NL EN FR DA

Stadskantoor Tilburg

Het oorspronkelijke Stadskantoor van Tilburg, dat stamt uit 1972, is in 2021 volledig vernieuwd opgeleverd waarbij diverse monumentale elementen bewaard zijn gebleven. De gemeente investeerde via meerdere maatregelen in een duurzaam Stadskantoor met een BREEAM Excellent certificaat. Dit is onder andere gerealiseerd door het kantoor te verwarmen en koelen met warmte- en koudeopslag in combinatie met warmtepompen en zonnepanelen.

Bij dergelijke duurzaamheidsambities kunnen klimaatplafonds natuurlijk niet ontbreken en deze zijn, in opdracht van BAM Bouw en Techniek Speciale projecten, esthetisch op verschillende wijze toegepast om accenten in de ruimtes aan te brengen of een bepaalde sfeer te creëren. Zo is de entree voorzien van donkere klimaatplafonds dat in combinatie met de grote glaspui een open en elegant karakter van de ruimte geeft aan de binnenkomende bezoeker. De kantooromgeving heeft daarentegen een strakke en lichte ruimtebeleving met de helder witte klimaatplafonds en is daardoor een heerlijke activerende ruimte om in te werken. Tenslotte is in de raadzaal een doorgaande klimaatplafondlijn aangebracht tussen de houten balkenlaag wat speelsheid en warmte geeft aan de ruimte.

Deze diversiteit aan klimaatplafonds, in combinatie met de binnenhuisarchitectuur, geeft het kantoor een eigentijds karakter waar het niet alleen qua comfort, maar ook wat betreft visuele beleving een aangename plek is om in te verblijven. 

Inteco heeft klimaatplafonds toegepast in de volgende afdelingen:

  • De raadzaal: in de doorgaande plafondlijn tussen de houten balkenlaag is een MecuRo klimaatplafond toegepast in RAL 1019.
  • Entree publieke ruimte: in deze ruimte, met een plafondhoogte van ruim 5 meter, is een MecuRo klimaatplafond toegepaset in een Z-haak systeem (niet zichtbaar ophangsysteem d.m.v. Z-haak) uitgevoerd in RAL 9005.
  • De hoogbouw: in de kantooromgeving is een RAL 9010 lineair bandraster plafond met tussenbandrasters toegepast. Integratie componenten zijn de geïntegreerde Signify Trueline led armaturen en Opticlean Roosters.


Onze werkzaamheden gaan door

Met de oplevering van het Stadskantoor ronden we de eerste fase af van de Inteco werkzaamheden voor gemeente Tilburg. Het volgende project is namelijk de verbouwing van de voormalige bibliotheek aan het Koningsplein. Dit wordt de nieuwe Stadswinkel en Tilburgers kunnen hier vanaf medio 2023 terecht voor dienstverlening zoals uitgiftes van paspoorten en de verlening van vergunningen. Neem later nog eens een kijkje op onze website voor meer informatie over de tweede fase van de werkzaamheden voor gemeente Tilburg. 

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever:
BAM Bouw en Techniek Speciale Projecten
Architect:
DEDRIE architecten B.V.
Installatie adviseur:
Nelissen Ingenieursbureau B.V.
Interieur Architect:
Common Affairs

Gebruikte producten

MecuRo®

MecuRo®

Hèt klimaatsysteem met de optimale prijs- kwaliteitverhouding

  Het MecuRo® systeem is een kruising tussen het Inteco MeandRo® en OxzeRo® systeem waarbij de koperen buisregisters en...

bekijk MecuRo®
Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Niet zichtbaar inblaasrooster

Inteco levert en monteert in samenwerking met Krantz een niet zichtbaar inblaasrooster voor frisse en gezonde luchttoevoer in uw kantoor....

bekijk Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters
Verlichting Signify

Verlichting Signify

Stijlvolle en efficiënte integratieoplossingen

Een klimaatplafond waarin op een uitgekiende wijze innovatieve verlichtingsarmaturen zijn geïntegreerd geeft de thermische en a...

bekijk Verlichting Signify

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine