NL EN FR DA

Coöperatie DELA

 

Coöperatie DELA heeft het hoofdkantoor in Eindhoven gerenoveerd en biedt werkplekken voor eigen personeel en staat daarnaast, met het restaurant en de Starbucks Espressobar, open voor het publiek. De verdiepingen zijn gemoderniseerd en verduurzaamd door gebruik te maken van hoogwaardige materialen met een lange levensduur en goede akoestische eigenschappen. Het resultaat is een flexibele, gezonde en inspirerende werkomgeving; geheel passend bij de identiteit van de organisatie.

Uitdaging: hergebruik van materialen en toepassing van hybride klimaateilanden

 

In het kader van duurzaamheid is ervoor gekozen om waar mogelijk materialen her te gebruiken. Inteco heeft hierin, met betrekking tot de (klimaat)plafonds, een adviserende rol aangenomen en duidelijk alle voor-en nadelen belicht van de keuzes om tot een optimaal esthetisch eindresultaat te komen. Zo hebben we de metalen plafondddelen van de luchtvoerende plafonds deels vervangen en deels hergebruikt. Daarnaast zijn er plafonds volledig vervangen door OxzeRo® klimaatplafonds en zijn de vergader- en werkplekken op de entresol voorzien van de Inteco hybride eilanden. Kortom een doordachte mix van verschillende type (klimaat)plafonds.

Gerealiseerd in bewoonde situatie met korte doorlooptijden

 


De korte doorlooptijd in het engineeringstraject was een mooie uitdaging binnen dit project. Ruud Brekelmans van Bouwbedrijf Pennings is zeer te spreken over de wijze waarop Inteco de deadlines heeft bewaakt. “De mannen van Inteco hebben in het hele traject vakmanschap laten zien en ons zorg uit handen genomen. Van het bewaken van de kritische tijdpunten in de engineersfase tot het oog voor detail in de montagefase. Ze werken echt netjes, verstaan hun vak en kunnen flexibel inspelen op situaties.”

Een van de doelstellingen van Bouwbedrijf Pennings was dat DELA zo min mogelijk last had van de renovatie die plaatsvond terwijl er gewoon gewerkt werd in de kantoren. “Inteco heeft hier perfect invulling aan gegeven door bijvoorbeeld al met de levering van de onderdelen rekening te houden met de beperkte opslag en handelingsruimte op de bouwlocatie.  Ze laten zien dat ze in iedere fase vooruitdenken met dezelfde drive alsof ze zelf in de ruimte zouden gaan werken.” aldus Ruud Brekelmans.

 

Gebruikte producten

Voor meer informatie over dit product verwijzen we u naar de product omschrijving onderaan deze pagina.

Relevante expertises

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

Inteco laat zien dat ze in iedere fase vooruitdenken met dezelfde drive alsof ze zelf in de ruimte zouden gaan werken. De mannen van Inteco hebben in het hele traject vakmanschap laten zien en ons zorg uit handen genomen."

Ruud Brekelmans - Bouwbedrijf Pennings

Specificaties partners/klanten

Bouwbedrijf Pennings
Luchtvoerende plafonds
Installatie-Adviseur
Nelissen Ingenieursbureau
Kuijpers Helmond
Watervoerende plafonds

Gerelateerde expertises

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hierbij de lat waarlangs we meten

De plafondtoepassingen van Inteco lopen gelijk met de lifecycle van een gebouw. Dit is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar het behoudt ook de meeste economische waarde voor u als opdrachtgever. We houden daarbij nu al rekening met het leven ná gebruik.


bekijk duurzaamheid

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Paul Ruijgrok
Paul Ruijgrok Algemeen Directeur +31(0)6 532 318 58 Meer weten over Paul