NL EN FR DK

Inteco klimaatplafonds

Bent u op zoek naar plafondkoeling en -verwarming op basis van straling en overweegt u een stralingsplafond? Dan bent u bij Inteco aan het juiste adres.

Met ruim 20 jaar ervaring in de klimaattechniek passen wij de stralingsplafonds volledig aan op uw specifieke project details. Op deze pagina vertellen we u meer over de werking van het plafond, het scala aan voordelen en onze unieke werkwijze.

Hoe werkt een stralingsplafond?

Een klimaatplafond is een zogenaamd afgiftesysteem waarmee een ruimte kan worden gekoeld en/of verwarmd. De basis is een bouwkundig (metalen)plafond dat is voorzien van watervoerende klimaatelementen. In deze zogenoemde stralingspanelen wordt koud of warm water gevoerd naar gelang er in de ruimte behoefte is aan koeling of verwarming. De energie uitwisseling vindt voornamelijk plaats op basis van straling, hetgeen als zeer comfortabel wordt ervaren. Dit in tegenstelling tot zogenaamde all-air of convectieve systemen, zoals bijvoorbeeld ventilatorconvectoren of split-units, waarbij de verwarming en koeling plaatsvindt door grote hoeveelheden lucht in de ruimte te blazen. De temperatuur is per ruimte of regelgebied instelbaar. Afhankelijk van de ingestelde en gemeten temperatuur wordt een motorbediende klep aangestuurd die de watertoevoer naar het klimaatplafond regelt.

Koeling met een convectief systeem --> Lucht als energiedrager

Koelcapaciteit geleverd door toevoer van veel koude lucht (tocht)
Veel plenumhoogte benodigd door grote luchtkanalen

 

Koeling o.b.v. stralingsplafond - Water als energiedrager

Koelcapaciteit geleverd door straling (geen luchtbeweging = comfortabel)
Weinig plenumhoogte nodig door kleinere luchtkanalen (minder lucht nodig)

Project inspiratie: Nordea København

Inteco leverde de MeandRo-klimaatplafonds voor het kantoor. Het dak van het kantoor loopt schuin naar beneden en het plafond volgt deze lijn. Dit gaf Inteco een dubbele uitdaging: de panelen moesten in een hoek worden gesneden en aangepast en de montage vond plaats onder een schuine hoek. Het hoogste punt waar de installateurs monteerden was 7 meter boven de vloer. Een geweldige uitdaging en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Project inspiratie: Microsoft

In Kopenhagen ontwierp Henning Larsen de Microsoft Campus waar 700 werknemers elke dag werken. Inteco heeft klimaatplafonds geïnstalleerd in dit gebouw. De uitdaging van het project was de flexibele indeling in verband met het structurele plafond.

Welk klimaatplafond past bij uw wensen?

Bij de selectie van een klimaatplafond dient u een keuze te maken voor het type systeem en de gewenste esthetische uitvoering.

Een klimaatplafond is vrijwel altijd maatwerk en onderstaande keuzes zijn slechts een richting. Deel uw creativiteit met onze adviseurs en zij zullen u overtuigen van de ongekende mogelijkheden.

De keuzes die u kunt maken:

De klimaatplafond systemen

Keuze op basis van techniek

De systemen verschillen onder andere op basis van capaciteit, akoestiek en diffusiedichtheid. Wij hebben voor u een overzicht samengesteld waarmee u de producten kunt vergelijken.

De klimaatplafond uitvoeringen

Keuze op basis van esthetiek

Kiest u voor een bandrasterplafond of sluit een lamellen plafond beter aan bij het esthetisch ontwerp?

De integratie mogelijkheden

Stijlvolle inbouwcomponenten

Tenslotte kunt u ervoor kiezen om inbouwcomponenten te integreren in het plafondontwerp. Denk hierbij aan verlichting en onzichtbare inblaasroosters voor luchtverversing.

De kracht van een klimaatplafond

De voordelen op een rij

De basis van een goed binnenklimaat

Verbetering productiviteit, verlaging ziekteverzuim en bevordering werksfeer

Finishing touch van een gebouw

Esthetische meerwaarde & flexibiliteit in (toekomstige) ruimte-indelingen.

Duurzaam

Toegepast in combinatie met duurzame opwekkingssystemen

Goede investering en rendement

Onderhoudsvrij en zeer lange levensduur

Onzichtbare klimaattechniek

Aanpassing plafond aan modulering gebouw

Lage luchtsnelheden

Luchttoevoer uitsluitend voor luchtverversing

Laat uw creativiteit de vrije loop gaan!

En vraag een vrijblijvende brainstormsessie aan met onze adviseurs