NL

Strekmetalen klimaatplafonds van Inteco

Inteco is dé leverancier in strekmetalen klimaatplafonds en biedt klanten een oplossing op maat!

Inteco levert klimaatoplossingen met een onderscheidend vermogen. We maken daarbij onder andere gebruik van strekmetalen klimaatplafonds, in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd en helemaal op maat gemaakt en geleverd. Op deze pagina vertellen we u meer over de werking van een klimaatplafond en de specifieke voordelen van een strekmetalen klimaatplafond.

Maak kennis met het onderscheidende vermogen van Inteco

Ons team is de drijvende kracht achter al onze mooie projecten. Een mooie samenstelling van vakmensen die ieder gespecialiseerd zijn in een bepaald kennisgebied. Hierdoor kunnen we creatief en inventief omgaan met uw project uitdagingen. Wij denken, doen en durven!

Leer ons kennen!

Wat is een klimaatplafond?

Als u op zoek bent naar een comfortabel binnenklimaat voor uw gebouw, dan bieden onze klimaatplafonds u alle mogelijkheden om dit te realiseren. Een klimaatplafond is een koelplafond gecombineerd met een verwarmingsplafond waarbij de energie uitwisseling plaatsvindt op basis van straling. Door het klimaatsysteem stroomt warm of koud water, hetgeen dat op dat moment als zeer comfortabel wordt ervaren. Dit in tegenstelling tot convectieve systemen waarbij energie overdracht plaatsvindt door middel van lucht met bijbehorende nadelen zoals tocht, lawaai en droge lucht.

Naast het leveren van een klimaatplafond, zorgen wij ook voor een complete plafondintegratie in het gebouwconcept. Het is voor ons eerder regel dan uitzondering om verder te kijken dan ons eigen vakgebied. Het leveren van maatwerk is hét onderscheidende vermogen van Inteco. Wij denken graag met u mee op aanverwante expertises zoals bijvoorbeeld luchtregeling, verlichting of binnenhuis architectuur. Wij gaan voor een comfortabel binnenklimaat!

Meer weten over onze maatwerk mogelijkheden

Wat is strekmetaal en wat zijn de voordelen?

Strekmetaal wordt gemaakt door sneden te maken in een metalen plaat en deze daarna uit te rekken. Dankzij deze techniek ontstaan diamantvormige tussenruimtes. Deze diamantvormige tussenruimtes geven de strekmetalen plaat het aanzicht van een 'rooster'. De originele plaat wordt gestrekt waardoor een grotere plaat ontstaat.

De voordelen:
Strekmetaal is sterker door het ontbreken van lasnaden.
Door het strekken van het materiaal is het gewicht per m² lager.
Bij strekmetaal is het mogelijk om een grotere luchtdoorlaat te verkrijgen.
Milieuvriendelijk: geen verlies van materiaal omdat er niets uitgestanst/uitgesneden wordt.
Strekmetaal is heel makkelijk te vormen/buigen.
Het strekmetaal heeft vanuit verschillende richtingen een verschillende mate van doorzichtigheid (vleug).
Door bovenstaande eigenschappen erg veel creatieve mogelijkheden.

Strekmetaal toegepast in een klimaatplafond - MeandRo-V

Het meandRo-V systeem is dusdanig flexibel te vormen dat het ontwerp van de architect het vertrekpunt is. Dat ook de capaciteit van de systemen met strekmetaal extreem hoog te noemen is, maakt dit product er één van uitzonderlijke klasse.


In de eigen productiefaciliteit van Inteco worden de klimaatelementen door Inteco zelf vervaardigd. Op het strekmetaal wordt een, in meandervorm gebogen, koperen buis gesoldeerd. Daarna kunnen deze in iedere gewenste kleur gelakt worden. De toepassing van koperen buis en strekmetalen element zorgen voor de hoge verwarmings- en koelcapaciteit.


Unieke eigenschappen MeandRo-V klimaatsysteem:
♦ 
Vision; het MeandRo-element toepassen als zichtproduct;
 Vrijhangend; MeandRo-element als paneel of verdekt achter esthetische laag met open structuur;|
Verhoogde capaciteit; door de extra convectieve overdracht ten opzichte van traditionele klimaatplafonds

lees meer over het strekmetalen klimaatsysteem

Laat uw creativiteit de vrije loop gaan met het MeandRo-V systeem!

Het MeandRo-V klimaatplafond is bij uitstek geschikt voor verblijfsruimtes met een hoge (voelbare) koellast en bij toepassing van klimaatplafondeilanden waarbij het constructieve plafond zoveel mogelijk zichtbaar moet blijven. Het strekmetaal met buismeander wordt als zichtproduct toegepast waardoor het MeandRo-V klimaatplafond een unieke hightech uitstraling heeft. Strekmetaal heeft een zogenaamde vleug waardoor het vanuit verschillende kijkrichtingen een andere mate van doorzichtigheid heeft. Zo heeft het materiaal een zicht-open en zicht-dichte zijde waarmee naar eigen inzicht gevarieerd kan worden.

MeandRo-V biedt een grote vrijheid in vormgeving, wijze van ophangen en kleur. Het strekmetaal kan op uiteenlopende manieren worden verwerkt, zoals:
♦ In C-bandraster plafonds;
♦ Als vrijhangende eilanden van volledig strekmetaal; 
♦ In een paneel kader of profielen;
♦ Niet zichtbaar geïntegreerd boven een bouwkundig lamellenplafond of en ander zichtplafond met een open structuur;
♦ In een standaard T-ligger systeem. Hierdoor kan op een snelle wijze een standaard mineraalplafond worden opgebouwd tot een klimaatplafond met zeer hoge koelvermogens.

De ontwerpmogelijkheden zijn enorm! De verkoopadviseurs van Inteco kunnen u vrijblijvend het kader scheppen waarbinnen u kunt brainstormen over ontwerpen. Laat u verrassen!

neem contact op met onze adviseurs

Project in beeld: strekmetaal toegepast bij de Energy Academy

De Energy Acedemy Europe heeft een nieuw en ambitieus gebouw, het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland, om precies te zijn. Het is een onderdeel van de Rijks Universiteit Groningen en vormt een topinstituut waarin bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap gezamenlijk werken aan onderzoek en innovatie op energiegebied. Om de extreem duurzame energie-uitgangspunten te kunnen realiseren heeft het een bijzondere bouwvorm met groot zonnepanelen dak gekregen. Het bouwwerk van bijna 15.000 m2 is volgens BREEAM-niveau ‘Outstanding’ opgeleverd.


Het dak van het gebouw was een element in het ontwerp waar de engineeringsafdeling van Inteco zijn maatwerkervaring en passie kon laten zien. Vanaf beneden gezien bestaat het plafond uit een staalconstructie in de vorm van driehoekige punten. De helft van de punten levert daglicht en de andere helft de koeling en/of verwarming door de Inteco klimaatplafond elementen.

bekijk dit project met een strekmetalen klimaatplafond