NL EN FR DA

MOL campus Budapest, Hongarije

 

De skyline van Budapest krijgt een verbluffende toevoeging met het nieuwe hoofdkantoor van MOL, een van de grootste leveranciers van gas en olie in de regio. Het gebouw krijgt status 'hoogste gebouw in Hongarije', aangezien er na het ontwerp een limiet is vastgesteld voor de toegestane hoogte van maar liefst 120 meter.

Het nieuwe gebouw is een visie op de werkplek van de toekomst waarin duurzaamheid centraal staat. De unieke vorm van het gebouw integreert een toren van 28 verdiepingen met een campus en creëert zodoende een gevoel van verbondenheid. Groen volgt hetzelfde traject en brengt natuur dichter bij de werkplek. Zo lopen er natuurlijke elementen door het hart van het gebouw, vanuit het centrale atrium op de begane grond, die zijn verbonden met luchttuinen door de hele toren, en uitkomt in een openbare tuin aan de bovenkant van het gebouw. Daar voorziet het gebouw de stad van een uniek uitkijkpunt met openbare tuin en prachtig uitzicht op de hoofdstad en de rivier. 

Grote glasgevel vraagt om klimaatplafond met extreem hoog koelvermogen

 

Door de enorme hoeveelheid glas in de gevel treden er hoge warmtelasten op. Al in 2019 is technisch begeleider en adviseur CÉH samen met opdrachtgever MOL op zoek gegaan naar een klimaatsysteem dat aan deze hoge koelvraag zou kunnen voldoen. Ze kwamen uit op het gepatenteerde Inteco MeandRo-V systeem dat een koelvermogen van 155 W per m² plafondoppervlakte levert. Sinds augustus 2019 zijn de adviseurs en engineers van Inteco gestart met een ontwerptraject waarbij we veel contact hebben gehad met de architecten uit Londen, Berlijn en Budapest.  

Momenteel leggen we in onze productielocatie de hand aan een nauwkeurige kwaliteitscontrole en eind deze maand gaan we starten met de eerste levering van in totaal 28.000 m² strekmetalen klimaatplafond. De komende maanden zullen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen bij dit unieke project.

Onderstaand een mooie animatievideo van het project:

 

 

 

Specificaties partners/klanten

Eigenaar / eindgebruiker:
MOL Plc.
Architecten:
Finta Studio / KINZO / Foster and Partners
Opdrachtgever:
MOL Ingatlankezelő Ltd.
Aannemer / Installateur:
Market Építő Zrt.
Technisch begeleider en adviseur:
CÉH

Gerelateerde expertises

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hierbij de lat waarlangs we meten

De plafondtoepassingen van Inteco lopen gelijk met de lifecycle van een gebouw. Dit is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar het behoudt ook de meeste economische waarde voor u als opdrachtgever. We houden daarbij nu al rekening met het leven ná gebruik.


bekijk duurzaamheid

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Paul Ruijgrok
Paul Ruijgrok Algemeen Directeur +31(0)6 532 318 58 Meer weten over Paul