NL

Werking van inductie-units

Leveren van klimaatoplossingen met onderscheidend vermogen, dat is Inteco. Maar hoe werken inductie-units eigenlijk?

Inteco staat bekend om haar klimaatoplossingen met onderscheidend vermogen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere de VivèsCo inductie-units. Deze, in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde, plafondinductie-units maken gebruik van de beste technologie en zorgen voor optimaal comfort en rendement dankzij hun vele mogelijkheden. Op deze pagina kunt u meer lezen over de werking.

Voor een onderscheidend vermogen kiest u voor Inteco!

Maak kennis met ons team, de drijvende kracht achter al onze projecten. Wij kijken verder dan ons eigen vakgebied en denken dan ook graag met u mee op aanverwante expertises

Maak kennis met Inteco

Plafond inductie-units in het kort; wat kunnen ze?

De inductie-units van Inteco zijn inzetbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie. Inductie-units van Inteco zijn geschikt voor zowel koelen, verwarmen als ventileren en op maat gemaakt. Een comfortabel binnenklimaat is dankzij deze vele mogelijkheden gemakkelijk te realiseren. We hebben de VivèsCo-X inductie-unit en de VivèsCo-A inductie-unit, beide te integreren in alle plafondsystemen, of zelfstandig aan een bouwkundige constructie af te hangen. Hieronder zal dieper ingegaan worden op de werking van beide inductie-units

Zowel de VivèsCo-X inductie-unit als VivèsCo-A inductie-unit bevatten 2 rijen aerodynamisch gevormde inblaasnozzles. Daarmee wordt de primaire (verse) lucht in de inductiezone van de unit geblazen. De uitwisselbaarheid van de nozzles zorgt ervoor dat de inductie-units gemakkelijk zijn aan te passen aan een nieuwe situatie. Er zijn veel verschillende afmetingen van nozzles, daardoor kunnen ze voor elke situatie optimaal worden geselecteerd!

lees meer over inductie-units op maat

Werking VivèsCo-X inductie-unit

Deze inductie-unit werkt op basis van het, door Inteco ontwikkelde, crossflow inductie principe. Hieronder kort uitgelegd.

Bovenin de behuizing bevindt zich het ventilatieplenum, hierop is de primaire lucht aangesloten. Onder het ventilatieplenum is een inductiezone geplaatst. Het onderpaneel van de inductiezone is voorzien van een watervoerende warmtewisselaar. Aerodynamische nozzles onder in het ventilatieplenum blazen de primaire ventilatielucht gekruist in de inductiezone, zonder dat de luchtstralen elkaar raken.

De luchtstroom legt binnen in de inductie-unit een relatief lange weg af, wat de luchtstroom de gelegenheid geeft om sterk te induceren. Hierdoor kan er meer secundaire lucht over de warmtewisselaar worden aangezogen (hoge inductievoud). De gemengde lucht (primaire en secundaire) wordt vervolgens via uitstroomopeningen aan de onderzijde van de unit de ruimte ingeblazen. De uitstroomopening is daarbij zodanig aangebracht dat de uitstromende lucht langs het plafond strijkt en als gevolg van het coanda effect ook over langere afstand het plafond blijft volgen en de gewenste verkoeling danwel verwarming van de leefruimte creëert.


Het onderpaneel van de unit is afklapbaar, waardoor de binnenzijde van de unit inclusief de warmtewisselaar gemakkelijk bereikbaar en te reinigen is.

Meer over de VivèsCo-X Serie

Werking VivèsCo-A inductie-unit

Deze ­ flexibel inzetbare inductie-unit is te integreren in alle plafondsystemen, of zelfstandig aan een bouwkundige constructie af te hangen.

Afhankelijk van de inblaastemperatuur vindt er een automatische verstelling van de inblaasrichting plaats. Bij het koelen wordt de lucht hierdoor langs het plafond ingeblazen (Coanda-effect). Bij het verwarmen wordt de klep zodanig versteld dat er een variabele hoek ontstaat en de warme lucht hoog inducerend de ruimte in wordt geblazen. Hierdoor garandeert het systeem een gelijkmatige temperatuur en een hoge comfortniveau.

Via 2 rijen aerodynamisch gevormde inblaasnozzles wordt de primaire (verse) lucht in de inductiezone van de unit geblazen. De nozzles zijn uitwisselbaar waardoor bij wijziging van de ruimtefunctie de units eenvoudig zijn aan te passen aan de nieuwe situatie. Doordat er nozzles in verschillende afmetingen zijn, kunnen de units voor elke situatie optimaal worden geselecteerd.

Het onderpaneel van de unit is scharnierbaar uitgevoerd, waardoor de binnenzijde van de unit inclusief de warmtewisselaar gemakkelijk bereikbaar en te reinigen is.


 

Meer over de VivèsCo-A Serie

Bekijk nog meer artikelen uit de kennisbank

In de Inteco kennisbank hebben wij nog meer interessante artikelen voor u verzameld waar u altijd wat van opsteekt. Zo hebben we een artikel over zuurstofdiffusiedichtheid, akoestische optimalisatie, koven, waterkwaliteit, vollast- en deellast...en er komen iedere maand interessante onderwerpen bij. Informatie delen = kennis vermenigvuldigen!

ga naar de kennisbank