NL EN FR DA

ASR Hoofdkantoor

 

Het a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht is in de periode 2013-2015 volledig gerenoveerd. Verduurzaming en een optimaal binnenklimaat zijn de kernwoorden van dit project. Technische installaties voor onder andere de klimaatbeheersing zijn vervangen door moderne, comfort verhogende en energiezuinige systemen waaronder de 45.500 m2 klimaatplafonds van Inteco. Dit ambitieuze project werd bekroond met diverse prijzen waaronder de Nederlandse Bouwprijs.

Uitdaging: Verduurzaming en constructieve samenwerking met alle bouwpartners

 

Dit project was een mooi en uitdagend project voor Inteco, gezien de omvang en de samenwerking met alle bouwpartners. De architect, aannemer en installateur hebben het project als bouwcombinatie aangevlogen, waarbij Inteco als adviseur voor de klimaatplafonds heeft opgetreden. Dat de opdracht aan de bouwcombinatie werd gegund, kwam onder andere door de vele duurzame toepassingen in het ontwerp. Het hoofdkantoor maakt een labelsprong van energielabel G naar A. De Inteco klimaatplafonds spelen hierbij een belangrijke rol. We hebben actief met hoofdinstallateur Kuijpers meegedacht over hoe we klimaat, akoestiek, verlichting en beleving in dit project optimaal kunnen combineren.

Inteco is in dit project verantwoordelijk voor de engineering, werkvoorbereiding, productie, levering en montage van ruim 45.500 m² klimaatplafonds. Om het project soepel te laten verlopen, hebben we – samen met de installateur – al in de engineeringsfase gekeken waar kabelgoten, luchtkanalen en sprinklerleidingen moesten komen en waar we alle ophangpunten van het plafond konden voorzien. Hierdoor werden conflicten tussen de verschillende installaties tijdens het bouwproces tot een minimum beperkt.

Oplossing

 

Het toegepaste klimaatplafondsysteem betreft het OxzeRo® bandrastersysteem, dat geheel in eigen huis van Inteco is ontwikkeld. Door het element kan, naar gelang de behoefte, zowel warm als koud water worden gevoerd. Een aluminium extrusieprofiel zorgt voor een perfecte en gelijkmatige warmteoverdracht. Aan de bovenzijde is het element voorzien van een akoestische pakket dat tevens als thermische isolatie fungeert.  Hierdoor hoeven geen extra geluiddempende maatregelen getroffen te worden. In de plafondpanelen zijn verdekte Opticlean roosters geïntegreerd, die zorgen voor een tochtvrije luchtverversing. Aan de noordgevel heeft Inteco BV speciale koven in het plafond voorzien, die dienstdoen als verwarmingselement, om koudeval te voorkomen.

Gebruikte producten

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

Bekijk ook dit interessante filmpje over dit project.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
A.S.R. Nederland BV
Installateur
Kuijpers Speciale projecten
Installatie adviseur
Deerns Raadgevende ingenieurs BV
Architect
Team V Architectuur

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hierbij de lat waarlangs we meten

De plafondtoepassingen van Inteco lopen gelijk met de lifecycle van een gebouw. Dit is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar het behoudt ook de meeste economische waarde voor u als opdrachtgever. We houden daarbij nu al rekening met het leven ná gebruik.


bekijk duurzaamheid

Integratie

Roosters, verlichting, inbouwcomponenten & energiehaag

Wanneer je een klimaatplafond van Inteco in je gebouw wilt integreren, zowel voor nieuwbouw als renovatie, is er de mogelijkheid om verschillende componenten hierin te bevestigen. Inteco heeft diverse integratietoepassingen ontwikkeld op het gebied van roosters, verlichting en andere inbouwcomponenten. Op deze manier is het mogelijk om het gewenste plafond in het gebouw te integreren.

bekijk integratie

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Cor van den Berkmortel
Cor van den Berkmortel Operationeel manager +31(0)6 538 430 64 Meer weten over Cor
Paul Ruijgrok
Paul Ruijgrok Algemeen Directeur +31(0)6 532 318 58 Meer weten over Paul