NL EN FR DK

Renovatie

Renovatie op A locaties een slimme keuze.

Renovatie wordt steeds vaker verkozen boven nieuwbouw. Op kostbare A-locaties in steden staan vaak beeldbepalende gebouwen of karaktervolle monumentale panden waarvan men de authentieke uitstraling wil behouden. Daarnaast is een renovatietraject vaak eerder opgeleverd dan nieuwbouw waardoor eindgebruikers weer sneller aan het werk kunnen.

Klimaatplafonds zijn uitermate geschikt voor gebouwen met een lage verdiepingshoogte.

Regelmatig zien we bij renovatietrajecten dat de lage beschikbare verdiepingshoogte, in combinatie met de benodigde inbouwhoogtes van installaties, leidt tot een spanningsveld. Enerzijds omdat architecten en eindgebruikers een zo hoog mogelijk plafond willen. Anderzijds omdat er, door voorschriften of aansluitingen op de bestaande gevels, voldaan moet worden aan een minimale plafondhoogte. Dit terwijl er eigenlijk maar een beperkte verdiepingshoogte beschikbaar is. In bovenstaande gevallen dienen de installaties, voor een comfortabel thermisch en akoestisch binnenklimaat evenals de verlichting, in een zeer beperkte ruimte te worden gerealiseerd. Met de klimaatplafonds van Inteco wordt aan al deze wensen tegemoetgekomen. Inteco heeft namelijk ruimtebesparende integratie-oplossingen voor verlichtingsarmaturen en luchtroosters ontwikkeld waardoor er een lagere plenumhoogte benodigd is. Daarnaast volstaat het te werken met kleinere luchtkanalen omdat er alleen lucht ten behoeve van ventilatie wordt getransporteerd. In sommige gevallen kan er hierdoor zelfs een hoger plafond gerealiseerd worden dan in de oorspronkelijke situatie.

Per vertrek een op maat gesneden klimaatplafond concept.

Inteco heeft een uitgebreid productassortiment waardoor wij voor diverse vraagstukken verschillende type plafonds kunnen inzetten. Wij bekijken per vertrek welk type plafond aansluit bij wensen op het gebied van comfort, rendement, design of duurzaamheid. In het kader van ‘het nieuwe werken’ waarbij het gebouw op basis van gebruikersbehoeften wordt ingericht, is een klimaatplafond dan ook een uitstekende keuze. De koelbehoefte en esthetische wensen zijn in een vergaderruimte namelijk anders dan in een stiltekamer. Door bewust naar iedere unieke ruimte te kijken, kan een wezenlijk verschil gemaakt worden in de geleverde capaciteit of ruimtebeleving.

De architectuur is leidend; niet de plafondoplossing.

Design heeft vaak een bepalende rol bij renovatie projecten. Het gebouw en de architectuur zijn leidend en niet de plafondoplossing. De maatvoering van het plafond, en van alle componenten die daarvan deel uitmaken, wordt volledig afgestemd op het gebouwconcept. Dit vraagt om expertise, maatwerk en een hoge mate van creativiteit. Inteco heeft vakmensen in dienst met ruime ervaring in de metalen plafonds, akoestiek en installatietechniek. Hierdoor kunnen we per project innoveren op het gebied van materiaal- en productgebruik, techniek en design. Vanuit onze expertises verzinnen we effectieve oplossingen die de authentieke kenmerken van een gebouw respecteren of zelfs versterken. Ons credo is niet voor niets: ‘Comfort without Compromise’.

Een onderscheidend ontwerp zonder concessies te doen in comfort en capaciteit.

Vaak wordt gedacht dat men concessies moet doen in comfort of capaciteit op het moment dat design het beslisargument is. Niets is minder waar. Comfort, capaciteit en maatwerk gaan bij Inteco hand in hand. Inteco levert met trots de hoogste capaciteit in de markt op het gebied van klimaatplafonds. Het gepatenteerde MeandRo-V type is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor maatwerk, en dus renovatie, en levert daarnaast een extreem hoge capaciteit.

Dát is het onderscheidende vermogen van Inteco.

Bekijk hier onze projecten voor inspiratie met betrekking tot renovatie of neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

Wij staan altijd open voor nieuwe renovatie uitdagingen. We denken, We doen, We durven!

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine
Koen Hamers
Koen Hamers Verkoop en marketing Coördinator Sales Engineering +31(0)6 528 741 36 Meer weten over Koen