NL EN FR DA

De voordelen voor de architectuur van klimaatplafonds

Zet de architectuur in de spotlights

Voordelen architectuur

Flexibele indeling met behoudt van design

De ‘custom built’ methode van Inteco maakt het mogelijk om het stramien van het plafond volledig aan te passen aan de modulering van het gebouw. Het gebouw en de architectuur zijn leidend en niet de plafondoplossing. De maatvoering van het plafond en alle componenten die daarvan deel uitmaken, worden volledig afgestemd op het gebouwconcept.

Indelingsvrijheid

Er ontstaat indelingsvrijheid doordat tussenwanden of voorzieningen niet meer afhankelijk zijn van de plaatsing van radiatoren, airco’s of leidingen. Het maken van nieuwe ruimte-indelingen is, bij gebruik van (bandraster-) klimaatplafonds, slechts een kwestie van het verplaatsen van wanden. Metaal kan de meest uiteenlopende bewerkingen ondergaan. Door variatie in vorm en kleur harmoniëren Inteco interieuroplossingen zowel in een zeer klassieke omgeving als in een kantoor met een uitgesproken hightech uitstraling.

Installaties uit het zicht

Het esthetische voordeel is dat de klimaattechniek niet zichtbaar in het plafond is geïntegreerd en de maatwerkoplossingen in afmetingen, kleuren, perforaties en detailleringen het mogelijk maken het plafond een onderscheidend onderdeel te maken in de totale architectuur. Zie hiervoor onze voorbeeldcases.

Lage inbouwhoogte tot plenum

Inteco heeft ruimtebesparende integratie-oplossingen voor verlichtingsarmaturen en luchtroosters ontwikkeld waardoor er weinig plenumhoogte benodigd is. Daarnaast volstaat het te werken met kleinere luchtkanalen hetgeen de benodigde plenumhoogte ook beperkt.

Flexibiliteit bij herindeling gebouw

Doordat de mogelijkheid bestaat bij klimaatplafonds horizontale geluidsisolatie toe te passen hoeft u in principe boven de scheidingswanden geen barrières (drukschotten) meer aan te brengen. U behoudt dus alle ruimte om het gebouw anders in te delen, zonder dat daarmee de akoestische kwaliteit wordt aangetast.

Integratie met inbouw componenten

Een klimaatplafond is pas echt af als alle componenten in het plafond op een fraaie wijze worden geïntegreerd. Klimaatoplossingen van Inteco zijn altijd toegesneden op uw specifieke wensen. Deze ‘custom built’ benadering biedt u de mogelijkheid om afzonderlijke componenten optimaal te integreren in een systeem, zonder concessies te doen aan de esthetische kwaliteit. Inteco heeft diverse oplossingen voor het inbouwen van componenten zoals verlichting, luchtroosters, luidsprekers, vluchtwegsignalering, beamers, schermen, energiezuilen, sprinklers etc. Samen met onze verlichtingspartner Philips hebben we ruimtebesparende verlichtingsoplossingen bedacht die uitblinken in vormgeving en functionaliteit en die daarnaast ook vriendelijk zijn voor het energiegebruik. Denk hierbij aan de nieuwste LED oplossingen. Voor de luchtverdeeltechniek heeft Inteco sinds lange tijd een samenwerking met Krantz. Krantz staat net als Inteco en Philips bekend om haar hoge kwaliteit, kennis van zaken en innovatieve karakter. Hierdoor kunnen we continu inspelen op de laatste ontwikkelingen en technieken op het gebied van luchttechnische oplossingen. Uiteraard kunnen wij ook andere inbouwcomponenten en fabricaten op een fraai wijze in de plafonds integreren.

Lees meer over de voordelen van een klimaatplafond

Wij adviseren en inspireren u graag!

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine