NL EN FR DA

Voordelen voor het werkklimaat

Ervaar de stille kracht van een klimaatplafond

Optimale klimaatbeheersing

Geluidloos systeem

Als de mens het naar zijn zin heeft, zijn de prestaties navenant. Dus creëert u werkplekken waar het prettig en goed functioneren is. Optimale klimaatbeheersing is daarbij van essentieel belang. Het Inteco klimaatplafond is een stille kracht. Lucht wordt volledig geruisloos in de ruimte gebracht en het omgevingsgeluid wordt maximaal geabsorbeerd. Aanvullende absorberende voorzieningen zijn hierdoor in veel gevallen overbodig. 

Dempend vermogen systeem

De akoestiek in een ruimte wordt bepaald door de absorptie en isolatie van geluid. Door een perforatie in de metalen plafondpanelen en daar bovenop een absorberend materiaal aan te brengen kan het metalen plafond perfect het geluid in de ruimte absorberen. Door vervolgens achter de plafondbeplating voldoende massa aan te brengen wordt voorkomen dat het geluid tot in het plenum doordringt. Deze horizontale geluidsisolatie biedt grote voordelen, omdat u boven de scheidingswanden in principe geen barrières hoeft aan te brengen. U behoudt dus alle ruimte om het gebouw anders in te delen, zonder dat daarmee de akoestische kwaliteit wordt aangetast. Er zijn diverse perforatiepatronen mogelijk afhankelijk van uw wensen op het gebied van design en geluidsabsorptie. De producten en systemen van Inteco zijn getest op akoestische eigenschappen volgens ISO 354 norm voor de geluidsabsorptie ISO 717, ISO10848-1/2 en ISO10140-2 normen voor de geluidsisolatie.

Instelbare temperatuur en geen tocht

De temperatuur is per ruimte of regelgebied instelbaar. Afhankelijk van de ingestelde en gemeten temperatuur wordt een motorbediende klep aangestuurd die de watertoevoer naar het klimaatplafond regelt. De hoeveelheid water over het plafond bepaalt de capaciteit die het klimaatplafond levert en daarmee de temperatuur in de ruimte. De energie uitwisseling vindt voornamelijk plaats op basis van straling, hetgeen als zeer prettig wordt ervaren. Dit in tegenstelling tot zogenaamde all-air of convectieve systemen, zoals bijvoorbeeld ventilatorconvectoren of split-units, waarbij de energieoverdracht door middel van lucht plaatsvindt . Bij klimaatplafonds wordt de luchttoevoer bepaald aan de hand van de behoefte aan verse lucht en niet door de benodigde koelcapaciteit. De luchtcirculatie in de ruimte is daardoor lager dan bij convectieve systemen en de kans op tochtverschijnselen minimaal.

Lees meer over de voordelen van een klimaatplafond

Wij adviseren en inspireren u graag!

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine