NL EN FR DA

Katreinetoren

 

De vijftien verdiepingen hoge Katreinetoren, het hoofdkantoor van NS Stations, torent 55 meter uit boven Utrecht Centraal station. De breedte van de betonkolos uit de jaren zeventig is gebaseerd op de afmetingen van de sporen. Het is een volledig glazen gebouw en daardoor heeft het een hoge warmtebelasting.

Uitdaging: Kan een aluminium lamellen plafond gecombineerd worden met een klimaatplafond?

 

De architect bedacht, vanuit esthetisch oogpunt, een smal lamellen plafond. Vanuit de installatietechniek werd gekozen voor een klimaatplafond. Reden hiervoor waren de grote raampartijen en hierdoor benodigde koelcapaciteit. Een mooie uitdaging voor Inteco om een systeem te ontwikkelen waarbij een klimaatelement werd geïntegreerd in de aluminium lamellen. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig designplafond dat wegens bewezen succes ook nadien is toegepast bij andere projecten onder de productnaam Pareaulux. Voor vragen over dit product kunt u terecht bij een van onze adviseurs.

 

Oplossing
Na een grondig engineeringstraject ontwikkelde Inteco, in nauwe samenwerking met aluminium lamellen producent Hunter Douglas (link intern samenwerkingspartners), een drieledig plafond. Laag 1 bestaat uit een akoestisch plafond in een T-ligger. Laag 2 een zwart geactiveerd strekmetalen plaat (Inteco Meandro-V klimaatelement - link) en laag 3 de aluminium lamellen van Hunter Douglas. Inteco heeft speciaal voor deze opstelling ophangbeugels ontwikkeld om de constructies met elkaar te verbinden. Ook is rekening gehouden met de toegankelijkheid van het plafond. Ongeveer een meter vanuit de midden kern, is gewerkt met korte lamellen die makkelijk uitneembaar zijn waardoor de installatiestrook toegankelijk is. Daarnaast is de luchtinblaas geregeld vanuit de lijnroosters. Deze werden aan de randen van het plafond bij de gevels geplaatst waarmee ze minimaal zichtbaar zijn en esthetisch aansluiten bij de architectuur.

Resultaat
Inteco heeft dit project na oplevering geëvalueerd met de werknemers op locatie en de reacties zijn zeer positief. Het klimaatplafond wordt als bijzonder prettig ervaren. En dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen!

Gebruikte producten

 • Meandro-V klimaatplafond
  Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

 • Pareaulux - Hunter Douglas 30 bd lamellen plafond
  Voor meer informatie over dit specifieke product, kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

 • Design
 • Innovatie
 • Maatwerk
 • Renovatie

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

Inteco is een betrouwbare partner gebaseerd op kwaliteit, met oog voor details, respect voor het gebouwontwerp en strak in de planning. De klimaatplafonds geven rust en uitstraling. Plezier om hieronder te kunnen werken. Een succesvolle integratie van des

Hans Koense Compact Building + Design

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
NS Poort
Projectmanagement
Compact Building + Design
Architect
NL Architects Amsterdam
Installateur
Cofely West (Engie)

Gebruikte producten

MeandRo-V® Strekmetaal

MeandRo-V® Strekmetaal

Klimaatsysteem als zichtproduct met verhoogde capaciteit

Het gepatenteerde en officieel geteste MeandRo-V klimaatplafond staat borg voor een extreem hoog koelvermogen, verwarming én flexi...

bekijk MeandRo-V® Strekmetaal

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Innovatie

Inteco geeft richting aan marktontwikkelingen

Inteco heeft diverse patent dragende producten in de klimaatplafond en inductie unit branche. De innovaties voldoen aan alle geldende normen en richtlijnen in de markt, want Inteco staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
bekijk innovatie

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design