NL EN FR DA

Innovatie

Al ruim 20 jaar innoveren we vanuit onze passie voor techniek.

We zoeken hierbij naar onderscheidende ontwikkelingen binnen de markt die van toegevoegde waarde zijn voor onze expertises: maatwerk, duurzaamheid, design en renovatie.

Eigen R&D afdeling, productie faciliteit en testruimte voor een doeltreffend eindproduct

Al ruim 20 jaar innoveren we vanuit onze passie voor techniek. We zoeken hierbij naar onderscheidende ontwikkelingen binnen de markt die van toegevoegde waarde zijn voor onze expertises: maatwerk, duurzaamheid, design en renovatie. Met diverse patent dragende producten zijn we expert in de klimaatplafond en inductie unit branche. De innovaties voldoen aan alle geldende normen en richtlijnen in de markt, want Inteco staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Eigen R&D afdeling, productie faciliteit en testruimte voor een doeltreffend eindproduct

We starten een innovatie traject met het samenstellen van een multidisciplinair team onder leiding van de R&D afdeling. Met dit team bekijken we de mogelijke scenario’s vanuit verschillende invalshoeken en selecteren het ontwerp met de beste marktvooruitzichten. Dit model werken we uit tot prototype door deze direct in onze eigen productiefaciliteit te produceren. In de eigen testruimte van Inteco toetsen we vervolgens het prototype op functionaliteiten zoals koel- en verwarmingscapaciteit. In de mock up afdeling beoordelen we of het model voldoet aan de gewenste esthetische eisen en wensen. Door al deze elementen in huis uit te kunnen voeren zijn wij in staat om flexibel en creatief in te spelen op marktwensen of specifieke klantvragen.Volgend op de interne beoordelingen en metingen, starten we een indien nodig CE markering procedure en laten we het prototype door een onafhankelijk bureau beoordelen binnen de EN 3694 norm op het gebied van brandgedrag. De laatste testfase laten we uitvoeren door Peutz B.V. die het klimaatplafond test op akoestische eigenschappen volgens ISO 354 norm voor de geluidsabsorptie ISO 717, ISO10848-1/2 en ISO10140-2 normen voor de geluidsisolatie. Indien van toepassing vragen we een patent aan op het product of het systeem. We zijn trots op alle patenten die we tot dusver hebben behaald.

Inteco geeft richting aan marktontwikkelingen zoals BIM en PPS projecten.

Ook ontwikkelingen op het gebied van projectmanagement bewegen vloeiend mee in onze werkwijze. Denk hierbij aan het werken met BIM of Publieke Private Samenwerkingen (PPS). Voor deze marktontwikkelingen stelt Inteco multidisciplinaire marktteams samen die de integratie van deze ontwikkeling strategisch en praktisch vormgeven voor de toekomst. Daarnaast zijn wij intern continue bezig met het verbeteren van onze werkwijze. Denkt u hierbij aan onze ISO9001 en ISO 14001 certificering en de Lean werkwijze die zowel op het gebied van projectmanagement als productie is doorgevoerd.

Uw maatwerk vraagstuk – onze focus.

Als laatste genoemd, maar zeker niet het minst belangrijke input kanaal voor innovaties, bent u als opdrachtgever. Ieder project behandelen wij volgens onze maatwerk werkwijze. Immers, iedere klant en project is uniek. Of het nu gaat om het integreren van een klimaatplafond oplossing bij een hoogstaand esthetisch ontwerp of voor een renovatieproject, waarbij de wens bestaat om de authentieke elementen uit een gebouw te behouden; Inteco heeft het juiste personeel in dienst met veel kennis en ervaring op zowel installatietechnisch als bouwkundig niveau. Hierdoor kunnen wij voor ieder probleem een creatieve, en toch effectieve, oplossing aandragen. Ons credo is niet voor niets: ‘Comfort without Compromise’. Bent u verder op zoek naar informatie of inspiratie? Neemt u eens een kijkje op onze projecten pagina.

Wij staan altijd open voor nieuwe innovatie uitdagingen. We denken, We doen, We durven!

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine