NL EN FR DA

Klimaatplafonds - Watervoerend

De duurzame oplossing om het binnenklimaat te verbeteren op kantoren, scholen en ziekenhuizen

 

Al meer dan 25 jaar is Inteco toonaangevend producent in de klimaatplafond branche. Met behulp van onze klimaatsystemen leveren wij bedrijven, ziekenhuizen en scholen comfortabele plafondverwarming en plafondkoeling voor het verbeteren van het binnenklimaat. Naast de gepatenteerde klimaatsystemen adviseren wij u ook op het gebied van geluidsisolatie en ventilatie middels het klimaatplafond. Wij leveren de klimaatplafonds vanuit onze productielocatie in Boxtel en wij zijn partner voor projecten in binnen- en buitenland. Doordat we het gehele proces van productie tot montage in eigen beheer uitvoeren kunnen wij onze opdrachtgevers flexibiliteit en creativiteit bieden, want wij beheren tenslotte ons eigen proces!

Onderstaand treft u de plafondsystemen aan die kunnen worden voorzien van Phaseo PCM packs of elementen. Welke spreekt u het meeste aan?

 

Metalen klimaatplafonds

Een scala aan toepassingsmogelijkheden

 

Veel bedrijven en kantoren ontwikkelen een nieuwe en eigentijdse werkstijl, die gekenmerkt wordt door flexibiliteit en efficiëntie. De metalen klimaatplafonds van Inteco spelen hierop in en bieden ongekende keuzevrijheid en verrassende toepassingsmogelijkheden.

bekijk metalen klimaatplafonds

Hybride Klimaatplafond

Een perfecte combinatie van duurzaamheid en comfort

Met een combinatie van zowel Phaseo als een watergedragen klimaatplafond wordt een optimaal binnenklimaat bereikt, doordat de voordelen van beide soorten klimaatplafonds in één ruimte kunnen worden toegepast.

Hierbij reguleert het Phaseo-plafond de temperatuur binnen een ruimte en kan, wanneer extremere temperaturen worden bereikt, het waterdragende klimaatplafond deze pieken opvangen. Dit zorgt dus voor een uitstekend binnenklimaat onder alle omstandigheden.

Wanneer in een gebouw gebruik wordt gemaakt van een hybride klimaatplafond, is er nog steeds sprake van een vermindering van de belasting op het energienetwerk. Zo bespaar je met koelen tussen de 30 en 70%, en met verwarmen kun je tot wel 25% op je energienetwerk besparen. Deze besparingen zorgen ervoor dat er geen grote energieopwekkers geïnstalleerd hoeven te worden.

 

bekijk hybride klimaatplafond

Strekmetalen klimaatplafonds

Ongekende ontwerp mogelijkheden

 

De strekmetalen klimaatplafonds van Inteco zijn uniek in de markt. Het product is dusdanig flexibel te vormen dat het ontwerp van de architect het vertrekpunt kan zijn. Dat ook de capaciteit van de producten met strekmetaal extreem te noemen is, maakt dit product er een van topklasse. Op een duurzame wijze creëert u een perfect binnenklimaat door thermische plafondkoeling en verwarming. 

bekijk strekmetalen klimaatplafonds

Klimaatplafond eilanden

Een andere beleving van de ruimte

 

Doordat slechts een gedeelte van het bouwkundige plafond bedekt is met een klimaatplafond zal de ruimte 'hoger' ogen. Daarnaast kan de ruimte een 'Industriële' uitstraling krijgen doordat de bouwkundige onderdelen gewoon in het zicht kunnen blijven.

bekijk klimaatplafond eilanden

Lamellen klimaatplafonds

Visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem.

 

De PareauLux lamellen klimaatplafonds zijn ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de (klimaat)plafond branche. Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen. Met dit product bent u verzekerd van een comfortbeleving in de breedste zin van het woord.

Bekijk hier de PareauLux video waarin Paul Ruijgrok en Arie Groeneveld de unieke eigenschappen van dit product toelichten.

Samenwerkingsverband Hunter Douglas & Inteco

bekijk lamellen klimaatplafonds

Waarom een klimaatplafond? De voordelen op een rij.

