NL EN FR DK

Klimaatplafonds

De hoogste standaard in goed geklimatiseerde ruimtes.

Al meer dan 25 jaar is Inteco toonaangevend producent in de klimaatplafond branche. Vanuit onze productielocatie in Boxtel leveren wij klimaatsystemen voor toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Doordat we het gehele proces van productie tot montage in eigen beheer uitvoeren kunnen wij onze opdrachtgevers flexibiliteit en creativiteit bieden, want wij beheren tenslotte ons eigen proces!

Onderstaand treft u de diverse producten van Inteco aan gerangschikt op basis van esthetische afwerking. Welk beeld spreekt u het meeste aan?

 

Lamellen klimaatplafonds

Visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem.

De PareauLux lamellen klimaatplafonds zijn ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de (klimaat)plafond branche. Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen. Met dit product bent u verzekerd van een comfortbeleving in de breedste zin van het woord.

Bekijk hier de PareauLux video waarin Paul Ruijgrok en Arie Groeneveld de unieke eigenschappen van dit product toelichten.

Samenwerkingsverband Hunter Douglas & Inteco

bekijk lamellen klimaatplafonds

Strekmetalen klimaatplafonds

Ongekende ontwerp mogelijkheden

De strekmetalen klimaatplafonds van Inteco zijn uniek in de markt. Het product is dusdanig flexibel te vormen dat het ontwerp van de architect het vertrekpunt kan zijn. Dat ook de capaciteit van de producten met strekmetaal extreem te noemen is, maakt dit product er een van topklasse.

bekijk strekmetalen klimaatplafonds

Metalen klimaatplafonds

Een scala aan toepassingsmogelijkheden

Veel bedrijven en kantoren ontwikkelen een nieuwe en eigentijdse werkstijl, die gekenmerkt wordt door flexibiliteit en efficiëntie. De metalen klimaatplafonds van Inteco spelen hierop in en bieden ongekende keuzevrijheid en verrassende toepassingsmogelijkheden.

bekijk metalen klimaatplafonds

Klimaatplafond eilanden

Een andere beleving van de ruimte

Doordat slechts een gedeelte van het bouwkundige plafond bedekt is met een klimaatplafond zal de ruimte 'hoger' ogen. Daarnaast kan de ruimte een 'Industriële' uitstraling krijgen doordat de bouwkundige onderdelen gewoon in het zicht kunnen blijven.

bekijk klimaatplafond eilanden

Stucwerk klimaatplafonds

Stijlvolle eenvoud

De klimaatplafonds bieden ongekende mogelijkheden en keuze in stijl, uiterlijk, formaat, functie en prestaties.

bekijk stucwerk klimaatplafonds

Waarom een klimaatplafond? De voordelen op een rij.

Klimaatplafonds; optimaal koelen en verwarmen door straling
Individueel instelbare ruimte temperatuur, lage luchtsnelheden (geen tocht en droge lucht) en een goede akoestische eigenschappen.

Dé finishing touch van een gebouw. Maak van het plafond een onderscheidend vermogen.
Een klimaatsysteem biedt een esthetische meerwaarde aan de binnenafwerking van uw gebouw en geeft een hoge mate van flexibiliteit op het gebied van de (toekomstige) ruimte indelingen.

Denkt u aan duurzaamheid: denk dan aan klimaatplafonds
Omdat een klimaatplafond werkt met zogenaamde hoge temperatuur koeling en lage temperatuur verwarming worden klimaatplafonds toegepast in combinatie met duurzame opwekkingssystemen zoals warmte- en koude opslag in de grond. Hierdoor draagt een klimaatplafondsysteem bij aan een gunstig energieverbruik en past het perfect binnen een duurzaam gebouwontwerp dat bijvoorbeeld voldoet aan de hoogste BREEAM certificering.

Een goede investering voor de lange termijn
Een klimaatplafond is onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur hetgeen bijdraagt aan lage onderhouds- en exploitatiekosten van uw gebouw.

Hvorfor et klimaloft? Et overblik over fordelene.

Klimalofter; optimal afkøling og opvarmning ved stråling
Individuelt temperatur justering, lave lufthastigheder uden træk og meget gode akustiske egenskaber.

Fleksibilitet i en bygning. Gør loftet til et særpræg.
Et klimasystem tilbyder en æstetisk merværdi til det indvendige finish i en bygning og kan give en meget høj grad af fleksibilitet med hensyn til (fremtidige) rumopdelinger.

Tænk på bæredygtighed: tænk på klimalofter
Et klimaloft fungerer med en højere temperatur til køling og lavere temperatur opvarmning, og resultatet heraf er at et klimaloft bidrager gunstigt på energiforbruget og passer til den højeste BREEAM-certificering.

En god investering på lang sigt
Et klimaloft er vedligeholdelsesfrit og har en meget lang levetid, hvilket bidrager til lave vedligeholdelses- og driftsomkostninger for din bygning.

