NL EN FR DA

PareauLux® Klimaatplafonds

Visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem.

Met dit systeem behaalt u 80% meer capaciteit dan met een standaard klimaatplafond.

Hét klimaatplafond voor gebouwen met veel externe warmte invloed of een hoge interne warmtelast. 

De werking van het PareauLux® klimaatplafondsysteem

De ‘motor’ van het PareauLux klimaatplafond systeem bestaat uit elementen van fijnmazig strekmetaal waarop koperen buismeanders zijn gesoldeerd. In deze zogenoemde klimaatelementen wordt koud of warm water gevoerd naar gelang er in de ruimte behoefte is aan koeling of verwarming. De warmteuitwisseling vindt plaats door een combinatie van straling en convectie, hetgeen als zeer prettig wordt ervaren. Dit in tegenstelling tot zogenaamde all-air of convectieve systemen, zoals bijvoorbeeld ventilatorconvectoren of split-units, waarbij de energieoverdracht uitsluitend door middel van lucht plaatsvindt.

Bij klimaatplafonds wordt de luchttoevoer bepaald aan de hand van de behoefte aan verse lucht en niet de benodigde koelcapaciteit. De luchtcirculatie in de ruimte is daardoor lager dan bij convectieve systemen en de kans op tochtverschijnselen minimaal. De temperatuur is per ruimte of regelgebied instelbaar.

Krachten bundeling voor ultiem comfort

De PareauLux lamellen klimaatplafonds zijn ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de (klimaat)plafond branche.

Logo Hunter Douglas
 

 

Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de plafondlamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen. Met dit product bent u verzekerd van een comfortbeleving in de breedste zin van het woord.

Één systeem, drie varianten. Welke kiest u?

PareauLux® - Heartfelt®

Optimale koeling, warm design

PareauLux-HeartFelt® is een modulair, lineair, vilten lamel dat vervaardigd is van niet-geweven thermogevormde PES vezels. De viltlamellen zijn leverbaar in vijf tinten grijs en vijf aardetinten en bieden ontwerpers vele designmogelijkheden. Het modulaire systeem stelt ze namelijk in staat om vrijwel eindeloos te variëren met lamelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur. De uitstekende absorptiewaarden (aw) van dit klimaatplafond liggen tussen de 0,45 (module 100) en 0,70 (module 50).

PareauLux® - 30BD

Tijdloos design, ultiem comfort

PareauLux 30-BD past in een strak en tijdloos interieur en ook deze productgroep biedt een scala aan designmogelijkheden. Zo is het system verkrijgbaar in een stalen of aluminium uitvoering en zijn er interessante visuele effecten mogelijk, bijvoorbeeld radiale en diagonale patronen, afwerkingen, kleuren en curves.

PareauLux® - Houten grill

Comfort met een natuurlijke uitstraling

PareauLux-Houten grill is een ideale oplossing met een natuurlijke uitstraling. De flexibiliteit van de productrange zorgt voor volledige ontwerpvrijheid. De kern van latten bestaan uit MDF engineered solid wood (ESW) met op de drie zichtzijdes een decoratieve toplaag van fineer, melamine decor of een RAL kleur. Door de vormstabiliteit van ESW is er veel vrijheid in de breedte- en dikte afmetingen van de latten. Het esthetische design is gecombineerd met een klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen.

Vergelijk de systemen

Alle systemen op een rij

Download nu het handige vergelijkingsoverzicht. Er zijn 10 varianten mogelijk en u kunt ze met dit overzicht vergelijken op onder andere capaciteit en geluidsabsorptie.

Vergelijkingsoverzicht lamellen klimaatplafonds

Projectverslag toepassing PareauLux

AFAS Experience Center

Softwarebedrijf AFAS heeft in Leusden een imposant gebouw ontwikkeld dat de medewerkers- en klantbeleving centraal stelt; het AFAS Experience Center. Bij de keuze voor een klimaatsysteem waren er drie factoren belangrijk voor AFAS; een design met effectieve verlichting dat aansluit bij de architectuur van het gebouw, afdoende akoestische eigenschappen en een hoog comfortniveau. De keuze is na een traject met comforttesten en proefopstellingen gevallen op het PareauLux® Heartfelt® klimaatplafond.

Projectverslag toepassing PareauLux

Groenten- en fruit bedrijf

Pareaulux plafondsysteem van Hunter Douglas en Inteco is toegepast bij de uitbreiding van een kantoorpand in Breda. Architect Jaap Bekkers, interieurarchitect Jan Geysen en aannemer Arend de Boer delen in dit projectverslag hun afwegingen om te kiezen voor het PareauLux klimaatplafond. Oordeelt u zelf over dit stijlvolle project in het projectverslag.

 

De kracht van de PareauLux collectie

Visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem

Hoog vermogen

80% meer capaciteit

Ongekende ontwerpvrijheid

Materalisatie, Visualisatie, Akoestiek

Partnership

2 topspelers in de markt

A-kwaliteit

Onderdelen en totaal toepassing

Duurzame oplossing

Energiezuinig & lange levensduur

Akoestisch Comfort

NRC waarde tot 0,90

Partnership met Hunter Douglas

De PareauLux lamel-klimaatplafonds zijn ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de (klimaat)plafondbranche. Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen. Met dit product bent u verzekerd van een comfortbeleving in de breedste zin van het woord.

 

lees meer over onze partner Hunter Douglas

Inteco: Comfort without Compromise

De klimaatbeleving van Inteco past bij de comfortbehoeften van de mens, het esthetisch oog van een ontwerper en de technische eisen van een gebouw. Door eigen R&D, engineering, productie en assemblage zijn we in staat om elk project als maatwerk uit te voeren. Ons credo is niet voor niets: ‘Comfort without compromise’. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Boxtel, maar wij zijn ook internationaal actief in onder andere Luxemburg, België en Denemarken. Onze vooruitstrevende dienstenverlening, kwaliteitsgarantie en onze constante klantfocus maken van Inteco een partner waarop klanten vertrouwen. Dát is het onderscheidende vermogen van Inteco.

lees meer over Inteco

Laat u overtuigen van de kracht van de PareauLux collectie

Neem contact op met onze adviseurs of vraag de brochure aan