NL EN FR DA

Roosters Algemeen

Lijnroosters en wervelroosters

Klimaatplafonds dragen in hoge mate bij aan het thermische en akoestische comfort. Het comfort en de uitstraling van het klimaatplafond komen het best tot hun recht als de benodigde luchtverversing tochtvrij en op subtiele wijze via het plafond plaatsvindt. In het klimaatplafond worden door Inteco zichtbare lijn- en wervelroosters, maar vooral verdekte Opticlean roosters geïntegreerd.

  • Lijnroosters en wervelroosters kunnen op verschillende manieren zeer fraai in het plafond worden ingebouwd.
  • Bij het Opticlean rooster is er sprake van de ultieme integratie-oplossing. Dit unieke gepatenteerde toevoerrooster is immers niet zichtbaar en blaast via de perforatie van het plafondpaneel tochtvrij in. Er treedt daarbij niet of nauwelijks vervuiling van het plafond op, dit in tegenstelling tot overige inducerende luchtroosters.


Afhankelijk van de akoestische eisen zijn er naast de toepassing van luchtroosters nog diverse andere mogelijkheden om retourlucht via het klimaatplafond af te voeren.

  • Een veel toegepaste oplossing is afzuiging via luchtsleuven in of langs verlichtingsarmaturen waarbij ter voorkoming van overspraak een suskap op het armatuur kan worden aangebracht. Philips-Inteco integratie Tl-armaturen kunnen veelal fabrieksmatig met suskap worden uitgevoerd.
  • Via luchtsleuven in de randafwerking van het plafond (alleen mogelijk indien met het plafond geen akoestische scheiding hoeft te worden gerealiseerd). Inteco biedt een breed scala aan mogelijkheden.

Gerelateerde producten

Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Niet zichtbaar inblaasrooster

Inteco levert en monteert in samenwerking met Krantz een niet zichtbaar inblaasrooster voor frisse en gezonde luchttoevoer in uw kantoor....

bekijk Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters
Energiehaag

Energiehaag

Energiezuinig koelen èn verwarmen

Zonnecollectoren en klassieke energiedaken worden ontworpen om de directe stralingswarmte van de zon te gebruiken. Aangezien het aantal z...

bekijk Energiehaag
Inbouwcomponenten

Inbouwcomponenten

Volledige integratie

Klimaatplafonds dragen in hoge mate bij aan het thermische en akoestische comfort. Een klimaatplafond is echter pas echt af als alle comp...

bekijk Inbouwcomponenten