Klimaatplafonds; optimaal koelen en verwarmen door straling
Individueel instelbare ruimte temperatuur, lage luchtsnelheden (geen tocht en droge lucht) en een goede akoestische eigenschappen.

Dé finishing touch van een gebouw. Maak van het plafond een onderscheidend vermogen.
Een klimaatsysteem biedt een esthetische meerwaarde aan de binnenafwerking van uw gebouw en geeft een hoge mate van flexibiliteit op het gebied van de (toekomstige) ruimte indelingen.

Denkt u aan duurzaamheid: denk dan aan klimaatplafonds
Omdat een klimaatplafond werkt met zogenaamde hoge temperatuur koeling en lage temperatuur verwarming worden klimaatplafonds toegepast in combinatie met duurzame opwekkingssystemen zoals warmte- en koude opslag in de grond. Hierdoor draagt een klimaatplafondsysteem bij aan een gunstig energieverbruik en past het perfect binnen een duurzaam gebouwontwerp dat bijvoorbeeld voldoet aan de hoogste BREEAM certificering.

Een goede investering voor de lange termijn
Een klimaatplafond is onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur hetgeen bijdraagt aan lage onderhouds- en exploitatiekosten van uw gebouw.

Hoe werkt een klimaatplafond?

werking van een klimaatsysteemEen klimaatplafond is een (metalen) plafond voorzien van watervoerende elementen waardoor warm of koud water stroomt. Hierdoor ontstaat warmte of koelte door middel van straling en dit geeft een zeer comfortabel gevoel van de ruimte zonder bijvoorbeeld tochtklachten, droge lucht of geluidsoverlast zoals wel het geval is bij traditionele systemen zoals een airco. Aangezien het bij klimaatplafonds volstaat te werken met kleinere luchtkanalen, omdat er uitsluitend lucht ten behoeve van ventilatie wordt getransporteerd, is de inbouwhoogte zeer gering.

Een ander voordeel is dat u de temperatuur van een klimaatplafond per ruimte of regelgebied kunt instellen. De hoeveelheid water over het plafond bepaalt de capaciteit die het klimaatplafond levert en daarmee de temperatuur in de ruimte. Daarnaast kunt u door het opnemen van een akoestisch pakket de geluidsabsorptie en geluidsisolatie van een ruimte realiseren. Hierdoor blijven geluiden die in de ruimte worden geproduceerd gedempt en geluidsoverdracht vanuit aangrenzende ruimtes tegengehouden.

Als laatste genoemd maar zeker niet het minst belangrijk is de energiezuinigheid en duurzaamheid van het systeem. Als men algemeen kijkt naar de toepassing van klimaatplafonds dan zorgt het klimaatsysteem ervoor dat het energieverbruik van een gebouw minimaal is. Het levert een forse reductie op de kosten ten opzichte van conventionele manieren van koelen en verwarmen. Niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook gunstig voor het milieu.

lees meer over de werking

Waarom zijn klimaatplafonds van Inteco de beste keuze?

'Comfort without Compromise’ is al meer dan 25 jaar ons credo. We bieden een complete comfortbeleving en doen hierin geen concessies. Binnen onze project gestuurde aanpak is de fase waarin we de klantwensen in kaart brengen essentieel. Ons doel is niet alleen het leveren van een klimaatplafond, maar het zorgdragen voor een complete plafondintegratie in het gebouwconcept. Het is voor ons eerder regel dan uitzondering om verder te kijken dan ons eigen vakgebied en denken ook met u mee op aanverwante expertises.

lees meer over onze expertises

Meer weten over klimaatplafonds?

Kennisartikelen klimaatplafonds

Bekijk dan onze artikelen in de kennisbank. U steekt er altijd wat van op! Zo hebben we een artikel over zuurstofdiffusiedichtheid, akoestische optimalisatie, koven, waterkwaliteit, vollast- en deellast...en er komen iedere maand interessante onderwerpen bij.

Ga naar de kennisbank

Wij denken graag met u mee over een passende oplossing

André van Abeelen
André van Abeelen Verkoop en marketing Sales Engineer +31(0)6 528 753 47 Meer weten over André
Kevin Schelle
Kevin Schelle Sales Engineer +31(0)6 274 164 74 Meer weten over Kevin
Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine