NL EN FR DA

Duurzaamheid

Niet alleen kijken naar het hier en nu maar handelen richting de toekomst.

Door minimale milieubelasting, optimaal waardebehoud en energiebesparing op onze toepassingen houden we rekening met het milieu én de toekomstige generaties die hierin leven.

Inteco handelt richting de toekomst.

Rekening houden met het leven ná gebruik.

Bij het ontwerpen van onze producten en bijbehorende materiaalkeuze houden we nu al rekening met het leven ná gebruik, oftewel de circulaire economie. Binnen onze eigen R&D afdeling is een speerpunt het maximaliseren van het waardebehoud van de onderdelen. We doen dit door te werken aan technische innovaties zoals bijvoorbeeld het gebruiken van natuurlijke materialen of het verbeteren van de recyclebaarheid van een product. Door onze eigen productiefaciliteit, R&D afdeling, test ruimte en mock-up afdeling zijn we in staat om enorm flexibel en creatief te kunnen acteren op kansen op het gebied van duurzaamheid. Kansen vanuit de markt, maar ook specifieke klantvragen op het gebied van duurzaamheid zijn verzekerd van onze focus. Alle innovatieprojecten bij Inteco worden geleid vanuit een multidisciplinair team zodat alle relevante expertises in de bouw worden meegenomen in de ontwikkeling.

 

Duurzaamheid integreren in werkprocessen.

Daarnaast staan procesinnovaties hoog op de agenda bij Inteco. Duurzaamheid is hierbij de lat waarlangs we meten. ‘Stoten we geen schadelijke stoffen uit tijdens de productie?’, ‘Zijn de plafonddelen makkelijk demontabel om te hergebruiken?’, ‘Hoe en waar nemen we de onderdelen retour?’. Duurzaamheidsvraagstukken die vorm krijgen binnen de Inteco organisatie. 

Het klimaatplafond als energiebesparende maatregel.

Als men algemeen kijkt naar de toepassing van klimaatplafonds dan zorgt het klimaatplafond ervoor dat het energieverbruik van een gebouw minimaal is. Het levert een forse reductie op de kosten ten opzichte van conventionele manieren van koelen en verwarmen. Niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook gunstig voor het milieu. Een klimaatplafond is daarbij altijd onderdeel van een compleet systeem. Comfort en energiezuinigheid als systeem vinden we in de combinatie van klimaatplafonds, warmtepompen en opslag in de grond. Het is niets voor niets dat bij een gebouw met een ‘BREEAM outstanding’ certificering er vaak een klimaatplafond is gebruikt. Wilt u als bedrijf vooroplopen in de markt op het gebied van duurzaamheid? Heeft u een vraagstuk en zoekt u een partner om hierin mee te denken of dit samen met u uit te werken? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs!

Wij staan altijd open voor nieuwe uitdagingen. We denken, We doen, We durven!

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine