NL EN FR DA

Roosters Algemeen

Lijnroosters en wervelroosters

Klimaatplafonds dragen in hoge mate bij aan het thermische en akoestische comfort. Het comfort en de uitstraling van het klimaatplafond komen het best tot hun recht als de benodigde luchtverversing tochtvrij en op subtiele wijze via het plafond plaatsvindt. In het klimaatplafond worden door Inteco zichtbare lijn- en wervelroosters, maar vooral verdekte Opticlean roosters geïntegreerd.

  • Lijnroosters en wervelroosters kunnen op verschillende manieren zeer fraai in het plafond worden ingebouwd.
  • Bij het Opticlean rooster is er sprake van de ultieme integratie-oplossing. Dit unieke gepatenteerde toevoerrooster is immers niet zichtbaar en blaast via de perforatie van het plafondpaneel tochtvrij in. Er treedt daarbij niet of nauwelijks vervuiling van het plafond op, dit in tegenstelling tot overige inducerende luchtroosters.


Afhankelijk van de akoestische eisen zijn er naast de toepassing van luchtroosters nog diverse andere mogelijkheden om retourlucht via het klimaatplafond af te voeren.

  • Een veel toegepaste oplossing is afzuiging via luchtsleuven in of langs verlichtingsarmaturen waarbij ter voorkoming van overspraak een suskap op het armatuur kan worden aangebracht. Philips-Inteco integratie Tl-armaturen kunnen veelal fabrieksmatig met suskap worden uitgevoerd.
  • Via luchtsleuven in de randafwerking van het plafond (alleen mogelijk indien met het plafond geen akoestische scheiding hoeft te worden gerealiseerd). Inteco biedt een breed scala aan mogelijkheden.

Gerelateerde producten

Verlichting Signify

Verlichting Signify

Stijlvolle en efficiënte integratieoplossingen

Een klimaatplafond waarin op een uitgekiende wijze innovatieve verlichtingsarmaturen zijn geïntegreerd geeft de thermische en a...

bekijk Verlichting Signify
Inbouwcomponenten

Inbouwcomponenten

Volledige integratie

Klimaatplafonds dragen in hoge mate bij aan het thermische en akoestische comfort. Een klimaatplafond is echter pas echt af als alle comp...

bekijk Inbouwcomponenten
Metalen koven

Metalen koven

Dé finishing touch van een plafond

  Naast de montage van de plafonds en het integreren van de inbouwcomponenten zorgt Inteco ook voor een nette afwerking van het pla...

bekijk Metalen koven