NL EN FR DA

OxzeRo®

Kunststof diffusiedicht klimaatsysteem voor koelen en verwarmen
 

Het OxzeRo® systeem is door Inteco geheel in eigen huis ontwikkeld en heeft een optimale balans tussen prijs en kwaliteit. Het OxzeRo® systeem staat voor hoge mate van zuurstofdiffusiedichtheid en maximale capaciteit. Door de toepassing van een kunststof buis en het ontbreken van flexibele slangen zijn de investeringskosten per Watt van het OxzeRo® klimaatplafond lager dan voor vergelijkbare klimaatplafonds met koperen buisregisters.

Het OxzeRo®-klimaatelement bestaat uit een buismeander van 10 x 1,3 mm PE-RT buis, zuurstofdiffusiedicht volgens DIN4726, die wordt ingeklemd in speciaal ontworpen aluminium warmtegeleidingsprofielen. De hart op hart afstand van de warmtegeleidingsprofielen wordt projectmatig bepaald aan de hand van de paneelbreedte en de benodigde capaciteiten. De OxzeRo® klimaatelementen worden in de metalen panelen verlijmd door middel van een elastische en thermisch goed geleidende dubbelzijdig klevende zwarte tape. De combinatie van kunststof buis, aluminium warmtegeleidingsprofielen en hoogwaardige lijmverbinding zorgt voor een perfecte en gelijkmatige warmteoverdracht tussen het OxzeRo®-element en het plafondpaneel. De OxzeRo® klimaatelementen worden in serie doorgekoppeld en op de verdeelleidingen van RIXc (PE-Xc/AL/PE-Xc) buis aangesloten met de in overlengte uitgevoerde buismeander in combinatie met losneembare snelkoppelingen. Losse verbindingsslangen tussen de plafondpanelen en de verdeelleidingen worden hierdoor uitgespaard en het aantal verbindingen beperkt. Op het OxzeRo® klimaatelement wordt er een akoestisch pakket in het paneel aangebracht dat tevens als thermische isolatie fungeert.

Het OxzeRo® klimaatsysteem onderscheidt zich door de hoge zuurstofdiffusiedichtheid ten opzichte van volkunststof klimaatsystemen, tot 10 keer beter dan op de markt zijnde volkunststof klimaatsystemen die als zuurstofdiffusiedicht worden aangeduid. Dit wordt bereikt door de watervoerende 5-laagse PE-RT buis te combineren met aluminium warmtegeleidingsprofielen. Hierdoor wordt de warmteoverdracht van PE-RT buis naar het plafondpaneel substantieel verbeterd en kan de hoeveelheid PE-RT buis met ca. 75% worden gereduceerd. Daarnaast worden de verdeelleidingen van het OxzeRo® klimaatplafond uitgevoerd in RIXc (PE-Xc/AL/PE-Xc) buis die door de aluminium tussenlaag 100% zuurstofdiffusiedicht zijn. Lees hier meer over zuurstofdiffusiedichtheid.

Productkenmerken Inteco klimaatplafonds voorzien van het OxzeRo® klimaatsysteem:

Systeemkenmerken:

 • Diffusiedicht conform DIN 4726;
 • Geschikt voor change-over systemen (geringe waterinhoud);
 • Lage inbouwhoogte (besparing gebouwhoogte bij nieuwbouw / geschikt voor renovatie);
 • Volledige integratie van inbouwcomponenten (flexibel / esthetische afwerking);
 • Flexibel in vormgeving;
 • De PE-RT buis t.b.v. de warmteoverdracht in het paneel is tevens de flexibele verbindingsslang (geen separate koppel- en aansluitslangen nodig).


Voordelen Comfort:

 • Koelen én verwarmen (één systeem voor koelen en verwarmen);
 • Zeer gunstige prijs / capaciteit verhouding;
 • Gelijkmatige temperatuurverdeling (comfortabel);
 • Goede geluidsabsorptie;
 • Geluidsisolerend (optioneel)
 • Hoge reactiesnelheid (bij veranderende watertemperaturen en -debieten)


Voordelen in beheer:

 • Energiezuinig (lage energiekosten / lage CO2 belasting);
 • Onderhoudsvrij (Lage exploitatiekosten);
 • Volledige toegankelijkheid tot het plenum (voor onderhoud);
 • Brandveilig;
 • Lange levensduur (> 20 jaar).


Wilt u het OxzeRo® systeem vergelijken met onze overige klimaatsystemen?

