NL

Stralingsplafond

De standaard voor klimaatbeheersing in het topklassesegment

Een stralingsplafond, of klimaatplafond, is anno 2017 de meest geavanceerde oplossing bij het toepassen van klimaatbeheersing in uw gebouw. U heeft volledige controle over de temperatuur in uw gehele gebouw én over de afzonderlijk ruimtes. Deze stille en energiebesparende manier van temperatuurregeling wordt als zeer prettig ervaren. Het stralingsplafond zorgt bovendien voor een prettige akoestiek dankzij de geluiddempende plafondpanelen.

Waarom Inteco?

Inteco is een koploper op het gebied van klimaatbeheersing. Onze oplossingen leveren comfort voor iedereen in het gebouw en wij behandelen elke plek alsof we er zelf moeten werken. Met het leveren van complete plafondintegraties zorgen wij voor perfecte maatoplossingen.

Bekijk onze vele afgeronde projecten waarmee wij internationale erkenning en ervaring hebben opgedaan. 

Leer ons kennen!

Hoe werkt een stralingsplafond?

Een stralingspaneel reguleert de temperatuur in een ruimte aan de hand van straling met behulp van koud of warm water. Groot verschil met airco-systemen, is dat de luchttoevoer bij een stralingsplafond wordt bepaald aan de hand van de behoefte aan verse lucht, niet voor benodigde koelcapaciteit.  Hierdoor is luchtcirculatie (lees: tocht) in uw gebouw minimaal.  De tijd van een snotterende neus of droge ogen van het airco-systeem behoort hiermee tot het verleden tijd.

De toepassing van stralingspanelen in uw gebouw zorgen bovendien voor een laag energieverbruik wat bijdraagt aan de duurzaamheid en natuurlijk lagere kosten.

Lees meer over de werking van een stralingsplafond

Stralingsplafond levert positieve bijdrage aan gezondheid

De lucht die u inademt bestaat altijd uit een samenstelling van verschillende elementen. Hierbij zijn zuurstof, vocht en kooldioxide(CO2) de belangrijkste. Deze samenstelling kan in afgesloten ruimtes, zoals kantoorgebouwen zeer snel wijzigen. Dit heeft vanwege de CO2-concentratie grote gevolgen voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Met een stralingsplafond wordt de lucht continu gemonitord en bijgesteld zodat de ingeademde lucht altijd de perfecte samenstelling heeft.

Voldoende zuurstof in de lucht houdt u langer fit en leidt tot  een betere concentratie. Kwaaltjes als hoofdpijn, sufheid, of geïrriteerde luchtwegen blijven hierdoor buiten de deur. Dit leidt tot een plezierig werkklimaat en een lager ziekteverzuim onder uw werknemers.

Lees meer over de voordelen van een stralingsplafond

Meer weten over de stralingsplafonds?

Wilt u graag meer weten over de toepassing van stralingsplafonds in uw gebouw? Of bent u benieuwd naar wat een stralingsplafond in uw bedrijf specifiek zal gaan opleveren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.

Laat u adviseren over stralingsplafonds