NL EN FR DK

Wat zijn de voordelen van een klimaatplafond voor de gebruiker/gebouw eigenaar?

De voordelen in gebruik

Energiebesparing

Een klimaatplafond heeft een groot warmtewisselend oppervlak beschikbaar waardoor de aanvoertemperaturen voor verwarmen aanzienlijk lager liggen dan bij bijvoorbeeld radiatoren. Doordat de watertemperatuur voor koelen relatief hoog is en de watertemperatuur voor verwarmen dus relatief laag blijf, staan de Inteco klimaatplafonds garant voor meer rendement en een lager energieverbruik. Vanwege deze gunstige temperatuurtrajecten worden klimaatplafonds vaak toegepast in combinatie met duurzame opwekkingssystemen zoals warmte- koude opslag in de grond. Hierdoor draagt een klimaatplafondsysteem bij aan een gunstig energieverbruik en past derhalve perfect binnen een duurzaam gebouwontwerp dat bijvoorbeeld voldoet aan de hoogste BREEAM certificering.

Weinig onderhoud, goed toegankelijk en makkelijk te reinigen

De klimaatplafonds van Inteco hebben een lange levensduur en zijn zo goed als onderhoudsvrij. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit gaan de klimaatsystemen in de loop van de tijd nauwelijks in kwaliteit achteruit. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van normaal leidingwater zonder toevoegingen. De Inteco klimaatplafonds zijn zeer eenvoudig uitneembaar of afklapbaar, waardoor het bovenliggende plenum altijd goed toegankelijk blijft. Ook de actieve panelen kunnen eenvoudig worden opengehangen zonder dat de panelen waterzijdig hoeven worden afgekoppeld. Hierdoor blijven installaties boven het plafond altijd goed bereikbaar voor bijvoorbeeld onderhoud. Door de goede coatingbehandelingen kan het plafondoppervlak eenvoudig worden gereinigd met een speciaal daarvoor geschikt reinigingsmiddel. Door het plafond eens in de paar jaar te reinigen blijft het in esthetisch perfecte conditie.

Lange levensduur

Alle plafondsystemen van Inteco worden ontworpen voor een levensduur van > 20 jaar. Doordat Inteco de eerste grote klimaatplafondprojecten reeds meer dan 20 jaar geleden heeft opgeleverd, en deze nog steeds zonder problemen in gebruik zijn, weten we ook vanuit ervaringen in de praktijk dat de Inteco klimaatplafonds zeer lang meegaan. De metalen klimaatplafonds van Inteco worden standaard verduurzaamd met een polyester poedercoating. Na ontvetting en het aanbrengen van de coating worden alle componenten gemoffeld. Deze bewerking vertaalt zich rechtstreeks in een hogere kwaliteit. Het plafond blijft hierdoor niet alleen langer mooi, maar is ook krasvast en bestand tegen UV-straling.

Lees meer over de voordelen van een klimaatplafond

Wij staan voor u klaar!

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Verkoop en marketing Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine