NL EN FR DA

Artikelen

Een klantvraag in beeld

In deze rubriek gaan we dieper in op de materie rondom een klantvraag. Het Inteco team bezit veel inhoudelijke kennis binnen het vakgebied en deze willen we graag met u delen.

Inteco expertise in beeld: duurzaamheid

Door minimale milieubelasting, optimaal waardebehoud en energiebesparing op onze toepassingen houden we rekening met het milieu én de toekomstige generaties die hierin leven. Lees hier meer over ons duurzaam handelen en de duurzame eigenschappen van een klimaatplafond.

lees meer over duurzaamheid

Klimaatplafond inspiratieboek - 50 pagina's

Vraag nu gratis het Inteco klimaatplafond inspiratieboek aan. Een greep uit de prachtige klimaatplafonds die wij hebben gerealiseerd in de afgelopen 25 jaar. Laat u inspireren!

vraag het boek aan

Een gezond binnenklimaat realiseren in kantoren, ziekenhuizen en scholen

Een goed binnenklimaat op kantoren draagt bewezen bij aan de verbetering van de productiviteit, verlaging van het ziekteverzuim en bevordert bovendien de werksfeer binnen bedrijven. Aspecten die van toepassing zijn bij een goed binnenklimaat zijn onder andere de individueel instelbare ruimtetemperatuur, lage luchtsnelheden, voldoende ventilatielucht, een goed verlichte werkplek en een goede akoestiek in de ruimte. Kortom: voordelen op financieel niveau en op gebruikersniveau. Lees meer...

Lees meer over het verbeteren van het binnenklimaat

Hoe werkt een klimaatplafond?

Voor de experts van Inteco natuurlijk gesneden koek, maar hoe werkt een klimaatplafond precies en wat zijn de voordelen? U leest het op deze pagina.

lees meer over de werking van een klimaatplafond

Het binnenklimaat van een ziekenhuis verbeteren met klimaatplafonds

Ongezonde CO2 concentraties, problemen met tocht en overmatige warmte zijn kenmerkend aan een inadequaat binnenklimaat in ziekenhuizen. Onnodig veroorzaakt dit allerlei gezondheidsklachten zoals brandige ogen, hoofdpijn, vermoeidheid of geïrriteerde luchtwegen.  Daarnaast hebben ziekenhuizen vaak een strenge hygiëne eis. Inteco biedt met het MeandRo-Clean systeem een krachtige oplossing voor de verbetering van het binnenklimaat en een reducering van de verspreiding van bacteriën.

Lees hier meer over de verbetering van het binnenklimaat in ziekenhuizen

Waar moet de waterkwaliteit van een klimaatplafond aan voldoen?

Een vraag die Inteco veelvuldig gesteld wordt is: “Aan welke kwaliteit moet het water voldoen waarmee het klimaatplafond wordt gevuld?” Het antwoord daarop is eigenlijk heel eenvoudig: “Gewoon drinkwater is prima!" Toch zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. Het is namelijk belangrijk om het gehele watercircuit te bekijken. Toepassing van verkeerde materialen in relatie tot de gekozen registers kan namelijk leiden tot vastzittende regelkleppen, verstopping of zelfs lekkage van het systeem.

lees hier hoe u schadelijke gevolgen aan het watercircuit kunt voorkomen.

Inteco expertise in beeld: maatwerk

Inteco streeft naar optimale comfortbeleving en we doen hierin geen concessie. Wij gaan voor: 'Comfort without Compromise'. Onze maatwerk benadering gaat verder dan alleen ons eigen werkveld. We zorgen dat het maatwerk project perfect aansluit op aanverwante disciplines zoals luchtregeling, verlichting of binnenhuisarchitectuur.

lees meer over maatwerk

Hoe kunt u een ruimte akoestisch optimaliseren?

Als u werkt in een kantooromgeving dan wilt u graag goed gehoord worden, maar aan de andere kant ook niet overspoeld worden met een kakofonie aan geluid; een inderlijke galm, holle klank, rumoerigheid en geen privacy omdat iedereen met u mee kan luisteren. Bij Inteco kijken we bij het ontwerpen van klimaatplafonds, naast verwarmings- en/of koelcapaciteit, ook altijd naar de akoestiek in de ruimte. In dit artikel geven we u uitleg over de verschillende manieren om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

lees meer over akoestische optimalisatie

Wat is het verschil tussen vollast en deelllast?

Een belangrijk onderdeel bij de aanvraag voor een klimaatplafond is de bepaling van de koel-en verwarmingsvermogens om de gewenste ruimtetemperaturen in de zomer en winter te realiseren. Hierbij wordt vaak gesproken over vollast en deellast. Maar wat wordt daar nu precies mee bedoeld? We leggen het u uit in dit kennisartikel.

lees hier het artikel over vollast en deellast

Wat is strekmetaal?

Inteco maakt in de klimaatplafonds vaak gebruik van strekmetaal. Maar wat is het precies en wat zijn de voordelen van dit veelzijdige materiaal? U leest het allemaal op deze pagina over strekmetaal en dan specifiek de toepassing in een klimaatplafond.

lees meer over strekmetaal

Inteco expertise in beeld: renovatie

Bij Inteco staat het gebouw en de de architectuur centraal en niet de plafondoplossing. De maatvoering van het plafond, en van alle componenten die daarvan deel uitmaken, wordt volledig afgestemd op het gebouwconcept. Inteco heeft ruimtebesparende integratie-oplossingen voor verlichtingsarmaturen en luchtroosters ontwikkeld waardoor er een lagere plenumhoogte benodigd is. Uitermate geschikt voor renovatieprojecten.

lees meer over renovatie

Wat zijn de verschillende functies van koven?

Naast de montage van de plafonds en het plaatsen van de inbouwcomponenten zorgt Inteco ook voor een nette afwerking van het plafond en de aansluiting op wanden en kolommen. Vaak gebeurt dit door het plaatsen van sluit/afwerkranden of koven, maar in welke situaties kunt u koven toepassen? Wij vertellen het u allemaal in dit artikel.

lees hier het artikel over koven

Zuurstofdiffusie dichtheid - wat is het en waar moet u op letten?

Zuurstof is een van de belangrijkste elementen die wij kennen; het is nodig voor ons voortbestaan. Het is echter niet altijd wenselijk op iedere plek aangezien het ook allerhande vormen van corrosie (o.a. roest) kan veroorzaken. Roest en residu in een watervoerend systeem kunnen de afsluiters en leidingen van het (klimaat)systeem vervuilen en uiteindelijk zelfs verstoppen. Zuurstofdiffusie dichtheid is hier het sleutelwoord. In dit artikel leggen we uit wat het is en hoe u kunt beoordelen of een systeem een goede zuurstofdiffusie dichtheid heeft zodat u lang kunt genieten van het comfort van uw klimaatplafond.

lees meer over zuurstofdiffusie dichtheid

Hoe werken we Lean bij Inteco?

Inteco traint en ontwikkelt zichzelf al enkele jaren op het gebied van LEAN, verbetertrajecten en veranderprocessen. Dit doen we om onze processen te verbeteren en daardoor onze klanten extra waarde en beleving te kunnen bieden. Daarnaast verhoogt het Lean werken het werkplezier van onze medewerkers. Nieuwsgierig hoe we dit precies aanpakken en welke leanprojecten we al hebben afgerond?

lees meer over onze lean werkwijze