NL EN FR DK

Werking van klimaatplafonds

Energie uitwisseling op basis van straling

Inteco staat bekend om haar klimaatoplossingen met een onderscheidend vermogen. Hierbij maken we onder andere gebruik van klimaatplafonds. Deze, in eigen huis ontwikkelde, klimaatplafonds zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Door gebruik te maken van de beste technologie, gecombineerd met de expertises van onze adviseurs, zorgen de klimaatplafonds van Inteco voor optimaal comfort en rendement. Op deze pagina kunt u meer lezen over de werking en de mogelijke systemen.

Hoe werkt een klimaatplafond van Inteco? En wat zijn de voordelen?

Als u op zoek bent naar een comfortabel binnenklimaat voor uw gebouw, dan bieden onze klimaatplafonds u alle mogelijkheden om dit te realiseren.

Een klimaatplafond is een koelplafond gecombineerd met een verwarmingsplafond waarbij de energie uitwisseling plaatsvindt op basis van straling. De basis is een bouwkundig (metalen)plafond dat is voorzien van watervoerende klimaatelementen. Door het klimaatelement stroomt koud of warm water naar gelang er in de ruimte behoefte is aan koeling of verwarming. Deze energie overdracht op basis van straling wordt als zeer comfortabel ervaren en daardoor zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuis en scholen. Dit in tegenstelling tot convectieve systemen waarbij energie overdracht plaatsvindt door middel van lucht met bijbehorende nadelen zoals tocht, lawaai en droge lucht. 

Bij klimaatplafonds wordt de luchttoevoer bepaald aan de hand van de behoefte aan verse lucht en niet door de benodigde koelcapaciteit. De luchtcirculatie in de ruimte is daardoor lager dan bij convectieve systemen en de kans op tochtverschijnselen minimaal. De temperatuur is per ruimte of regelgebied instelbaar. Afhankelijk van de ingestelde en gemeten temperatuur wordt een motorbediende klep aangestuurd die de watertoevoer naar het klimaatplafond regelt. De hoeveelheid water over het plafond bepaalt de capaciteit die het klimaatplafond levert en daarmee de temperatuur in de ruimte.

Lees hier meer over de voordelen van onze klimaatplafonds

Inteco - voor klimaatplafonds met een onderscheidend vermogen!

Maak kennis met ons team, de drijvende kracht achter al onze projecten. Ons doel is niet alleen het leveren van een klimaatplafond, maar het zorgdragen voor een complete plafondintegratie in het gebouwconcept. Het is voor ons eerder regel dan uitzondering om verder te kijken dan ons eigen vakgebied en denken ook met u mee op aanverwante expertises

Maak kennis met Inteco

Wat zijn de mogelijkheden?

Inteco heeft 3 type klimaatsystemen: een koperen, een kunststof diffusie-open en een kunststof diffusie-dicht klimaatsysteem. Deze zijn systemen zijn toepasbaar in de volgende typen plafonds:

De klimaatsystemen, die wij hieronder voor u nader toelichten, worden op maat geproduceerd in onze eigen productie faciliteit die gevestigd is bij het hoofdkantoor van Inteco in Boxtel. Door al onze producten in-huis te produceren bent u verzekerd van flexibiliteit, creativiteit en kwaliteit.

bekijk hier de - op maat - mogelijkheden van onze klimaatplafonds

MeandRo - Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is in de markt. Het systeem kenmerkt zich door een koperen buis die door een soldeerproces verbonden wordt met een aluminium strekmetaal. Door toepassing van een warmtegeleider van strekmetaalplaat wordt over het gehele actieve plafondoppervlak een perfecte gelijkmatige temperatuurverdeling gerealiseerd, hetgeen leidt tot de best mogelijke energieoverdracht en ongeëvenaarde prestaties.

Meer over MeandRo

OxzeRo - Kunststof diffusiedicht klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

Het OxzeRo systeem is door Inteco geheel in eigen huis ontwikkeld en heeft een optimale balans tussen prijs en kwaliteit. Dit klimaatsysteem staat garant voor een hoge mate van zuurstofdiffusiedichtheid en maximale capaciteit. Het OxzeRo element bestaat uit een meanderende watervoerende kunststof PE-RT buis die over de gehele lengte is ingeklemd in een speciaal ontworpen aluminium warmtegeleidingsprofiel. Door de toepassing van een kunststof buis en het ontbreken van flexibele slangen zijn de investeringskosten per Watt van het OxzeRo klimaatplafond lager dan voor vergelijkbare klimaatplafonds met koperen buisregisters. Het OxzeRo klimaatsysteem reageert daarom snel op temperatuurs- en/of debietwisselingen in de wateraanvoer. Dit maakt het OxzeRo klimaatsysteem uitermate geschikt voor change-over systemen.

Meer over OxzeRo

AdeRo - Kunststof diffusie-open klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

Het AdeRo systeem is een kunststof diffusie-open klimaatsysteem dat zich kenmerkt door een grote flexibiliteit voor wat betreft het activeren van plafondpanelen. Het AdeRo-klimaatsysteem bestaat uit polypropyleen klimaatmatten van capillaire buisjes. Doordat deze capillaire buisjes zeer flexibel zijn en eenvoudig uit elkaar kunnen worden gelegd, kunnen naast de hele panelen ook panelen met inbouwcomponenten eenvoudig worden geactiveerd. Het AdeRo klimaatsysteem reageert daarom snel op temperatuurs- en/of debietwisselingen in de wateraanvoer. Dit maakt het AdeRo klimaatsysteem uitermate geschikt voor change-over systemen.

Meer over AdeRo

MeandRo-V - Strekmetaal Klimaatsysteem als zichtproduct met verhoogde capaciteit

Het MeandRo-V klimaatplafond is een unieke combinatie tussen geavanceerde techniek en onderscheidend design. Het is een koperen klimaatelement voor koelen en verwarmen. Het systeem bestaat uit plafondpanelen van fijnmazig strekmetaal waarop koperen buismeanders zijn gesoldeerd. Het MeandRo-V klimaatplafond staat borg voor een extreem hoog koelvermogen door de extra convectieve overdracht ten opzichte van traditionele klimaatplafonds. Daarnaast biedt dit systeem een hoge mate van flexibiliteit in design doordat het ook als zichtproduct kan worden toegepast.

Meer over MeandRo-V

Bekijk nog meer artikelen uit de kennisbank

In de Inteco kennisbank hebben wij nog meer interessante artikelen voor u verzameld waar u altijd wat van opsteekt. Zo hebben we een artikel over zuurstofdiffusiedichtheid, akoestische optimalisatie, koven, waterkwaliteit, vollast- en deellast...en er komen iedere maand interessante onderwerpen bij. Informatie delen = kennis vermenigvuldigen!

ga naar de kennisbank

Wij staan voor u klaar!

Heeft u, na het lezen van de informatie op deze pagina, nog vragen over een klimaatplafond? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij nemen de tijd om te kijken naar uw specifieke vraag. Uw vraag kunt u stellen via het contactformulier of telefonisch.

neem contact op