NL EN FR DA

PareauLux® - Heartfelt®

Optimale koeling, warm design, extreem hoog koelvermogen

PareauLux-HeartFelt® is een modulair, lineair, vilten lamel dat vervaardigd is van niet-geweven thermogevormde PES vezels. Het esthetische design is gecombineerd met een klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen. Met het PareauLux systeem behaalt u 80% meer capaciteit dan met een standaard klimaatplafond. Daarnaast zijn de akoestische waarden van dit systeem uitstekend te noemen.

PareauLux HeartFelt® met vilten lamellen geeft een ruimte esthetische warmte. De lamellen zijn leverbaar in vijf tinten grijs en vijf aardetinten en bieden ontwerpers vele designmogelijkheden. Door het modulaire systeem kan er vrijwel eindeloos gevarieerd worden met lamelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur.

Met het vilten systeem, HeartFelt®, kunnen uitstekende akoestische waarden worden behaald. De absorptiewaarden (aw) van dit klimaatplafond liggen tussen de 0,45 (module 100) en 0,70 (module 50). Voor extra absorptie (ca. 0,95) kan boven het klimaatelement bovendien een mineraalwoldeken in zwarte PE-folie worden aangebracht.

De kracht van de PareauLux Klimaatplafonds

Visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem.

• 80% meer capaciteit dan een standaard klimaatplafond¹
• Ongekende ontwerpvrijheid
- Materialisatie (vilt, hout, aluminium, staal of een combinatie van materialen)
- Visualisatie (lamelafstand, vormgeving totale plafond en kleur)
- Akoestiek (aw waarde tot 0,90)
• Samenwerkingsproduct van 2 topspelers in de markt
• A-kwaliteit onderdelen en totaal toepassing
• Duurzame oplossing
• Akoestisch comfort
• Brandveilig²

¹ PareauLux 110 - 130 W/m² conform EN 14240
² Afhankelijk van de regelgeving van het betreffende land

Twee topspelers bundelen krachten voor ultieme comfortbeleving
Het PareauLux 30BD plafond is ontstaan door een samenwerking van twee topspelers in de (klimaat)plafondbranche. Hunter Douglas voor het onderscheidende design en materiaalgebruik van de lamellen en Inteco voor het innovatieve klimaatsysteem met een extreem hoog koelvermogen. Met dit product bent u verzekerd van een comfortbeleving in de breedste zin van het woord. Lees meer over deze unieke samenwerking.

Samenwerkingspartner Hunter Douglas

 

 

 Download het vergelijkingsoverzicht

 

 

Download de brochure

De werking van het plafond

Werking klimaatplafond De ‘motor’ van het PareauLux klimaatplafonds systeem bestaat uit elementen van fijnmazig strekmetaal waarop koperen buismeanders zijn gesoldeerd. In deze zogenoemde klimaatelementen wordt koud of warm water gevoerd naar gelang er in de ruimte behoefte is aan koeling of verwarming. De warmteuitwisseling vindt plaats door een combinatie van straling en convectie, hetgeen als zeer prettig wordt ervaren. Dit in tegenstelling tot zogenaamde all-air of convectieve systemen, zoals bijvoorbeeld ventilatorconvectoren of split-units, waarbij de energieoverdracht uitsluitend door middel van lucht plaatsvindt. Bij klimaatplafonds wordt de luchttoevoer bepaald aan de hand van de behoefte aan verse lucht en niet door de benodigde koelcapaciteit. De luchtcirculatie in de ruimte is daardoor lager dan bij convectieve systemen en de kans op tochtverschijnselen minimaal. De temperatuur is per ruimte of regelgebied instelbaar.

Gerelateerde producten

PareauLux® - Houten grill

PareauLux® - Houten grill

Comfort met extreem hoge koelcapaciteiten & een natuurlijke uitstraling

PareauLux-houten grills is een ideale oplossing met een natuurlijke uitstraling. Het esthetische design is gecombineerd met een klimaatsy...

bekijk PareauLux® - Houten grill
PareauLux® - 30BD

PareauLux® - 30BD

Tijdloos design, ultiem comfort, extreem koelvermogen

PareauLux-30BD plafondlamellen bieden interessante ontwerpmogelijkheden. Onze plafondsystemen worden gekenmerkt door veelzijdigheid en bi...

bekijk PareauLux® - 30BD