Hoe werkt een klimaatplafond?

werking van een klimaatsysteemEen klimaatplafond is een (metalen) plafond voorzien van watervoerende elementen waardoor warm of koud water stroomt. Hierdoor ontstaat warmte of koelte door middel van straling en dit geeft een zeer comfortabel gevoel van de ruimte zonder bijvoorbeeld tochtklachten, droge lucht of geluidsoverlast zoals wel het geval is bij traditionele systemen zoals een airco. Aangezien het bij klimaatplafonds volstaat te werken met kleinere luchtkanalen, omdat er uitsluitend lucht ten behoeve van ventilatie wordt getransporteerd, is de inbouwhoogte zeer gering.

Een ander voordeel is dat u de temperatuur van een klimaatplafond per ruimte of regelgebied kunt instellen. De hoeveelheid water over het plafond bepaalt de capaciteit die het klimaatplafond levert en daarmee de temperatuur in de ruimte. Daarnaast kunt u door het opnemen van een akoestisch pakket de geluidsabsorptie en geluidsisolatie van een ruimte realiseren. Hierdoor blijven geluiden die in de ruimte worden geproduceerd gedempt en geluidsoverdracht vanuit aangrenzende ruimtes tegengehouden.

Als laatste genoemd maar zeker niet het minst belangrijk is de energiezuinigheid en duurzaamheid van het systeem. Als men algemeen kijkt naar de toepassing van klimaatplafonds dan zorgt het klimaatsysteem ervoor dat het energieverbruik van een gebouw minimaal is. Het levert een forse reductie op de kosten ten opzichte van conventionele manieren van koelen en verwarmen. Niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook gunstig voor het milieu.

lees meer over de werking

Hvordan fungerer et klimaloft?

mere om brugen af et klimaloftEt klimaloft er et metalloft med vandførende elementer, hvorigennem der løber varmt eller koldt vand. Dette skaber varme eller køling ved stråling fra hele loftsfladen, og dette giver en meget komfortabel følelse i rummet uden trækproblemer, tør luft eller støj, som det er tilfældet med traditionelle klimaanlæg.  Det er generelt muligt at arbejde med mindre luftkanaler ved brug af klimalofter, fordi luft kun transporteres og anvendes til luftcirkulation, og derved kan installationshøjden være meget lav.

En anden fordel er, at du kan indstille temperaturen på et klimaloft pr. Rum/ kontrolområde. Mængden af ​​vand over loftet er helt afhængigt af den kapacitet, som klimaloftet leverer, og dermed temperaturen i rummet. Ved at indbygge en akustisk pakke kan du desuden arbejde med lydabsorption og lydisolering individuelt i hvert et rum. Som et resultat heraf bliver lyd fra rummet dæmpet, og lydoverførsel fra tilstødende rum blokeres.

Sidstnævnte, men bestemt ikke uvæsentligt, er systemets energieffektivitet og bæredygtighed. Hvis man generelt ser på anvendelsen af ​​klimalofter, sikrer klimasystemet, at bygningens energiforbrug er minimal. Det giver en betydelig reduktion i omkostningerne sammenlignet med konventionelle køle- og opvarmningsmetoder. Ikke kun økonomisk attraktivt, men også gavnligt for miljøet.

mere om brugen af et klimaloft

Hvorfor er klimalofter fra Inteco det bedste valg?

mere om Inteco's styrkerInteco's projektteam har udført flere hundrede projekter i løbet af de sidste 25 år, som alle har gennemgået vores skræddersyede dedikation. Vi tager udgangspunkt i hvert enkelt projekt og rådgiver og projektudvikler udfra vores ekspertiseområder, der er anført nedenfor. Vores kernekompetence er vores overblik over den komplette projektcyklus for at skabe 'komfort uden kompromis' til hvert enkelt projekt. Vi er i stand til det, fordi vi har vores egne afdelinger for udvikling, ingeniør beregninger, panel produktion, montering, test af det komplette system og service.

mere om Inteco's styrker

Waarom zijn klimaatplafonds van Inteco de beste keuze?

klimaatplafonds van inteco‘Comfort without Compromise’ is al meer dan 25 jaar ons credo. We bieden een complete comfortbeleving en doen hierin geen concessies. Binnen onze project gestuurde aanpak is de fase waarin we de klantwensen in kaart brengen essentieel. Ons doel is niet alleen het leveren van een klimaatplafond, maar het zorgdragen voor een complete plafondintegratie in het gebouwconcept. Het is voor ons eerder regel dan uitzondering om verder te kijken dan ons eigen vakgebied en denken ook met u mee op aanverwante expertises.

lees meer over onze expertises

Meer weten over klimaatplafonds?

Kennisartikelen klimaatplafonds

Bekijk dan onze artikelen in de kennisbank. U steekt er altijd wat van op! Zo hebben we een artikel over zuurstofdiffusiedichtheid, akoestische optimalisatie, koven, waterkwaliteit, vollast- en deellast...en er komen iedere maand interessante onderwerpen bij.

Ga naar de kennisbank

Wij denken graag met u mee over een passende oplossing

André van Abeelen
André van Abeelen Verkoop en marketing Sales Engineer +31(0)6 528 753 47 Meer weten over André
Koen Hamers
Koen Hamers Verkoop en marketing Coördinator Sales Engineering +31(0)6 528 741 36 Meer weten over Koen
Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine
Ton Fens MBA
Ton Fens MBA Directie & Administratie Commercieel Directeur +31(0)6 112 535 58 Meer weten over Ton