NL EN FR DA

Microsoft The Outlook

 

In 2007 realiseerde het Delftse architectenbureau Cepezed voor Microsoft een modern kantoorgebouw met een open, lichte en paviljoenachtige sfeer en extra brede kantoorbeuken met een minimum aan kolommen. Microsoft wilde in de ruimten interactie en collaboratie onder de teamleden aanmoedigen. Dit idee is uitgewerkt in het ontwerp van het kantoor: zo zijn er geen vaste werkplekken of kantoren voor de senior medewerkers. Zithoeken zorgen ervoor dat medewerkers bij elkaar kunnen zitten om samen te werken en losse werklocaties zorgen voor mogelijkheden om alleen te gaan zitten werken.

Uitdaging: Een maximale beleggingsgraad halen ten behoeve van de hoge interne warmtelast.

 

Vanwege de grote hoeveelheid computers en apparatuur in het pand was er een zeer hoge interne warmtelast. Daarnaast is het pand voorzien van grote glaspartijen die de warmtelast verder opvoeren. Er was dus een grote vraag naar koelcapaciteit. ‘Hoe kunnen we een maximale beleggingsgraad halen voor de hoge interne warmtelast?'

 

Oplossing
Met de AdeRo klimaatplafonds hebben we een beleggingsgraad van maar liefst 80% weten te creëren. Dit is gerealiseerd door te kiezen voor de zeer smalle Philips/Inteco integratie armaturen. Daarnaast hebben we de lijnroosters tegen de gevel geplaatst en zijn alle functionaliteiten zoals bijvoorbeeld de sprinklers direct in de technische stroken verwerkt. Dit gaf de mogelijkheid om de rest van de ruimte te voorzien van geactiveerde plafondpanelen, waardoor de hoge beleggingsgraad gerealiseerd werd. Dat alle partijen uiterst tevreden zijn over dit prachtige pand heeft ertoe geleid dat Inteco ter aanvulling op dit project in 2013 het Microsoftkantoor in Brussel heeft mogen voorzien van klimaatplafonds en in 2015 het kantoor in Denemarken. Niet alleen comfort in optima forma, ook samenwerking in optima forma!

Gebruikte producten

  • AdeRo

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Design

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Wolter & Dros
Architect
Cepezed
Eigenaar
SRE Schiphol Real Estate
Installatie adviseur
Temid (thans Royal Haskoning / DHV)

Gebruikte producten

AdeRo

AdeRo

Kunststof diffusie-open klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het AdeRo systeem is een kunststof diffusie-open klimaatsysteem dat zich kenmerkt door een grote flexibiliteit voor wat betreft h...

bekijk AdeRo

Gerelateerde expertises

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine