NL EN FR DA

Fruitweg Den Haag

Het markante gebouw dat dateert uit 1956 en door architect Gerard van Essen ontworpen, is recentelijk door samenwerkende architecten Studio Leon Thier en Wessel van Geffen Architecten volledig getransformeerd naar een duurzaam en comfortabele werkomgeving (9500m2). In het pand zijn de circa 500 ambtenaren van de Gemeente Den Haag gehuisvest.

Detaillering klimaatplafondeilanden afgestemd op bouwkundige afwijkingen

In de centrale as zijn de bijeenkomstfuncties van het gebouw gepositioneerd waar Inteco het PareauLux Hearfelt klimaatplafond heeft toegepast. De vilten lamellen zorgen daarbij voor een optimale akoestische demping. Het PareauLux Heartfelt klimaatplafond is een samenwerking tussen Inteco en Hunter Douglas en biedt visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem.

Rondom de centrale as liggen de kantoorruimtes voorzien van klimaatregulering middels geactiveerde metalen klimaatplafond eilanden (OxzeRo) die geplaatst zijn tussen de bestaande betonnen liggers.

In samenwerking met VORM en HOMIJ integreerden we de inbouwcomponenten zoals speakers en verlichting stijlvol in het lamellenplafond en is de detaillering van de klimaatplafondeilanden afgestemd op de wensen van de architect. Hierbij lag de uitdaging in de combinatie van een gerenoveerd pand en de daarbij horende bouwkundige afwijkingen.

Het resultaat is een krachtige mix van authentieke bouwkundige elementen en het zachte en warme beeld van de vilten lamellen klimaatplafonds. Bij Inteco noemen we dat 'Comfort without Compromise'. 

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgevers
VORM en HOMIJ Technische Installaties
Samenwerkende architect
Wessel van Geffen Architecten
Samenwerkende architect
Studio Leon Thier
Installatie adviseur
Halmos Adviseurs

Gebruikte producten

OxzeRo®

OxzeRo®

Kunststof diffusiedicht klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het OxzeRo® systeem is door Inteco geheel in eigen huis ontwikkeld en heeft een optimale balans tussen prijs en kwaliteit. He...

bekijk OxzeRo®
PareauLux® - Heartfelt®

PareauLux® - Heartfelt®

Optimale koeling, warm design, extreem hoog koelvermogen

PareauLux-HeartFelt® is een modulair, lineair, vilten lamel dat vervaardigd is van niet-geweven thermogevormde PES vezels. Het esthet...

bekijk PareauLux® - Heartfelt®

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design