NL EN FR DA

Nationaal Militair Museum

 

Het Nationaal Militair Museum (NMM) toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Tal van grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum is gevestigd in een nieuw gebouwde vliegtuighangar. In deze hangar is ook een kantorencomplex opgenomen dat voorzien is van Inteco klimaatplafonds.

Uitdaging: De zwarte balken vanuit de staalconstructie door laten lopen in de modellering van het klimaatplafond.

 

Heijmans adviseerde binnen het klimaatconcept om stralingsplafonds toe te passen met name door de gestelde comfortwensen voor de medewerkers. Vanuit de architect waren de balken in de kleur RAL 8022 (zwart-bruin) vanuit de staalconstructie een essentieel onderdeel van het ontwerp. Deze zwart-bruine balken kwamen vanuit de gevel en het was de bedoeling dat deze optisch zouden doorlopen in het plafond. Om dit te bewerkstelligen hebben we gebruik gemaakt van zwart-bruine (RAL 8022) bandrasters. Daarnaast waren de lichtschachten in de interne kantoren een vaststaand ontwerpelement waar omheen de klimaatplafonddelen geplaatst werden.

 

Oplossing
Vanwege de prominent aanwezige en zichtbare zwart-bruine staalbalken, is het volledige gebouw na de bouw doorgemeten op bouwtoleranties waarna pas de plafond tekeningen zijn gemaakt. De bevestiging van de plafonds was een hele uitdaging omdat we een plenumhoogte hadden van tussen de 4 en 5 meter. Er lag een stalen balkenconstructie en hiertussen hebben we zware overspanningsprofielen gemonteerd waaraan het klimaatplafond werd bevestigd. Het was voor de montage firma nog een hele klus om deze zware constructies het gebouw in te krijgen. Het resultaat is een plafond dat feilloos onderdeel vormt van het ontwerp dat de architect voor ogen had.

Gebruikte producten

  • MeandRo®
  • Verlichting (Philips armaturen)

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Design
  • Maatwerk

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Nationaal Militair Museum
Installatie adviseur
Heijmans
Architect
Felix Claus Dick van Wageningen Architecten

Gebruikte producten

Verlichting Signify

Verlichting Signify

Stijlvolle en efficiënte integratieoplossingen

Een klimaatplafond waarin op een uitgekiende wijze innovatieve verlichtingsarmaturen zijn geïntegreerd geeft de thermische en a...

bekijk Verlichting Signify
MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine