NL EN FR DA

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen
 

Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is in de markt. Het systeem kenmerkt zich door een koperen buis die door een soldeerproces verbonden wordt met een aluminium strekmetaal. Door toepassing van een warmtegeleider van strekmetaalplaat wordt over het gehele actieve plafondoppervlak een perfecte gelijkmatige temperatuurverdeling gerealiseerd, hetgeen leidt tot de best mogelijke energieoverdracht en ongeëvenaarde prestaties.

Het MeandRo-element wordt als inlegsysteem in het metalen plafondpaneel aangebracht en aangedrukt door middel van het bovenliggende akoestische pakket en speciale aandrukveren of middels een optionele gipskartonplaat. Het geheel wordt fabrieksmatig samengesteld tot een sandwichpakket. De MeandRo®-panelen worden d.m.v. flexibele verbindingsslangen onderling doorgekoppeld of rechtstreeks op de verdeelleidingen aangesloten door middel van snelkoppelingen.

Door de goede warmteoverdracht van de koperen buis en het aluminium strekmetaal op het volledige paneeloppervlak worden zeer hoge capaciteiten en een egale temperatuurverdeling over het plafondpaneel gerealiseerd.

Met het MeandRo® klimaatplafond worden de hoogste resultaten op het gebied van geluidsabsorptie behaald. Door de open structuur van het strekmetaal wordt de perforatie in het plafondpaneel niet afgedekt en het akoestische pakket in het paneel optimaal benut.

Het MeandRo® klimaatelement is een inlegsysteem met als voordeel:

 • Het plafondpaneel kan, indien noodzakelijk, eenvoudig worden uitgewisseld zonder dat het klimaatelement waterzijdig afgekoppeld hoeft te worden.
 • Het klimaatelement kan eenvoudig worden verwijderd indien er achteraf een wand ter plaatse van het paneel moet worden geplaatst of er een inbouwcomponent in het paneel moet worden gemonteerd.
 • Reeds bestaande metalen plafonds op een eenvoudige manier van een activering kunnen worden voorzien.


Door toepassing van koperen buizen en hoogwaardige flexibele verbindingsslangen is het MeandRo® systeem:

 • Volledig zuurstof-diffusiedicht. Dit houdt in dat er nagenoeg geen zuurstof in het systeem komt en een probleemloze werking gewaarborgd is.
 • Een zeer solide systeem dat tegen een stootje kan, waardoor het duurzaam in gebruik en zeer geschikt voor PPS projecten is.


Productkenmerken Inteco klimaatplafonds voorzien van het MeandRo® klimaatsysteem:

Systeemkenmerken:

 • Diffusiedicht systeem
 • Geschikt voor change-over systemen
 • Zeer geschikt voor een volledig gescheiden systeem voor koelen en verwarmen (Combi-elementen)
 • Los inleg systeem (vervangen plafondpaneel, achteraf aanbrengen/verwijderen)
 • Uitermate geschikt voor renovatie en activering van reeds bestaande metalen plafonds
 • Lage inbouwhoogte (besparing gebouwhoogte bij nieuwbouw / geschikt voor renovatie)
 • Volledige integratie van inbouwcomponenten (flexibel / esthetische afwerking)
 • Flexibel in vormgeving

 
Voordelen Comfort:

 • Koelen én verwarmen (één systeem voor koelen en verwarmen)
 • Zeer hoge capaciteiten
 • Gelijkmatige temperatuurverdeling (comfortabel)
 • Uitstekende geluidsabsorptie
 • Geluidsisolerend (optioneel)
 • Hoge reactiesnelheid (bij veranderende watertemperaturen en -debieten)

 
Voordelen in beheer:

 • Energiezuinig (lage energiekosten / lage CO2 belasting)
 • Onderhoudsvrij (Lage exploitatiekosten)
 • Volledige toegankelijkheid tot het plenum (voor onderhoud)
 • BrandveiligLange levensduur (> 20 jaar)
 • Solide systeem; duurzaam in gebruik en zeer geschikt voor PPS projecten

 
Wilt u het MeandRo® systeem vergelijken met onze overige klimaatsystemen?

vergelijkingsoverzicht klimaatplafonds

 

Wilt u een bestektekst op maat ontvangen van het MeandRo® klimaatplafond?
Klik dan op onderstaande knop en stuur een e-mail naar onze adviseurs o.v.v. 'bestektekst MeandRo'. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van de gewenste informatie voorzien.

vraag een bestektekst aan voor dit klimaatplafond

 

Werking

 

Het plafondpaneel wordt in de eigen productiefaciliteit van Inteco voorzien van een MeandRo® element. Dit element bestaat uit een heen en weer lopende watervoerende koperen pijp met een afmeting van 8 x 0,5 mm, die over de gehele lengte gesoldeerd is op een aluminium strekmetaal met zéér open structuur. Vanwege de structuur van het strekmetaal wordt de warmte voornamelijk in dwarsrichting getransporteerd. Door de buisrichting haaks hierop te kiezen wordt de effectiviteit aanzienlijk vergroot. Een veelvoud van kleine contactvlakjes zorgen voor een goede en gelijkmatige warmte overdracht tussen MeandRo® element en plafondpaneel. Tijdens het verwarmen functioneert het MeandRo® element als stralingspaneel, dat warmte afgeeft aan de ruimte. Bij koelen werkt dit andersom. Dan wordt warmte via het plafondpaneel aan de ruimte onttrokken.

Door gebruikmaking van een koperen buis en flexibele verbindingsslangen vindt er in het systeem nauwelijks zuurstofdiffusie plaats. Doordat het water zuurstofarm is, treedt er nagenoeg geen corrosie op en wordt een probleemloze werking gewaarborgd. De toelaatbare werkdruk bedraagt ongeveer 8 bar, waardoor er zonder probleem meerdere verdiepingen in een enkel circuit opgenomen kunnen worden.

Het MeandRo® element heeft slechts een geringe waterinhoud en daarmee een kleine warmte-inhoud. Het MeandRo klimaatsysteem reageert daarom snel op temperatuurs- en/of debietwisselingen in de wateraanvoer. Dit maakt het MeandRo® klimaatsysteem uitermate geschikt voor change-over systemen.

Kenmerken

Capaciteit Koelen
69 - 79 W/m2
Capaciteit verwarmen
97 - 112 W/m2
Type Systeem
Koperen diffusiedicht klimaatsysteem

Gerelateerde producten

Lineair Grid

Lineair Grid

De ideale kantoormaat

  Wie de voorkeur geeft aan een ongecompliceerde en toch veelzijdige oplossing, opteert voor Inteco’s metalen Lineair Grid sy...

bekijk Lineair Grid
MecuRo®

MecuRo®

Hèt klimaatsysteem met de optimale prijs- kwaliteitverhouding

  Het MecuRo® systeem is een kruising tussen het Inteco MeandRo® en OxzeRo® systeem waarbij de koperen buisregisters en...

bekijk MecuRo®
AdeRo

AdeRo

Kunststof diffusie-open klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het AdeRo systeem is een kunststof diffusie-open klimaatsysteem dat zich kenmerkt door een grote flexibiliteit voor wat betreft h...

bekijk AdeRo