NL

Binnenklimaat verbeteren in ziekenhuizen

Ontdek de kracht van een klimaatplafond

Inteco biedt binnenklimaat oplossingen voor ziekenhuizen, laboratoria en medische praktijken. Met de klimaatplafonds van Inteco kunt u naast het creëren van een optimaal binnenklimaat ook de hygiëne verbeteren en de verspreiding van bacteriën reduceren. En dat is essentieel voor een ziekenhuis, want het bevorderen van het spoedige herstel van patiënten en een prettig werkklimaat voor personeel staat immers centraal.

Wat zijn de oorzaken van een slecht binnenklimaat in ziekenhuizen?

Binnenklimaat verbeteren met klimaatplafondsOngezonde CO2 concentraties, problemen met tocht en overmatige warmte zijn kenmerkend aan een inadequaat binnenklimaat in ziekenhuizen. Onnodig veroorzaakt dit allerlei gezondheidsklachten zoals branderige ogen, hoofdpijn, vermoeidheid of geïrriteerde luchtwegen. Vanzelfsprekend is deze omgeving ook niet bevorderend voor de prestaties van het ziekenhuispersoneel. Enkel het raam openen op de patiëntenkamer of kantoorruimte is niet voldoende. Sterker nog – met de moderne,  goed geïsoleerde gebouwen is het maar de vraag of het mogelijk is om een raam te openen. De situatie vraagt om een integraal klimaatsysteem dat een optimaal binnenklimaat in ziekenhuizen waarborgt waarbij gekeken wordt naar luchtsnelheid, luchtvochtigheid en luchtverversing voor iedere afzonderlijke ruimte.

lees meer over de effecten van een gezond binnenklimaat

Het MeandRo-Clean klimaatplafond verbetert het binnenklimaat aanzienlijk en reduceert verspreiding van bacteriën

Met een klimaatplafond is de luchtsnelheid, luchtvochtigheid en luchtverversing voor iedere afzonderlijke ruimte in te stellen. Inteco heeft, speciaal voor instellingen met een strenge hygiëne eis zoals ziekenhuizen, laboratoria en medische praktijken, het MeandRo-Clean systeem ontwikkeld.

Een uniek onderdeel van het MeandRo–Clean klimaatplafond is de toevoeging van een afsluitende kunststof folie. Deze folie is aangebracht direct boven het geperforeerde metalen plafondpaneel en de toepassing ervan zorgt ervoor dat er een afsluiting ontstaat tussen de verblijfsruimte en het plenum. Verspreiding van stof en bacteriën wordt hiermee voorkomen zonder dat de werking van het klimaatplafond verandert. De koel- en verwarmingscapaciteiten blijven hoog en de akoestische eigenschappen veranderen niet. Daarnaast zorgt de afsluitende eigenschap van het folie ervoor dat ontsmettingsmiddel de gehele ruimte, inclusief klimaatplafond, adequaat kan desinfecteren. Het MeandRo-Clean systeem kan compleet gemaakt worden met een bovenliggend akoestisch pakket.

Het MeandRo-Clean systeem is reeds door diverse hygiëne commissies van ziekenhuizen goedgekeurd als klimaatsysteem in onder andere intensive-care ruimtes.

Lees hier meer over het MeandRo-Clean klimaatplafond

Inteco verbeterde het binnenklimaat in tal van ziekenhuizen

Inteco heeft ruime ervaring in het verbeteren van het binnenklimaat in ziekenhuizen. Wilt u meer informatie? We komen hier graag met u over in contact zodat we u kunnen helpen aan een gezond, fris en optimaal binnenklimaat.

Neem contact met ons op