NL EN DA

Metalen koven

Dé finishing touch van een plafond

Naast de montage van de plafonds en het plaatsen van de inbouwcomponenten zorgt Inteco ook voor een nette afwerking van het plafond en de aansluiting op wanden en kolommen. Vaak gebeurt dit door het plaatsen van sluit/afwerkranden of koven, maar in welke situaties kunt u koven toepassen? Wij vertellen het u allemaal in dit artikel.

Een koof kan meerdere functies hebben:

  • Het realiseren van een hoogtesprong tussen plafonds op verschillende niveaus;
    In gangen bevinden zich vaak veel installaties boven de plafonds. In projecten met geringe verdiepingshoogte worden gangplafonds daarom lager gemonteerd dan in de kantoorruimtes. Deze hoogtesprong kan heel fraai opgelost worden met een verticale metalen koof.

  • Het afwerken van de ruimte tussen het plafond en de verdiepingsvloer ter plaatse van gevels of vides (verticale koof);
    In situaties waarbij het glas in de gevel doorloopt tot boven het plafondniveau, bij vliesgevels en vides onttrekken de koven het zicht op de zijkanten van de verdiepingsvloeren en voorkomen inkijk in het plafondplenum.

  • Het overbruggen van de ruimte tussen het plafond en gevel (horizontale koof);
    Daar waar het plafond zich op enige afstand van de gevel bevindt wordt met een koof de onderzijde van de verdiepingsvloer of dakvloer aan het zicht onttrokken. Tevens is het mogelijk in deze horizontale koof licht- of zonwering te integreren.

Koven worden door Inteco, evenals de (klimaat-)plafonds, in metaal uitgevoerd en op dezelfde wijze geproduceerd. Op deze manier heeft de koof eenzelfde uitstraling als het plafond en treedt er geen verschil in kleur of maatvoering op. Koven kunnen zelfs voorzien worden van dezelfde perforatie als het plafond, waarmee een homogeen beeld én extra geluidsabsorptie wordt gecreëerd.

De specialisten van Inteco kijken altijd graag mee naar het ontwerp van de koof en kunnen u adviseren over zowel uitvoering als materiaalgebruik. Om wat al fraai is nog fraaier te maken!

Hoogtesprong in plafond

Verticale koven in combinatie met klimaatplafonds in lichtstraten

Koof inclusief verborgen verlichting

Verticaal geperforeerde koven in vide

Randafwerking

De expertises van Inteco

Wilt u een klimaatoplossing met een -onderscheidend vermogen- dan ben u bij Inteco aan het juiste adres. De klimaatplafonds van Inteco worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd vanuit de Inteco R&D en productiefaciliteit in Boxtel. Daarnaast kunnen we bouwen op de jarenlange expertise van onze adviseurs op het gebied van maatwerk, renovatie, design, innovatie en duurzaamheid. Al deze krachten samen stellen ons in staat om flexibel en creatief te kunnen anticiperen op uw maatwerk vraagstukken.

lees meer over onze expertises

Wij staan voor u klaar!

Wilt u na het lezen van bovenstaande informatie uw eigen vraagstuk eens voorleggen aan onze adviseurs? Wilt u eens sparren over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan via mail of telefonisch. We kijken uit naar uw bericht!

neem contact met ons op

Bekijk nog meer artikelen uit de kennisbank

In de Inteco kennisbank hebben wij nog meer interessante artikelen voor u verzameld waar u altijd wat van opsteekt. Informatie delen = kennis vermenigvuldigen!

ga naar de kennisbank