NL EN FR DK

Project in beeld: De Munthof

Klimaatplafonds
De Munthof: Strekmetalen klimaatplafond eilanden tussen bestaande balklagen

In een van de drukste uitgaansgebieden van Amsterdam, de Reguliersdwarsstraat, renoveerde Van Wijnen de Munthof. Het grotendeels uit parkeerlagen bestaande monumentale pand is getransformeerd tot een prettige en comfortabele plek om te werken. Het binnenklimaat wordt door middel van de strekmetalen klimaateilanden van Inteco aangenaam en goed beheersbaar.

De klimaatplafonds zijn uitgevoerd als eilanden en geplaatst tussen de bestaande balklagen. Op het strekmetaal zijn koel-verwarmingsleidingen gesoldeerd voor een hoge warmte- en koelteafgifte. Het strekmetaal heeft vanuit iedere invalshoek een verschillende mate van doorzichtigheid (vleug) waardoor er een speelse doorkijk naar het bovenliggend leidingwerk is.

De verlichtingsarmaturen zijn op maat gemaakt en maken, uitgevoerd in een bandraster, onderdeel uit van het klimaatplafond. In een deel van de led-armaturen zijn daglicht- en aanwezigheidssensoren geïntegreerd.

Klik hier voor meer foto's en achtergrondinformatie over de Munthof.

Laatste nieuws

Bouwcombinatie EMA maakt belofte waar:

Bouwcombinatie EMA maakt belofte waar:

AMSTERDAM – Bouwcombinatie EMA, een samenwerking van Dura...

lees verder
Project in beeld: Naturalis Biodiversity Center

Project in beeld: Naturalis Biodiversity Center

Met een collectie van ruim 42 miljoen objecten en een schat aan kennis en...

lees verder
Project gestart: Booking.com hoofdkantoor - ODE Amsterdam

Project gestart: Booking.com hoofdkantoor - ODE Amsterdam

Booking.com creëert op het Oosterdokseiland in Amsterdam een nieuwe...

lees verder