NL EN FR DA

Quad Grid 100 / 200

Stabiliteit en flexibiliteit in twee richtingen
 

Inteco’s Quad Grid 100 systeem geeft u de ruimte om systeemwanden naar wens parallel danwel haaks op de gevel onder de desbetreffende bandrasters te plaatsen, volgens een vierkant of rechthoekig stramien. Door een vierkant knooppunt bij de bandrasterkruising, blijft de aanblik in beide richtingen uniform. Ook aan het montagegemak is bijzonder veel aandacht besteed. Systeemwanden zijn kinderlijk eenvoudig aan het plafond te bevestigen. Mocht u de wandindeling willen wijzigen, dan hoeft u enkel maar de afdekkap van het knooppunt te demonteren. Daarvoor heeft u geen speciaal gereedschap nodig. Aan de overige elementen van het QA systeem hoeft u verder niets te doen.

Compleet gepast

Het Inteco Quad Grid 100 systeem is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en bestaan uit een stalen bandrasterconstructie, die in een vierkant patroon wordt aangebracht. In de kruispunten van de bandrasters is een vierkanten knooppunt constructie aangebracht. Deze bestaat uit een stalen bovenplaat, die aan het bouwkundig plafond wordt opgehangen en een gemakkelijk demonteerbare afdekkap. Zowel de afdekkap als de bandrasters kunnen zonder bevestigingsmateriaal aan de bovenplaat worden vastgemaakt. Door het uitgekiende ontwerpt waarborgt het Quad Grid 100 systeem een nauwkeurige modulering, een snelle montage en een naadloos aansluitend geheel.

Al naar gelang uw esthetische wensen kunt u het Inteco Quad Grid 100 systeem met de volgende opties completeren:

  • Vierkante panelen;
  • Rechthoekige panelen;
  • Trapezium-vormige panelen met vierkante middenpaneel;
  • Driehoekige panelen;
  • Speciale panelen (in overleg).

De modulering van het Quad Grid 100 system varieert van 900 tot 1800 mm. De breedte van het bandraster ligt tussen de 80 en 120 mm.

Quad Grid 200

Een doorgaand succes

Zoekt u een ongecompliceerde en stabiele constructie? Dan is het Inteco metalen Quad Grid 200 systeem iets voor u. Doorgaande hoofdbandrasters vormen samen met tussenbandrasters vierkante of rechthoekige kaders. De stuiknaden tussen de hoofdbandrasters zijn in het midden van een kruising gepositioneerd en sluiten zeer nauwkeurig aan. Hierdoor wordt gesuggereerd dat het raster in twee richtingen doorloopt. Al naar gelang het bandrasterverloop kunt u systeemwanden volgens de ruimteplanning indelen. Houdt u er echter wel rekening mee dat het Quad Grid 200 systeem een definitievere indeling creëert dan systemen met vieranten knooppunten (Quad Grid 100 systeem).

Eenvoudig betrouwbaar

Het Inteco Quad Grid 200 systeem bestaat uit doorgaande stalen hoofdbandrasters die op modulaire afstand worden gehouden door tussenbandrasters. Deze tussenbandrasters zijn van kopkanten voorzien. Hoofdliggers en dwarsverbinders tezamen vormen de uiteindelijke bandrasterkaders.

De hoofdbandrasters worden door middel van nauwkeurig passende koppelophangbeugels en precies in hoogte verstelbare noniushangers of draadeinden gekoppeld en aan het bouwkundig plafond afgehangen. Zodoende ontstaat een betrouwbare en veel toegepaste constructie.

Al naar gelang uw esthetische wensen kunt u het Inteco Quad Grid 200 systeem met de volgende opties completeren:

  • Vierkante panelen;
  • Rechthoekige panelen;
  • Trapezium vormige panelen met vierkant middelpaneel;
  • Driehoekige panelen;
  • Speciale panelen in overleg.

De modulering van het Quad Grid 200 systeem varieert van 900 tot 1800 mm. De breedte van het bandraster ligt tussen de 80 en 200 mm.

 

 

 

Gerelateerde producten

MeandRo-Clean

MeandRo-Clean

Optimaal comfort, hygiëne en reduceert verspreiding van bacteriën

  Het MeandRo-Clean klimaatplafond is een krachtige oplossing voor instellingen met een strenge hygiëne eis zoals ziekenhuizen...

bekijk MeandRo-Clean
T-Grid

T-Grid

Voor onregelmatige ruimtevormen

  Inteco’s T-Grid is een eenvoudig inlegsysteem, bestaande uit smalle T-vormige rasters in een wat kleinere vierkante of rech...

bekijk T-Grid
MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®