NL EN FR DA

Rabobank Roermond

 

Engelman Architecten combineerde de wens voor hoogbouw met een laag volume die met elkaar worden verbonden door een glazen ontvangst- en vergaderruimte. De op het zuiden georiënteerde scheve toren staat in zijn eigen schaduw zodat het gebouw in de zomer niet opgewarmd wordt en er zodoende minder koelvermogen vereist is. De scheve volumes zijn vormgegeven als een sculptuur waardoor deze lijken te bewegen bij het langsrijden. Het gebouw straalt daarmee dynamiek uit wat goed past bij de identiteit van de Rabobank.

Uitdaging: Veel meet-en tekenwerk door schuine hoeken en het werken met inpandige tussenruimten in verschillende vormen.

 

De uitdaging van het project was het passend krijgen van het plafond met de maatvoering van de scheve zijwanden van het gebouw. De kunst was om een goede aansluiting van het kanthout en de hoeklijnen van het plafond te krijgen met de bouwkundige aansluitingen tegen de betonnen buitengevels.

 

We hebben dat ter plaatse met de monteurs per ingemeten en vervolgens teken technisch door de engineeringsafdeling laten uitwerken. De indeling van de begane grond en eerste verdieping bestaat uit veel afzonderlijke inpandige spreekkamers met elk een andere vorm; een rechthoek, een wieber, een parallel (zie tekening). Daarnaast zaten er in de spreekkamers andere klimaatplafonds (60mm * 60mm OxzeRo® klemcassettes) dan in de overige ruimten (bandrasterplafond). Voor de montage dus allemaal unieke panelen die gesneden moesten worden waardoor het project erg arbeidsintensief was. Op het resultaat en getoonde vakmanschap zijn we trots. De Rabobank Roermond is een mooi referentieproject met name door het unieke maatwerk dat we hebben geleverd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruikte producten

  • Oxzero met Opticlean roosters
  • Verlichting: Philips Inteco integratie armaturen

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Design
  • Maatwerk

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Rabobank Roermond
Installatie adviseur
HOMIJ technische installaties
Architect
Engelman Architecten

Gebruikte producten

OxzeRo®

OxzeRo®

Kunststof diffusiedicht klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het OxzeRo® systeem is door Inteco geheel in eigen huis ontwikkeld en heeft een optimale balans tussen prijs en kwaliteit. He...

bekijk OxzeRo®
Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Niet zichtbaar inblaasrooster

Inteco levert en monteert in samenwerking met Krantz een niet zichtbaar inblaasrooster voor frisse en gezonde luchttoevoer in uw kantoor....

bekijk Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters
Verlichting Signify

Verlichting Signify

Stijlvolle en efficiënte integratieoplossingen

Een klimaatplafond waarin op een uitgekiende wijze innovatieve verlichtingsarmaturen zijn geïntegreerd geeft de thermische en a...

bekijk Verlichting Signify

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine