NL EN FR DA

Adviesbureau DWA

 

DWA is verhuisd van Bodegraven naar Gouda met als belangrijkste selectiecriteria voor het nieuwe pand: bestaande bouw, goede bereikbaarheid en de mogelijkheid om er als DWA een stempel op te drukken. Dit laatste is zeker gelukt. Het pand in Gouda is ingrijpend gerenoveerd tot een duurzame en toekomstbestendige werkplek met industriële allure.

Strekmetalen klimaateilanden voor maximaal hoogte effect

 

Wij vroegen Maarten Hooijmeijer, architect bij inbo, naar de beweegredenen om in dit project te kiezen voor een klimaateiland: "De netto verdiepingshoogte was minder groot dan je zou wensen. Om toch een maximaal gevoel van hoogte en ruimte te bereiken hebben we gekozen voor eilanden. Het betonplafond blijft daardoor rond de eilanden zichtbaar en ervaarbaar waardoor we het hoogte-effect maximaal benutten. Bovendien wilden we een stoere werkomgeving maken en het in het zicht laten van het beton past daar heel goed bij. Naast het toepassen van klimaateilanden (geperforeerd aluminium, dus geen strekmetaal) hebben we ook gedeeltes voorzien van strekmetalen klimaatplafonds."

Door luchtigheid strekmetaal zicht op 'core business' DWA

De keuze voor een strekmetalen klimaatplafonds is bewust gemaakt, aldus Maarten. "Strekmetaal is stoer, is luchtig, heeft een wisselende uitstraling afhankelijk van de kijkrichting, en heeft een soort ‘pure’ uitstraling. Esthetische factoren die allen wenselijk waren voor het maken van een stoere, industriële werkomgeving. De luchtigheid maakt dat je door de panelen heen kunt kijken wat het zicht op de installaties mogelijk maakt. Dat laatste was wenselijk aangezien DWA adviseert op het gebied van installatietechniek, hun ‘core business’ maakten we dus extra zichtbaar door het strekmetaal. De koel- en warmte capaciteit van de strekmetalenpanelen is hoog, waardoor we met minder oppervlakte uit de voeten konden. Een aantrekkelijke besparing van materiaal en kosten."

 

Gebruikte producten


Relevante expertises


Fotocredits

  • Miranda Koopman

De samenwerking met Inteco was heel prettig, het was een open verstandhouding en tot en met de implementatie meedenkend en proactief.

Maarten Hooijmeijer - Architect Inbo architecten

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
DWA
Installateur
Warmte Technisch Bureau N. de Niet
Interieur Architect
Inbo Architecten bna

Gebruikte producten

Klimaatplafond eiland

Klimaatplafond eiland

Gedeeltelijke bedekking van het bouwkundige plafond

De plafondeilanden van Inteco bestaan uit klimaatelementen geïntegreerd in plafondpanelen of klimaatelementen gecombineerd met open ...

bekijk Klimaatplafond eiland
Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters

Niet zichtbaar inblaasrooster

Inteco levert en monteert in samenwerking met Krantz een niet zichtbaar inblaasrooster voor frisse en gezonde luchttoevoer in uw kantoor....

bekijk Opticlean niet zichtbaar inblaasroosters
MeandRo-V®  Strekmetaal

MeandRo-V® Strekmetaal

Klimaatsysteem als zichtproduct met verhoogde capaciteit

Het gepatenteerde en officieel geteste MeandRo-V klimaatplafond staat borg voor een extreem hoog koelvermogen, verwarming én flexi...

bekijk MeandRo-V® Strekmetaal
Verlichting Signify

Verlichting Signify

Stijlvolle en efficiënte integratieoplossingen

Een klimaatplafond waarin op een uitgekiende wijze innovatieve verlichtingsarmaturen zijn geïntegreerd geeft de thermische en a...

bekijk Verlichting Signify

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine
Corné van Heerebeek
Corné van Heerebeek Projectbegeleider +31(0) 6 213 896 76 Meer weten over Corné