NL

Waarom een goed binnenklimaat op kantoor noodzakelijk is

Inteco heeft de juiste oplossingen!

We brengen met z'n allen veel tijd door op kantoor, dus valt aan te nemen dat men aandacht besteedt aan het binnenklimaat op kantoor. Toch? De realiteit is helaas teleurstellend. In het algemeen is het niet goed gesteld met het binnenklimaat op kantoren. Het is zelfs opmerkelijk dat juist de nieuwe en moderne kantoorgebouwen problematisch zijn. En u raadt het al; het is niet goed voor de gezondheid en de productiviteit. Men noemt dit het 'sick building syndrome'.

Leer Inteco kennen

Problemen met het binnenklimaat op kantoor? Dan bent u bij Inteco aan het juiste adres. Dankzij jarenlange ervaring en verregaande expertise, beschikt Inteco over de juiste competenties om het binnenklimaat op kantoor te optimaliseren. Benieuwd naar wat wij betekend hebben voor onze klanten? Bekijk onze projecten.

Lees hier hoe wij te werk gaan.

Gezondsheidsklachten slecht binnenklimaat op kantoor

Desondanks veel mensen gezondheidsklachten ondervinden vanwege een slecht binnenklimaat op kantoor, is men vaak niet bewust van de oorzaak. Dit zou een reden kunnen zijn dat het begrip 'sick building syndrome' nog niet is ingeburgerd in Nederland. Deze medische conditie is echter wel grondig onderzocht door wetenschappers. Een slecht binnenklimaat op kantoor brengt diverse gezondheidsklachten met zich mee, zoals uitslag, moeite met ademhalen, uitputting, zenuwachtigheid en concentratieproblemen. Dit heeft uiteraard effect op de productiviteit. Zo heeft TNO berekend dat een slecht binnenklimaat, 3.600 euro aan productiviteitsverlies oplevert per werknemer per jaar. Het optimaliseren van het binnenklimaat op kantoor verdient daarom aandacht.

lees meer over onze expertises

Oorzaken slecht binnenklimaat op kantoor

Warmteklachten en klachten over fel licht, zijn te wijten aan het gebrek van getinte ramen of zonwering. Daarnaast is er vaak sprake van slechte ventilatie en/of tocht en een gebrek aan mogelijkheden voor de gebruiker om de binnenklimaat systemen te kunnen beïnvloeden. Klimaatplafonds zijn dan een uitkomst. Door het klimaatelement stroomt koud of warm water naar gelang er in de ruimte behoefte is aan koeling of verwarming. Deze manier van energie overdracht wordt als zeer comfortabel ervaren omdat deze plaatsvindt op basis van straling. Dit in tegenstelling tot convectieve systemen waarbij energie overdracht plaatsvindt door middel van lucht met bijbehorende nadelen zoals tocht, lawaai en droge lucht. Daarnaast kan de gebruiker het systeem bedienen per afzonderlijke ruimte.

Lees meer over de werking en voordelen van een klimaatplafond

Wilt u het binnenklimaat op kantoor optimaliseren?

Inteco weet hoe het moet. Wij helpen u graag het met creëren van een optimaal binnenklimaat op kantoor. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op met de adviseurs van Inteco