NL

Goed binnenklimaat op scholen?

Bij Inteco bieden we oplossingen op maat!

Kinderen, juffen en meesters brengen een zeer groot deel van hun tijd door in de klas (of gymzaal). Een prettig binnenklimaat is op dat moment belangrijk om goed te leren en fijn te werken. Vaak is het in deze ruimtes echter snikheet of veel te koud, te donker of de zon verblindt. Niet fijn en niet nodig! Inteco denkt graag met u mee richting een oplossing.

Leer Inteco kennen!

Inteco levert klimaatoplossingen met een onderscheidend vermogen die het binnenklimaat op scholen optimaliseren. Daarbij maken wij gebruik van klimaatplafondsinductie-units en klimaatplafond eilanden. De klimaatbeleving van Inteco past bij de comfortbehoeften van de mens, het esthetisch oog van een ontwerper en de technische eisen van een gebouw.

Lees hier alles over onze werkwijze en onze medewerkers

Hoe kan het dat het binnenklimaat op scholen vaak niet optimaal is?

Ervaring wijst uit dat een klacht (bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeide kinderen of tocht) vaak direct, maar ten onrechte wordt toegeschreven aan bijvoorbeeld de ventilatie in een school. Terwijl, na onderzoek, dan blijkt dat minimaal de helft van de oorzaak te maken heeft met een niet goed werkende verwarming. Trek daarom niet te snel conclusies wanneer mensen klachten vertonen. Alleen met het juiste inzicht is het mogelijk om in één keer de juiste maatregelen te nemen. 

Een bijkomend voordeel is, dat een goed werkende installatie zorgt voor lagere energiekosten. 

Slecht binnenklimaat op scholen is slecht voor gezondheid

De luchtkwaliteit in een gemiddeld schoolgebouw is vele malen slechter dan op kantoor of zelfs in de gevangenis, zeggen onderzoekers (bron: TROUW). 

Een slecht binnenmilieu heeft negatieve effecten op de gezondheid. Het veroorzaakt hoofdpijn, vermoeidheid, sufheid, maar ook slijmvliesirritaties, rondwarende infectieziektes, verergerde allergieën en kans op extra astma-aanvallen. Daarmee is een slecht binnenklimaat op scholen de grootste reden voor ziekteverzuim van zowel leraren als scholieren. Maar niet alleen ziekteverzuim is een gevolg, ook de leerprestaties van scholieren kunnen lijden onder een slecht binnenklimaat op scholen. Inteco kan u helpen om alle bovenstaande problemen te voorkomen. Want het is algemeen bekend dat voorkomen beter is dan genezen!

lees meer over binnenklimaat oplossingen

Meer weten over binnenklimaat op scholen?

Wilt u graag meer informatie over het binnenklimaat op scholen? Of wilt u weten of wij ook u kunnen helpen met het creëren van een optimaal binnenklimaat? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Inteco. Wij helpen u graag bij het realiseren van een gezond, fris en optimaal binnenklimaat.

Contact over binnenklimaat op scholen