NL EN FR DA

MecuRo®

Hèt klimaatsysteem met de optimale prijs- kwaliteitverhouding
 

Het MecuRo® systeem is een kruising tussen het Inteco MeandRo® en OxzeRo® systeem waarbij de koperen buisregisters en flexibele slangen van MeandRo® worden gecombineerd met de in de panelen verlijmde aluminium warmtegeleidingsprofielen van OxzeRo®. Dit product heeft de optimale mix aan voordelen van deze reeds bewezen klimaatsystemen. Het is een zuurstofdiffusiedicht kwaliteitsproduct waarmee hoge capaciteiten worden geleverd tegen een aantrekkelijke prijs.

Bij het MecuRo® systeem wordt er een meandervormig element uit een koperen buis gevormd. De buismeander wordt met de rechte einden geklemd in aluminium warmtegeleidingsprofielen. De hart op hart afstand van de warmtegeleidingsprofielen wordt projectmatig bepaald aan de hand van de paneelbreedte, de benodigde capaciteiten en vereiste akoestische prestaties. De MecuRo® klimaatelementen worden in de metalen panelen verlijmd door middel van een elastische en thermisch goed geleidende dubbelzijdig klevende zwarte tape. De combinatie van koperen buis, aluminium warmtegeleidingsprofielen en hoogwaardige lijmverbinding zorgt voor een perfecte warmteoverdracht tussen het MecuRo®-element en het plafondpaneel.

Optimaal akoestisch en zuurstofdiffusiedicht systeem
Nadat de aluminium profielen verlijmd zijn in het metalen plafondpaneel wordt er een deken van steen- of glaswol ingelegd die dient voor geluidsabsorptie en thermische isolatie naar het plenum.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid de rugzijde van het paneel te voorzien van een gips- of staalplaat om met het klimaatplafond overspraak tussen aangrenzende ruimtes tegen te gaan  (= horizontale overlangsgeluidsisolatie).  Het geheel wordt fabrieksmatig samengesteld tot een sandwichpakket. De MecuRo® panelen worden d.m.v. flexibele zuurstofdiffusiedichte verbindingsslangen onderling gekoppeld of rechtstreeks op de verdeelleidingen aangesloten door middel van snelkoppelingen.

Veelzijdig in design
Het MecuRo® klimaatsysteem kan worden toegepast in combinatie met vrijwel alle metalen plafondsystemen, zowel wat betreft draagconstructie als paneelafmeting.

Ook de integratie van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten kunnen naar eigen wens ingericht worden.

Productkenmerken Inteco klimaatplafonds voorzien van het MecuRo® klimaatsysteem:

Door toepassing van koperen buizen en hoogwaardige flexibele verbindingsslangen is het MecuRo® systeem volledig zuurstof-diffusiedicht. Dit houdt in dat er nagenoeg geen zuurstof in het systeem komt en een probleemloze werking gewaarborgd is.

Systeemkenmerken:

 • Diffusiedicht systeem
 • Geschikt voor change-over systemen
 • Lage inbouwhoogte (besparing gebouwhoogte bij nieuwbouw / geschikt voor renovatie)
 • Volledige integratie van inbouwcomponenten (flexibel / esthetische afwerking)
 • Flexibel in vormgeving

 
Voordelen Comfort:

 • Koelen én verwarmen (één systeem voor koelen en verwarmen)
 • Zeer gunstige prijs / capaciteit verhouding voor een koperen klimaatsysteem
 • Gelijkmatige temperatuurverdeling (comfortabel)
 • Goede geluidsabsorptie
 • Geluidsisolerend (optioneel)
 • Hoge reactiesnelheid (bij veranderende watertemperaturen en -debieten)


Voordelen in beheer:

 • Energiezuinig (lage energiekosten / lage CO2 belasting)
 • Onderhoudsarm (Lage exploitatiekosten)
 • Volledige toegankelijkheid tot het plenum (voor onderhoud)
 • Brandveilig
 • Lange levensduur (> 20 jaar)


Wilt u het MecuRo® systeem vergelijken met onze overige klimaatsystemen?

vergelijkingsoverzicht klimaatplafonds

 


Wilt u een bestektekst op maat ontvangen van het MecuRo® klimaatplafond?
Klik dan op onderstaande knop en stuur een e-mail naar onze adviseurs o.v.v. 'bestektekst MecuRo'. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van de gewenste informatie voorzien.

vraag een bestektekst aan voor dit klimaatplafond

 

Gerelateerde producten

OxzeRo®

OxzeRo®

Kunststof diffusiedicht klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het OxzeRo® systeem is door Inteco geheel in eigen huis ontwikkeld en heeft een optimale balans tussen prijs en kwaliteit. He...

bekijk OxzeRo®
Concealed Grid

Concealed Grid

Voor een rustig en samenhangend beeld

  De Concealed Grid systemen van Inteco kenmerken zich door de afwezigheid van een zichtbare ophangconstructuur. Het gelijkmatige l...

bekijk Concealed Grid
MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®