NL EN FR DA

Klimaatplafond eiland

Gedeeltelijke bedekking van het bouwkundige plafond

De plafondeilanden van Inteco bestaan uit klimaatelementen geïntegreerd in plafondpanelen of klimaatelementen gecombineerd met open strekmetaal. Door het gebruik van eilanden kan er een andere beleving aan een ruimte gegeven worden dan met het toepassen van een volledig plafond. De ruimte zal ‘hoger’ aanvoelen omdat slechts een beperkt gedeelte van het bouwkundig plafond bedekt is met een klimaatplafond. De ruimte kan ook een ‘industriële’ uitstraling krijgen doordat de de bouwkundige onderdelen gewoon in het zicht kunnen blijven. Eilanden kunnen in allerlei kleuren worden uitgevoerd, corresponderend met de kleur van het plafond of juist in een afstekend contrast.

Men heeft, door het toepassen van klimaateilanden, naast de esthetische mogelijkheden ook nog eens alle voordelen die een klimaatplafond te bieden heeft:

  • Een hoog koelvermogen per m² eiland;
  • Alle techniek boven en naast de eilanden makkelijk toegankelijk.
  • Minder oppervlakte plafond (snellere bouwtijd).
  • Het plafond is makkelijk aan te passen aan de ruimte-indeling en meerdere montagesystemen zijn mogelijk.
  • De keuze voor het type klimaatelement wat toegepast wordt is vrij, dit kan kunststof  (OxzeRo) of koper (MeandRo) zijn of zelfs volledig strekmetaal (MeandRo-V).


Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw project!

Gerelateerde producten

Klimaatplafond eiland hybride

Klimaatplafond eiland hybride

Klimaatplafond gecombineerd met natuurlijke warmtebron

Bij hybride plafondeilanden wordt naast het comfort van het klimaateiland gebruik gemaakt van een natuurlijke warmtebron of warmteopslag,...

bekijk Klimaatplafond eiland hybride
Maatwerk oplossingen

Maatwerk oplossingen

Comfort without Compromise

  Het Inteco team heeft inmiddels honderden projecten uitgevoerd die onze maatwerk zorg en toewijding hebben gekregen. De prod...

bekijk Maatwerk oplossingen