NL EN FR DK

Binnenklimaat bij ziekenhuizen; kent u de voordelen?

Inteco denkt hierover graag met u mee!

Inteco biedt binnenklimaatoplossingen voor ziekenhuizen die de gezondheid en het welzijn bevorderen van patiënten, bezoekers en ziekenhuispersoneel. Een optimaal binnenklimaat in ziekenhuizen voorkomt bovendien de verspreiding van bacteriën, virussen en schimmels. En dat is essentieel voor een ziekenhuis, want het bevorderen van het spoedige herstel van patiënten staat immers centraal.

Ontdek Inteco!

Inteco levert krachtige oplossingen voor het optimaliseren van het binnenklimaat in ziekenhuizen dankzij jarenlange ervaring en diepgaande expertise. Hiervoor hebben we zelfs onze eigen producten ontwikkeld zoals klimaatplafonds en inductie-units. In al onze oplossingen vormt gebruikerscomfort, design en technische kwaliteit de kern.

Leer de kracht achter onze werkzaamheden kennen

Gezondheidsklachten door slecht binnenklimaat in ziekenhuizen

Ongezonde CO2 concentraties, problemen met tocht en overmatige warmte zijn kenmerkend aan een inadequaat binnenklimaat in ziekenhuizen. Onnodig veroorzaakt dit allerlei gezondheidsklachten zoals brandige ogen, hoofdpijn, vermoeidheid of geïrriteerde luchtwegen. Vanzelfsprekend is deze omgeving ook niet bevorderend voor de prestaties van het ziekenhuispersoneel. Enkel het raam openen op de patiëntenkamer of kantoorruimte is niet voldoende. Sterker nog – met de moderne, goed geïsoleerde gebouwen is het maar de vraag of het mogelijk is om een raam te openen. De situatie vraagt om een integraal klimaatsysteem die een optimaal binnenklimaat in ziekenhuizen waarborgt.

Geïnteresseerd in onze klimaatsystemen? Lees hier meer

Boosdoeners van een onbehaaglijk binnenklimaat in ziekenhuizen

De mate waarin men het koud of warm heeft, noemen we de algemene thermische behaaglijkheid. De thermostaat lager of hoger zetten is niet de enige factor die de temperatuur van een ruimte bepaald. Ook de stralingstemperatuur, luchtsnelheid, luchtvochtigheid en het activiteitenniveau spelen een rol. Bovendien draagt een slechte zonwering in de zomer vaak bij aan een onbehaaglijk binnenklimaat in ziekenhuizen.

Bekijk hier onze binnenklimaat oplossingen!

Meer weten over het binnenklimaat bij ziekenhuizen?

Wilt u een binnenklimaat meting laten uitvoeren? Of bent u benieuwd naar onze oplossingen rondom de verbetering van het binnenklimaat bij ziekenhuizen? We komen hier graag met u over in contact zodat we u kunnen helpen aan een gezond, fris en optimaal binnenklimaat.

Neem vrijblijvend contact op met Inteco!