NL EN FR DK

Klimaatplafonds

De hoogste standaard in goed geklimatiseerde ruimtes.

Bent u op zoek naar comfortabel binnenklimaat voor uw kantoor, zorginstelling, school of woonhuis? Dan biedt een klimaatplafond u alle mogelijkheden om dit te realiseren. Een klimaatplafond is een koelplafond gecombineerd met een verwarmingsplafond waarbij de energie uitwisseling plaatsvindt op basis van straling. Door het klimaatsysteem stroomt water (warm/koud) hetgeen als zeer comfortabel wordt ervaren. Dit in tegenstelling tot convectieve systemen waarbij energie overdracht plaatsvindt door middel van lucht met bijbehorende nadelen zoals tocht.  

Lamellen klimaatplafonds

Visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem.

De PareauLux lamel-klimaatplafonds zijn ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de (klimaat)plafond branche. Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen. Met dit product bent u verzekerd van een comfortbeleving in de breedste zin van het woord.

Samenwerkingsverband Hunter Douglas & Inteco

bekijk lamellen klimaatplafonds

Strekmetalen klimaatplafonds

Ongekende ontwerp mogelijkheden

De strekmetalen klimaatplafonds van Inteco zijn uniek in de markt. Het product is dusdanig flexibel te vormen dat het ontwerp van de architect het vertrekpunt kan zijn. Dat ook de capaciteit van de producten met strekmetaal extreem te noemen is, maakt dit product er een van topklasse.

bekijk strekmetalen klimaatplafonds

Metalen klimaatplafonds

Een scala aan toepassingsmogelijkheden

Veel bedrijven en kantoren ontwikkelen een nieuwe en eigentijdse werkstijl, die gekenmerkt wordt door flexibiliteit en efficiëntie. De metalen klimaatplafonds van Inteco spelen hierop in en bieden ongekende keuzevrijheid en verrassende toepassingsmogelijkheden.

bekijk metalen klimaatplafonds

Klimaatplafond eilanden

Een andere beleving van de ruimte

Doordat slechts een gedeelte van het bouwkundige plafond bedekt is met een klimaatplafond zal de ruimte 'hoger' ogen. Daarnaast kan de ruimte een 'Industriële' uitstraling krijgen doordat de bouwkundige onderdelen gewoon in het zicht kunnen blijven.

bekijk klimaatplafond eilanden

Stucwerk klimaatplafonds

Stijlvolle eenvoud

De klimaatplafonds bieden ongekende mogelijkheden en keuze in stijl, uiterlijk, formaat, functie en prestaties.

bekijk stucwerk klimaatplafonds

Waarom een klimaatplafond? De voordelen op een rij.

Klimaatplafonds; de basis van een goed binnenklimaat
Individueel instelbare ruimtetemperatuur, lage luchtsnelheden (geen tocht en droge lucht) en een goede akoestiek (zeer hoog geluiddempend vermogen en geen last van het geluid van luchtconditioneringssystemen) in de ruimte.

Dé finishing touch van een gebouw. Maak van het plafond een onderscheidend vermogen.
Een klimaatplafond biedt een esthetische meerwaarde aan de binnenafwerking van uw gebouw en geeft een hoge mate van flexibiliteit op het gebied van de (toekomstige) ruimte indelingen.

Denkt u aan duurzaamheid: denk dan aan klimaatplafonds
Omdat een klimaatplafond werkt met zogenaamde hoge temperatuur koeling en lage temperatuur verwarming worden klimaatplafonds toegepast in combinatie met duurzame opwekkingssystemen zoals warmte- koude opslag in de grond. Hierdoor draagt een klimaatplafondsysteem bij aan een gunstig energieverbruik en past derhalve perfect binnen een duurzaam gebouwontwerp dat bijvoorbeeld voldoet aan de hoogste BREEAM certificering.

Een goede investering voor de lange termijn
Een klimaatplafond is onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur hetgeen bijdraagt aan lage onderhouds- en exploitatiekosten van uw gebouw.

meer over de voordelen van een klimaatplafond

De werking van een klimaatplafond

De warme lucht die in de ruimte ontstaat, door personen of apparaten, stijgt naar boven en wordt door het klimaatplafond gekoeld. Daarna daalt deze gekoelde lucht zachtjes naar beneden en dat zorgt voor een zeer comfortabel klimaat in de ruimte. Doordat de koeling en verwarming niet ontstaat door geforceerde luchtstromen kunnen ventilatiesystemen, om de ruimte te voorzien van verse lucht, hierdoor veel compacter en onzichtbaar ingebouwd worden. Tocht en geluidsoverlast door luchtconditioneringssystemen zijn met een klimaatplafond verleden tijd.

lees meer over de werking van een klimaatplafond

Wij denken graag met u mee over een passende oplossing

André van Abeelen
André van Abeelen Verkoop en marketing Sales Engineer +31(0)6 528 753 47 Meer weten over André
Koen Hamers
Koen Hamers Verkoop en marketing Hoofd Verkoop Binnendienst +31(0)6 528 741 36 Meer weten over Koen
Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine
Ton Fens MBA
Ton Fens MBA Directie & Administratie Commercieel Directeur +31(0)6 112 535 58 Meer weten over Ton