NL EN FR DA

Functionaliteit en comfort op het hoogste niveau

Eigenschappen en werking plafond inductie-units

De plafondinductie-units van Inteco zijn inzetbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie en voorzien een gebouw of ruimte van ventilatie, koeling én verwarming. Afgestemd op het plafondplan is een comfortabel binnenklimaat te realiseren. Inductie-units zijn inzetbaar als koeling en verwarming voor een gebouw, waar een systeem met radiatoren of vloerverwarming aanwezig is, maar kunnen ook als hoofdverwarming en -koeling worden ingezet. De inductie-units helpen bij het ventileren van ruimtes en gaan zo droge lucht tegen.

Werking van de VivèsCo-X inductie-unit

De VivèsCo X-serie werkt op basis van het door Inteco ontwikkelde crossflow (kruisstroom) inductie principe. Bovenin de behuizing bevindt zich het ventilatieplenum waarop de primaire lucht is aangesloten. Daaronder is een inductiezone geplaatst waarbij het onderpaneel is voorzien van een watervoerende warmtewisselaar. De aerodynamische nozzles onder in het ventilatieplenum blazen de primaire ventilatielucht gekruist in de inductiezone, zonder dat de luchtstralen elkaar raken. Doordat de luchtstroom een relatief lange weg aflegt binnen de unit en de luchtsnelheden tegengesteld zijn aan elkaar, heeft deze stroom de gelegenheid om sterk te induceren. Hierdoor kan er meer secundaire lucht over de warmtewisselaar worden aangezogen (hoge inductievoud). De gemengde lucht (primaire en secundaire) wordt vervolgens via uitstroomopeningen aan de onderzijde van de unit de ruimte ingeblazen. De uitstroomopening is daarbij zodanig aangebracht dat de uitstromende lucht langs het plafond strijkt en als gevolg van het coanda effect ook over langere afstand het plafond blijft volgen en de gewenste verkoeling danwel verwarming van de leefruimte creëert.

Via 2 rijen aerodynamisch gevormde inblaasnozzles wordt de primaire (verse) lucht in de inductiezone van de unit geblazen. Deze nozzles zijn uitwisselbaar waardoor bij wijziging van de ruimtefunctie de units eenvoudig zijn aan te passen aan de nieuwe situatie. Doordat er nozzles in verschillende afmetingen zijn, kunnen de units voor elke situatie optimaal worden geselecteerd. Het onderpaneel van de unit is afklapbaar, waardoor de binnenzijde van de unit inclusief de warmtewisselaar gemakkelijk bereikbaar en te reinigen is.

Deze ­ flexibel inzetbare inductie-unit is te integreren in alle plafondsystemen, of zelfstandig aan een bouwkundige constructie af te hangen.

Werking inductie unit Vivesco-X koudWerking inductie-unit Vivesco x warm

 

 

 

Lees meer over de VivèsCo-X

Werking van de VivèsCo-A inductie-unit

Afhankelijk van de inblaastemperatuur vindt er een automatische verstelling van de inblaasrichting plaats. Bij het koelen wordt de lucht hierdoor langs het plafond ingeblazen (Coanda-effect). Bij het verwarmen wordt de klep zodanig versteld dat er een variabele hoek ontstaat en de warme lucht hoog inducerend de ruimte in wordt geblazen. Hierdoor garandeert het systeem een gelijkmatige temperatuur en een hoge comfortniveau.

Via 2 rijen aerodynamisch gevormde inblaasnozzles wordt de primaire (verse) lucht in de inductiezone van de unit geblazen. De nozzles zijn uitwisselbaar waardoor bij wijziging van de ruimtefunctie de units eenvoudig zijn aan te passen aan de nieuwe situatie. Doordat er nozzles in verschillende afmetingen zijn, kunnen de units voor elke situatie optimaal worden geselecteerd. Het onderpaneel van de unit is scharnierbaar uitgevoerd, waardoor de binnenzijde van de unit inclusief de warmtewisselaar gemakkelijk bereikbaar en te reinigen is.

Deze ­ flexibel inzetbare inductie-unit is te integreren in alle plafondsystemen, of zelfstandig aan een bouwkundige constructie af te hangen.

inductie-unit werking A koud  Inductie-unit werking A warm

 

 

Lees meer over de Vivèsco-A

Algemene eigenschappen en voordelen van de VivèsCo plafondinductie-units:

- Luchtinblaas in koelbedrijf middels coanda effect;
- Luchtinblaas in verwarmingsbedrijf middels coanda effect of hoog inducerend de ruimte in;
- Eenvoudig verwisselbare en goed bereikbare nozzles;
- Eenzijdige en tweezijdige uitblaas mogelijk;
- Krachtig en stabiel uitblaaspatroon;
- Beschikbaar in verschillende lengtes, kleuren en uitvoeringen;
- Maatwerk mogelijk voor integratie in diverse plafondsystemen of vrij hangend in de ruimte;
- Onderhoudsvriendelijk en eenvoudige reiniging;
- Geschikt voor PPS projecten;
- Volledig recyclebaar.

Vergelijkingsoverzicht inductie-units