NL EN FR DK

Concealed Grid

Voor een rustig en samenhangend beeld
 

De Concealed Grid systemen van Inteco kenmerken zich door de afwezigheid van een zichtbare ophangconstructuur. Het gelijkmatige lijnenspel geeft een rustig beeld in ruimtes met veel hoeken, schuintes of gebogen randzones.

Eenvoudig inhaken

Bij Inteco’s Concealed Grid Z-systeem vormen Z-profielen, samen met haaks daarbovenop gemonteerde dwarsprofielen, een onzichtbaar rasterwerk. Hieraan worden meestal rechthoekige plafondpanelen eenvoudig ingehaakt. Omdat de panelen naadloos op elkaar aansluiten, wordt een egaal en strak plafond gerealiseerd. Om panelen los te halen, tilt u eerst het aangrenzende paneel op.

Het klikt meteen

Bij het Concealed Grid C-systeem worden plafondcassettes van onderaf aangebracht door ze in een rasterwerk van klemprofielen te drukken. Speciale nokken en aanslagkanten houden de cassettes op het juiste niveau. Om cassettes uit te nemen maakt u gebruik van een speciaal hulpstuk, dat door Inteco wordt meegeleverd. De doorgaans vierkante cassettes kunnen naar wens worden uitgevoerd met of zonder facetrand (=vellingkant). Ook scharnierbare cassettes zijn leverbaar.

Beide systemen worden door middel van nonius hangers of draadeinden aan het bouwkundig plafond opgehangen. De Concealed Grid-Z en Concealed Grid-C systemen waarborgen een stabiele basis voor de plafondpanelen en een goede toegankelijkheid van het plafondplenum.

Al naar gelang uw esthetische wensen kunt u Inteco’s Concealed Grid systemen met de volgende opties completeren:

  • Vierkante panelen
  • Rechthoekige panelen
  • Speciale panelen in overleg

De modulering van het Concealed Grid-Z systeem varieert van 600 tot 1800 mm voor de lengte van de panelen. De breedte varieert tot 600 mm. De modulering van het Concealed Grid-C systeem varieert van 600 tot 1200 mm voor de lengte van de panelen. De breedte varieert tot 600 mm.

Gerelateerde producten

T-Grid

T-Grid

Voor onregelmatige ruimtevormen

  Inteco’s T-Grid is een eenvoudig inlegsysteem, bestaande uit smalle T-vormige rasters in een wat kleinere vierkante of rech...

bekijk T-Grid
Quad Grid 100 / 200

Quad Grid 100 / 200

Stabiliteit en flexibiliteit in twee richtingen

  Inteco’s Quad Grid 100 systeem geeft u de ruimte om systeemwanden naar wens parallel danwel haaks op de gevel onder de desb...

bekijk Quad Grid 100 / 200
AdeRo

AdeRo

Kunststof diffusie-open klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het AdeRo systeem is een kunststof diffusie-open klimaatsysteem dat zich kenmerkt door een grote flexibiliteit voor wat betreft h...

bekijk AdeRo