NL

Koelplafond

Ontdek de voordelen van een koelplafond ten opzichte van een airco-systeem

Een koelplafond, of klimaatplafond, is een moderne en bewezen methode voor klimaatbeheersing in een (ruimte van een) gebouw. De toepassing is inmiddels een succesvolle opvolger van het ouderwetse airco-systeem voor veel Nederlandse bedrijven, scholen en ziekenhuizen. Zij profiteren nu naast grote energiebesparingen ook van de vele gezondheidsvoordelen die het koelplafond biedt.

Wie is Inteco?

Inteco is een aanbieder en ontwikkelaar van onderscheidende en totaaloplossingen voor klimaatbeheersing in gebouwen. Met grote klanten als Microsoft, RijksUniversiteit Groningen, ASR, ING en UMC Utrecht heeft Inteco zich onuitwisbaar op de kaart gezet als het gaat om innovatie, klantgerichtheid en doelgerichtheid. Comfort zonder concessies, dat is ons credo.

Lees hier alles over onze werkwijze en onze medewerkers

Hoe werkt een koelplafond?

De werking van een koelplafond is even ingenieus als doeltreffend. Panelen in het koelplafond  zorgen door toevoer van koud water voor een straling van koude lucht. Tijdens koude dagen wordt het zelfde principe toegepast met warm water.  Luchttoevoer gebeurt aan de hand van behoefte aan verse lucht en wordt continu gemonitord en indien nodig bijgesteld. Temperatuurregeling met behulp van straling wordt door mensen als veel aangenamer ervaren doordat de temperatuur gelijkmatiger over een ruimte wordt bediend.

Toevoer van koude lucht (zoals dat bij een airco-systeem gebeurt) creëert niet alleen tocht, maar ook een droge lucht. Beide leiden vaak tot ongemak en gezondheidsklachten.

Lees meer over de werking van een koelplafond

Koelplafond zorgt voor gezondere luchtsamenstelling

Een gebouw waarin zich grote groepen mensen bevinden is onderhevig aan grote verschillen in de luchtsamenstelling. Dit is slecht voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Zo leiden hoge concentraties CO2 bijvoorbeeld tot duizeligheid en concentratieverlies. Een laag vochtgehalte zorgt voor voor droge ogen en slijmvliesirritaties.


Het systeem waarin een koelplafond dient, zorgt voor een continue monitoring van de lucht die u inademt. Hierdoor is er voor u altijd een perfecte luchtsamenstelling gegarandeerd.

Lees meer over de voordelen van een klimaatplafond

Meer weten over het gebruik van een koelplafond?

Wij hebben de  meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Hopelijk kunt u hier antwoord op uw vinden. Wij  hopen dat uw vraag hiertussen zit. Is dit niet het geval, neem dan contact op met ons via de chat, mail of telefoon. Wij helpen u graag.

Meer weten of heeft u nog vragen? Neem direct contact met ons op.