NL EN FR DK

Stevaco - Walborg 2

Bijzonder plafondconcept met haaks geprojecteerde panelen en armaturen

Op steenworp afstand van de Zuidas bouwt projectontwikkelaar Stevaco aan Walborg 2. Een project met strakke ambities op het gebied van duurzaamheid waarbij werkcomfort en toekomstbestendigheid duidelijke pijlers zijn in het ontwerp. Het krijgt dan ook de hoogst haalbare duurzaamheidskwalificatie: BREEAM Outstanding.

Inteco levert, in opdracht van Lammerink Installatiegroep met Duria als installatie adviseur, overwegend C-bandrasterplafonds met MeandRo klimaatsysteem met geïntegreerde Opticlean onzichtbare inblaasroosters. Daarnaast plaatsen we in de hoofdbandrasters Philips-Inteco integratie-armaturen. In totaal leveren we voor dit project 3662m2 klimaatplafond.

Bijzonder aan dit project is dat de architect, Building Design Architectuur, een bijzonder plafondconcept heeft bedacht waarbij de armaturen en panelen haaks op de gevel zijn geprojecteerd. Dit vergt een geheel andere uitvoering van het klimaatpaneel en draagconstructie dan hetgeen al 25 jaar wordt toegepast. Mooi dat we nog steeds worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken om aan de wensen van de klant te voldoen!

Daarnaast worden in het bandrasterplafond, ter plaatse van de vierkante kolommen, 450 mm brede bandrasters geplaatst en passen we in het centrale deel tussen de kantoorvleugels een metalen klimaatplafond toe met verdekte ophanging (concealed grid) welke is omgeven door een stucplafond. De gangzone krijgt visueel een accent door een donkergrijs verlaagd plafond. 

Een mooie opdracht met een aantal interessante details. Daar weten de engineering en monteurs van Inteco wel raad mee!

Laatste nieuws

Fruitweg Den Haag

Fruitweg Den Haag

Een mooi staaltje maatwerk bij project Fruitweg in de Den Haag. Daar is een...

lees verder
Bezoek MOL Budapest

Bezoek MOL Budapest

Onze collega’s zijn afgereisd naar het zonnige Budapest voor een...

lees verder
Project in beeld: Hager Den Bosch

Project in beeld: Hager Den Bosch

Hoe pas je een klimaatplafond toe in een gebouw met een driehoeksvorm en...

lees verder