Vergelijkingsoverzicht klimaatplafonds

 Wilt u een bestektekst op maat ontvangen van het OxzeRo® klimaatplafond?
Klik dan op onderstaande knop en stuur een e-mail naar onze adviseurs o.v.v. 'bestektekst OxzeRo'. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van de gewenste informatie voorzien.

vraag een bestektekst aan voor dit klimaatplafond

 

Werking

 

Het OxzeRo® element bestaat uit een meanderende watervoerende kunststof PE-RT buis (buitendiameter van 10 mm en wanddikte 1,3 mm) die over de gehele lengte is ingeklemd in een speciaal ontworpen aluminium warmtegeleidingsprofiel. De productie van het OxzeRo® klimaatelement en het verlijmen ervan in de panelen vindt plaats in een volledig geautomatiseerde productiestraat in eigen productiefaciliteit waardoor een continue kwaliteit is gewaarborgd. Tijdens het verwarmen wordt door het OxzeRo® klimaatpaneel de warmte hoofdzakelijk door straling afgegeven aan de ruimte. Bij koelen wordt de warmte uit de ruimte aan het plafondpaneel afgegeven en daarmee aan de ruimte onttrokken. De toelaatbare werkdruk bedraagt ongeveer 6 bar waardoor meerdere verdiepingen in hetzelfde circuit kunnen worden opgenomen.

Het OxzeRo® element heeft slechts een geringe waterinhoud en daarmee een kleine warmte-inhoud. Het OxzeRo® klimaatsysteem reageert daarom snel op temperatuurs- en/of debietwisselingen in de wateraanvoer. Dit maakt het OxzeRo® klimaatsysteem uitermate geschikt voor change-over systemen.

Zuurstofdiffusie
Met betrekking tot zuurstofdiffusie bij toepassing van kunststof buizen en meerlagen buizen in installaties geldt de norm DIN 4726: 2008-10. In deze norm is aangegeven wat de maximale hoeveelheid zuurstofdiffusie per eenheid (m² buiswand of per m lengte buis) mag zijn om de buis “zuurstofdiffusiedicht” te mogen noemen. Afhankelijk van de hoeveelheid toepaste buis(-wand) in de installatie kunnen systemen met kunststof buis die zuurstofdiffusiedicht zijn conform de norm DIN 4726 alsnog zuurstofrijk water bevatten.

De ontwikkeling van het OxzeRo® klimaatsysteem heeft zich daarom toegespitst op het leveren van een hoge koel- en verwarmingscapaciteit met een minimale hoeveelheid kunststof buis. De ongunstige warmtegeleidende eigenschappen van de kunststof buis worden met het OxzeRo® klimaatsysteem gecompenseerd door zowel het warmte uitwisselende oppervlak van de buiswand als het contactoppervlak met het metalen paneel te vergroten. Dit wordt gerealiseerd door de kunststof buis voor 2/3 deel in te klemmen in aluminium warmtegeleidingsprofielen en deze 40 mm brede aluminium profielen te verlijmen in de plafondpanelen. Door de uitstekende warmtegeleiding van aluminium en de toegepaste lijmverbinding is er sprake van een uitstekende warmteoverdracht van de kunststof buis naar het plafondpaneel en kan de hoeveelheid buis met 75% worden gereduceerd.

De unieke combinatie van de toepaste zuurstofdiffusiedichte PE-RT-buis (volgens DIN 4726), de relatief geringe hoeveelheid kunststof buis en de 100% zuurstofdiffusiedichte RIXc (PE-Xc/AL/PE-Xc) verdeelleidingen zorgt ervoor dat voor OxzeRo® klimaatsysteem een hydraulische scheiding en het toepassen van corrosiebestendige materialen niet noodzakelijk is. Afhankelijk van de zuurstofdiffusiedichtheid van elders in het circuit toepaste materialen kan het echter nodig zijn om leidingen en hierin opgenomen componenten toe te passen die geschikt zijn voor min of meer zuurstofrijk water. Hiermee is een probleemloze werking gewaarborgd.

Gerelateerde producten

MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®
MecuRo®

MecuRo®

Hèt klimaatsysteem met de optimale prijs- kwaliteitverhouding

  Het MecuRo® systeem is een kruising tussen het Inteco MeandRo® en OxzeRo® systeem waarbij de koperen buisregisters en...

bekijk MecuRo®
AdeRo

AdeRo

Kunststof diffusie-open klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het AdeRo systeem is een kunststof diffusie-open klimaatsysteem dat zich kenmerkt door een grote flexibiliteit voor wat betreft h...

bekijk AdeRo