NL EN FR DA

Stevaco - Walborg 2

Bijzonder plafondconcept met haaks geprojecteerde panelen en armaturen

Op steenworp afstand van de Zuidas bouwt projectontwikkelaar Stevaco aan Walborg 2. Een project met strakke ambities op het gebied van duurzaamheid waarbij werkcomfort en toekomstbestendigheid duidelijke pijlers zijn in het ontwerp. Het krijgt dan ook de hoogst haalbare duurzaamheidskwalificatie: BREEAM Outstanding.

Inteco levert, in opdracht van Lammerink Installatiegroep met Duria als installatie adviseur, overwegend C-bandrasterplafonds met MeandRo klimaatsysteem met geïntegreerde Opticlean onzichtbare inblaasroosters. Daarnaast plaatsen we in de hoofdbandrasters Philips-Inteco integratie-armaturen. In totaal leveren we voor dit project 3662m2 klimaatplafond.

Bijzonder aan dit project is dat de architect, Building Design Architectuur, een bijzonder plafondconcept heeft bedacht waarbij de armaturen en panelen haaks op de gevel zijn geprojecteerd. Dit vergt een geheel andere uitvoering van het klimaatpaneel en draagconstructie dan hetgeen al 25 jaar wordt toegepast. Mooi dat we nog steeds worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken om aan de wensen van de klant te voldoen!

Daarnaast worden in het bandrasterplafond, ter plaatse van de vierkante kolommen, 450 mm brede bandrasters geplaatst en passen we in het centrale deel tussen de kantoorvleugels een metalen klimaatplafond toe met verdekte ophanging (concealed grid) welke is omgeven door een stucplafond. De gangzone krijgt visueel een accent door een donkergrijs verlaagd plafond. 

Een mooie opdracht met een aantal interessante details. Daar weten de engineering en monteurs van Inteco wel raad mee!

Laatste nieuws

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Inteco aanwezig bij Architect@Work in Luxemburg

Op 24 en 25 april van dit jaar vindt de architect@work-beurs plaats in...

lees verder
Tour d'Orange Climate 2023

Tour d'Orange Climate 2023

Na de overname was het dit jaar tijd om de Tour d'Inteco voor het eerst om...

lees verder
 Orange Climate versterkt positie door overname Inteco

Orange Climate versterkt positie door overname Inteco

Orange Climate, ontwikkelaar en producent van duurzame klimaatsystemen,...

lees verder