NL EN FR DA

AdeRo

Kunststof diffusie-open klimaatsysteem voor koelen en verwarmen
 

Het AdeRo systeem is een kunststof diffusie-open klimaatsysteem dat zich kenmerkt door een grote flexibiliteit voor wat betreft het activeren van plafondpanelen. Het AdeRo-klimaatsysteem bestaat uit polypropyleen klimaatmatten van capillaire buisjes. Doordat deze capillaire buisjes zeer flexibel zijn en eenvoudig uit elkaar kunnen worden gelegd, kunnen naast de hele panelen ook panelen met inbouwcomponenten eenvoudig worden geactiveerd.

De AdeRo-matten worden als inlegsysteem in het metalen plafondpaneel aangebracht en worden door middel van het bovenliggende akoestische pakket en speciale aandrukveren of middels een optionele gipskartonplaat op het metalen plafondpaneel aangedrukt. Het geheel wordt fabrieksmatig samengesteld tot een sandwichpakket. De AdeRo-panelen worden d.m.v. flexibele verbindingsslangen onderling doorgekoppeld of rechtstreeks op de verdeelleidingen aangesloten door middel van snelkoppelingen. Door het contact tussen het metalen plafondpaneel en de AdeRo-mat en de kleine afstand tussen de capillaire buisjes onderling is er een goede overbrenging op het metaal gewaarborgd, en ontstaat er een zeer gelijkmatige plafondtemperatuur. De open structuur van de klimaatmatten zorgt ervoor dat de perforatie in het plafondpaneel niet wordt afgedekt, waardoor het plafond op het gebied van akoestiek (geluidsabsorptie) zeer goede resultaten behaald.

Het AdeRo klimaatelement is een inlegsysteem met als voordeel:

 • Het plafondpaneel kan, indien noodzakelijk, eenvoudig worden uitgewisseld zonder dat het klimaatelement waterzijdig afgekoppeld hoeft te worden. 
 • Het klimaatelement kan eenvoudig worden verwijderd indien er achteraf een wand ter plaatse van het paneel moet worden geplaatst of er een inbouwcomponent in het paneel moet worden gemonteerd.
 • Reeds bestaande metalen plafonds op een eenvoudige manier van een activering kunnen worden voorzien.


Systeemscheiding

Het AdeRo klimaatsysteem is een zogenaamd zuurstof diffusie-open systeem, waardoor er sprake is van zuurstofrijk water in het systeem. Bij toepassing van het AdeRo-klimaatsysteem dient er daarom middels een RVS-warmtewisselaar een scheiding te worden aangebracht tussen het primaire- en het secundaire water circuit en moeten alle in het secundaire circuit voorkomende producten bestaan uit kunststof of roestvaste materialen. Indien messing componenten worden toegepast dient hiervoor te worden uitgegaan van een ontzinkingsbestendige uitvoering.

Productkenmerken Inteco klimaatplafonds voorzien van het AdeRo klimaatsysteem:

Systeemkenmerken:

 • Diffusie-open systeem
 • Geschikt voor change-over systemen
 • Los inleg systeem (vervangen plafondpaneel, achteraf aanbrengen/verwijderen)
 • Uitermate geschikt voor renovatie en activering van reeds bestaande metalen plafonds
 • Lage inbouwhoogte (besparing gebouwhoogte bij nieuwbouw / geschikt voor renovatie)
 • Volledige integratie van inbouwcomponenten (flexibel / esthetische afwerking)
 • Flexibel (in gebogen panelen toepasbaar, componenten kunnen worden ingebouwd)


Voordelen Comfort:

 • Koelen én verwarmen (één systeem voor koelen en verwarmen) 
 • Hoge capaciteiten
 • Gelijkmatige temperatuurverdeling (comfortabel) 
 • Uitstekende geluidsabsorptie 
 • Geluidsisolerend (optioneel) 
 • Hoge reactiesnelheid (bij veranderende watertemperaturen en -debieten)


Voordelen in beheer:

