NL EN FR DA

Wat is strekmetaal?

Wat zijn de unieke eigenschappen en voordelen van strekmetaal?

Strekmetaal wordt gemaakt door sneden te maken in een metalen plaat en deze daarna uit te rekken. Dankzij deze techniek ontstaan diamantvormige tussenruimtes. Deze diamantvormige tussenruimtes geven de strekmetalen plaat het aanzicht van een 'rooster'. De originele plaat wordt gestrekt waardoor een grotere plaat ontstaat. Op deze pagina vertellen we u meer over de voordelen en de ongekende toepassingen van dit materiaal.

Voor een onderscheidend vermogen kiest u voor Inteco!

Maak kennis met ons team, de drijvende kracht achter al onze projecten. Ons doel is niet alleen het leveren van een klimaatplafond, maar het zorgdragen voor een complete plafondintegratie in het gebouwconcept. Het is voor ons eerder regel dan uitzondering om verder te kijken dan ons eigen vakgebied en denken ook met u mee op aanverwante expertises

Maak kennis met het Inteco team

Inspiratie video strekmetalen klimaatplafonds

Inteco heeft al veel strekmetalen plafonds mogen plaatsen! Heeft u ook interesse, maar geen idee wat de mogelijkheden zijn? Wij zitten vol ideeën en helpen u graag! Bekijk het onderstaande filmpje eens ter inspiratie of neem een kijkje bij onze projecten. Geen enkele uitdaging is voor Inteco te groot! 

Bekijk hier de - op maat - mogelijkheden van onze klimaatplafonds!

Voordelen van strekmetaal

Strekmetaal is sterker door het ontbreken van lasnaden.
Door het strekken van het materiaal is het gewicht per m² lager.
Bij strekmetaal is het mogelijk om een grotere luchtdoorlaat te verkrijgen.
Milieuvriendelijk: geen verlies van materiaal omdat er niets uitgestanst/uitgesneden wordt.
Strekmetaal is heel makkelijk te vormen/buigen.
Het strekmetaal heeft vanuit verschillende richtingen een verschillende mate van doorzichtigheid (vleug).
Door bovenstaande eigenschappen erg veel creatieve mogelijkheden.

Ga naar de productpagina strekmetalen klimaatplafonds

Voorbeeld project: RUG Energy Academie

De Energy Acedemy Europe heeft een nieuw en ambitieus gebouw, het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland, om precies te zijn. Het is een onderdeel van de Rijks Universiteit Groningen en vormt een topinstituut waarin bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap gezamenlijk werken aan onderzoek en innovatie op energiegebied. Om de extreem duurzame energie-uitgangspunten te kunnen realiseren heeft het een bijzondere bouwvorm met groot zonnepanelen dak gekregen. Het bouwwerk van bijna 15.000 m2 is volgens BREEAM-niveau ‘Outstanding’ opgeleverd. 

Het dak van het gebouw was een element in het ontwerp waar de engineeringsafdeling van Inteco zijn maatwerkervaring en passie kon laten zien. Vanaf beneden gezien bestaat het plafond uit een staalconstructie in de vorm van driehoekige punten. De helft van de punten levert daglicht en de andere helft de koeling en/of verwarming door de Inteco klimaatplafond elementen.

Meer over dit project met driehoekige strekmetalen plafonds

Strekmetaal toegepast in een klimaatplafond - MeandRo-V

Het meandRo-V systeem is dusdanig flexibel te vormen dat het ontwerp van de architect het vertrekpunt is. Dat ook de capaciteit van de systemen met strekmetaal extreem hoog te noemen is, maakt dit product er één van uitzonderlijke klasse.


In de eigen productiefaciliteit van Inteco worden de klimaatelementen door Inteco zelf vervaardigd. Op het strekmetaal wordt een, in meandervorm gebogen, koperen buis gesoldeerd. Daarna kunnen deze in iedere gewenste kleur gelakt worden. De toepassing van koperen buis en strekmetalen element zorgen voor de hoge verwarmings- en koelcapaciteit.


Unieke eigenschappen MeandRo-V klimaatsysteem:
♦ 
Vision; het MeandRo-element toepassen als zichtproduct;
 Vrijhangend; MeandRo-element als paneel of verdekt achter esthetische laag met open structuur;
Verhoogde capaciteit door de extra convectieve overdracht ten opzichte van traditionele klimaatplafonds;

lees meer over het Meandro-V systeem

Laat uw creativiteit de vrije loop gaan met het MeandRo-V systeem!

Het MeandRo-V klimaatplafond is bij uitstek geschikt voor verblijfsruimtes met een hoge (voelbare) koellast en bij toepassing van klimaatplafondeilanden waarbij het constructieve plafond zoveel mogelijk zichtbaar moet blijven. Het strekmetaal met buismeander wordt als zichtproduct toegepast waardoor het MeandRo-V klimaatplafond een unieke hightech uitstraling heeft.

Strekmetaal heeft een zogenaamde vleug waardoor het vanuit verschillende kijkrichtingen een andere mate van doorzichtigheid heeft. Zo heeft het materiaal een zicht-open en zicht-dichte zijde waarmee naar eigen inzicht gevarieerd kan worden. MeandRo-V biedt een grote vrijheid in vormgeving, wijze van ophangen en kleur.

Het strekmetaal kan op uiteenlopende manieren worden verwerkt, zoals:
- In C-bandraster plafonds;
- Als vrijhangende eilanden van volledig strekmetaal;
- In een paneel kader of profielen;
- Niet zichtbaar geïntegreerd boven een bouwkundig lamellenplafond of en ander zichtplafond met een open structuur;
- In een standaard T-ligger systeem. Hierdoor kan op een snelle wijze een standaard mineraalplafond worden opgebouwd tot een klimaatplafond met zeer hoge koelvermogens.

De getoonde voorbeelden geven u een impressie van de toepassingen van het MeandRo-V klimaatsysteem. De mogelijkheden zijn echter enorm! De verkoopadviseurs van Inteco kunnen u vrijblijvend het kader scheppen waarbinnen u kunt brainstormen over ontwerpen. Laat u verrassen!

laat u inspireren door een van onze adviseurs