NL EN FR DA

Klimaatplafonds - Phaseo (PCM)

Phaseo, Inteco’s duurzame oplossing voor het verbeteren van het binnenklimaat.

PCM staat voor Phase Change Materials (faseovergangsmateriaal in het Nederlands) en draagt bij aan het optimaliseren van het binnenklimaat zonder extra druk toe te voegen op het energie netwerk. Bekijk de video aan de linkerkant voor een uitgebreide uitleg over hoe PCM jou kan helpen.

Phaseo Elements

Vergroot je comfort, verminder je energieverbruik

Het door Orange Climate ontwikkelde en gepatenteerde Phaseo Elements® klimaatsysteem is een hard HDPE-element voorzien van anorganisch milieuvriendelijk zout gemengd met water (PCM). De afmeting per element is 570 x 275 mm en wordt uitgevoerd in een Lineair Grid of een T-grid.

De Phaseo Elements bestaan uit een los inlegsysteem dat achteraf nog kan worden aangebracht of verwijderd. De flexibiliteit in installatie maakt het ook gemakkelijk om elementen te bevestigen tijdens een renovatie of verbouwing. Doordat de elementen bestaan uit een los inlegsysteem bevordert dit het bouwproces aanzienlijk; er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van ingewikkelde leidingen en aansluitingen boven het plafond.

Door circa 60% van het plafond te activeren wordt een gelijkmatige temperatuur verdeling gerealiseerd wat leidt tot de best mogelijke energieoverdacht en ongeëvenaarde prestaties. 

De Phaseo Elements hebben een levensduur van meer dan 40 jaar en zijn cradle-to-cradle gecertificeerd. Wil je meer informatie over de elementen? Bekijk dan onze Elements-pagina.

 

bekijk phaseo elements

Phaseo Packs

Verduurzaam je gebouw en optimaliseer je akoestiek

De door Orange Climate ontwikkelde en gepatenteerde Phaseo Packs bestaan uit een pakket voorzien van anorganisch milieuvriendelijk zout gemengd met water (PCM). De Phaseo-Packs worden uitgevoerd in een Lineair Grid.

De Phaseo Packs hebben dezelfde voordelen als de Phaseo-Elements;de packs bestaan uit een inlegsysteem dat het bouwproces vereenvoudigt en het tevens makkelijk maakt om het product toe te voegen tijdens een verbouwing of renovatie. Bestaande metalen plafonds kunnen dus op een eenvoudige manier worden voorzien van Phaseo Activering.

Naast de voordelen die ook gelden voor de Phaseo Elements, hebben de Phaseo Packs bovendien een akoestisch pakket in het paneel dat als thermische isolatie fungeert. Dit zorgt ervoor dat de akoestiek in een ruimte als zeer prettig wordt ervaren.

Wil je meer weten over de Phaseo Packs? Klik dat op deze link en bezoek onze Phaseo Packs Pagina.

 

bekijk phaseo packs

Phaseo Klimaatplafonds

Een Phaseo klimaatplafond is een bouwkundig (metalen)plafond voorzien van Phaseo Elements of Phaseo Packs waardoor het plafond wordt gebruikt als thermische accu.

Door warmte op te nemen smelt het materiaal op deze temperatuur (en houdt deze warmte vast). Tijdens het smelten absorbeert het materiaal grote hoeveelheden warmte uit de omgeving. De omgeving wordt hierdoor koeler.

Zodra de temperatuur van de buitenlucht zakt onder de ‘geprogrammeerde’ temperatuur, stolt het materiaal weer en komt warmte vrij in de omgeving. De omgeving warmt weer op (of ventilatie wordt toegepast om de warmte weg te werken)

Dit geeft een zeer comfortabel, stabiel binnenklimaat en optimale klimaatbeheersing. Met een klimaatplafond zijn ruimtes energiezuinig, aangenaam, stil en tochtvrij te koelen.

Wil je meer weten over Phaseo, ons PCM product? Download dan de Brochure of FAQ! 

 

 

 

Download brochure

Wij denken graag met u mee over een passende oplossing

Timothy Vrins
Timothy Vrins Business Unit Manager Phaseo +31(0)6 233 909 00 Meer weten over Timothy