NL EN FR DA

Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Niet zichtbaar inblaasrooster

Inteco levert en monteert in samenwerking met Krantz een niet zichtbaar inblaasrooster voor frisse en gezonde luchttoevoer in uw kantoor. Het OPTICLEAN rooster induceert de ruimtelucht buiten het rooster, waardoor roostervervuiling en vervuiling van het plafond niet of nauwelijks optreedt. Door deze unieke eigenschappen is het rooster uitermate geschikt voor integratie in een metalen klimaatplafond voor een actieve ventilatie van de ruimte. De OPTICLEAN wordt boven een plafondpaneel gemonteerd en blaast de lucht in dóór de standaard perforatie van het plafondpaneel.

De voordelen van de OPTICLEAN:

  • Overal toepasbaar waar een comfortabele omgeving en een schoon plafond gewenst is.
  • Toepasbaar op standaard plafondperforatie
  • Niet zichtbaar waardoor grote flexibiliteit in plaatsing
  • Uitermate geschikt voor metalen klimaatplafonds met geperforeerde plafondplaat
  • Standaard 4 zijden uitblazend met mogelijkheid tot 2 of 3 zijden uitblazen
  • Leverbaar in 6 bouwgroottes en aan te sluiten met flexibele slang of plenumkast
  • Nauwelijks vervuilend waardoor verminderde reinigingskosten en onderhoudskosten
  • Geschikt tot vertrekhoogtes van 4,5m

Techniek en werking

Roostervervuiling is bij toepassing van geperforeerde toevoerroosters en inducerende wervelroosters een algemeen bekend probleem. Door de inducerende werking van de roosters wordt de vervuilde ruimtelucht naar het rooster gezogen en vermengd met de toevoerlucht de ruimte ingeblazen. De ruimtelucht laat echter vervuiling achter op de perforatieplaat, de schoepen of lamellen die daardoor sterk verontreinigen.

De OPTICLEAN induceert de ruimtelucht buiten het rooster waardoor de luchtsnelheden en temperatuurverschillen tussen toevoerlucht en ruimtelucht zeer snel worden afgebouwd. De ruimtelucht wordt door het OPTICLEAN plafondrooster buiten het rooster geïnduceerd waardoor er geen of nauwelijks vervuiling ontstaat.

Roosters algemeen Integratie toevoerroosters van derden:
Klimaatplafonds dragen in hoge mate bij aan het thermische en akoestische comfort in een ruimte. Het comfort en de uitstraling van het klimaatplafond komen het beste tot hun recht als de benodigde luchtverversing tochtvrij en zonder geluidsoverlast via het plafond plaatsvindt. In het klimaatplafond kunnen door Inteco zichtbare lijn- en wervelroosters, maar ook verdekte roosters worden geïntegreerd. Lijnroosters en wervelroosters kunnen op verschillende manieren zeer fraai in het plafond worden ingebouwd.

Afvoer retourlucht:
Afhankelijk van de akoestische eisen zijn er naast de toepassing van luchtroosters nog diverse andere mogelijkheden om retourlucht via het klimaatplafond af te voeren. De meest voorkomende oplossing is afzuiging via de luchtsleuven in of naast armaturen. Via luchtsleuven in de randafwerking van het plafond kunnen wij ook voorzien in een voorziening om retourlucht op een verantwoorde wijze af te voeren (alleen mogelijk indien met het plafond geen akoestische scheiding dient te worden gerealiseerd). Kortom Inteco biedt een breed scala aan mogelijkheden om zelf roosters te integreren of te zorgen voor een perfecte integratie van rooster van derden.

Gerelateerde producten

Energiehaag

Energiehaag

Energiezuinig koelen èn verwarmen

Zonnecollectoren en klassieke energiedaken worden ontworpen om de directe stralingswarmte van de zon te gebruiken. Aangezien het aantal z...

bekijk Energiehaag
Verlichting Hoogaerts Lichttechniek

Verlichting Hoogaerts Lichttechniek

Hoogste kwaliteit in verlichting: stijlvol, comfortabel, functioneel én energiezuinig

Met ruim 25 jaar ervaring als projectverlichter is Hoogaerts Lichttechniek gespecialiseerd in het verzorgen van verlichting voor onder an...

bekijk Verlichting Hoogaerts Lichttechniek
Roosters Algemeen

Roosters Algemeen

Lijnroosters en wervelroosters

Klimaatplafonds dragen in hoge mate bij aan het thermische en akoestische comfort. Het comfort en de uitstraling van het klimaatplafond k...

bekijk Roosters Algemeen