 • Energiezuinig (lage energiekosten / lage CO2 belasting)
 • Onderhoudsvrij (Lage exploitatiekosten) 
 • Volledige toegankelijkheid tot het plenum (voor onderhoud)
 • Brandveilig
 • Lange levensduur (> 20 jaar)


Wilt u het AdeRo systeem vergelijken met onze overige klimaatsystemen?

vergelijkingsoverzicht klimaatplafonds

 

 

Wilt u een bestektekst op maat ontvangen van het AdeRo klimaatplafond?
Klik dan op onderstaande knop en stuur een e-mail naar onze adviseurs o.v.v. 'bestektekst AdeRo'. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van de gewenste informatie voorzien.

vraag een bestektekst aan voor dit klimaatplafond

 

 

Werking

 

De werking van het AdeRo klimaatsysteem (oftewel stralingspaneel) berust op de overdracht van warmte tussen een plafondpaneel en een zéér fijn verdeeld netwerk van kunststoffen capillaire buisjes, waar onbehandeld water van drinkwaterkwaliteit als energiedrager doorheen stroomt. Het plafondpaneel onttrekt deze warmte op zijn beurt uit de onderliggende ruimte (koelfunctie). De capillaire buisjes hebben een dermate kleine binnendiameter en zijn zo veelvuldig parallel geschakeld, dat de waterstroom altijd laminair is. Hierdoor zal er absoluut geen geluidsproductie of cavitatie optreden en is de weerstand over het systeem relatief laag. De buisjes werken tevens als capillaire vaten, waardoor de AdeRo matten zelf ontluchtend zijn. De uitstekende warmteoverdracht van dit systeem wordt verkregen door de combinatie van geringe wanddikte van de capillaire buisjes en het grote contactvlak met het paneel. Door de geringe afstand tussen de buisjes wordt bovendien een zeer gelijkmatige temperatuurverdeling over het paneel bereikt.

Door het gebruik van polypropyleen voor de AdeRo-matten en de verdeelleidingen, vindt er zuurstofdiffusie plaats in het systeem. Door in het circuit van de klimaatplafonds uitsluitend niet corroderende materialen toe te passen en van het primaire circuit hydraulisch te scheiden door middel van een RVS-warmtewisselaar, vormt de aanwezigheid van zuurstof geen probleem. De toepassing van niet corroderende materialen en de aanwezigheid van zuurstof in het water zorgen ervoor dat het onbehandelde water kraakhelder blijft en de goede werking van het systeem gewaarborgd blijft.

De toelaatbare systeemdruk bedraagt ongeveer 4 bar. Fabrieksmatig wordt iedere klimaatmat op dichtheid gecontroleerd door op 20 bar af te persen. Bovendien wordt er na montage op de bouw nogmaals een pneumatisch dichtingscontrole uitgevoerd.

Het AdeRo element heeft slechts een geringe waterinhoud en daarmee een kleine warmte-inhoud. Het AdeRo klimaatsysteem reageert daarom snel op temperatuurs- en/of debietwisselingen in de wateraanvoer. Dit maakt het AdeRo klimaatsysteem uitermate geschikt voor change-over systemen.

Gerelateerde producten

MecuRo®

MecuRo®

Hèt klimaatsysteem met de optimale prijs- kwaliteitverhouding

  Het MecuRo® systeem is een kruising tussen het Inteco MeandRo® en OxzeRo® systeem waarbij de koperen buisregisters en...

bekijk MecuRo®
Quad Grid 100 / 200

Quad Grid 100 / 200

Stabiliteit en flexibiliteit in twee richtingen

  Inteco’s Quad Grid 100 systeem geeft u de ruimte om systeemwanden naar wens parallel danwel haaks op de gevel onder de desb...

bekijk Quad Grid 100 / 200
OxzeRo®

OxzeRo®

Kunststof diffusiedicht klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het OxzeRo® systeem is door Inteco geheel in eigen huis ontwikkeld en heeft een optimale balans tussen prijs en kwaliteit. He...

bekijk OxzeRo®