NL EN FR DA

Reggefiber

 

Het bedrijf uit Rijssen heeft zich in enkele jaren tijd een bijzondere positie verworven met de aanleg en exploitatie van grootschalige glasvezelnetwerken tot in de woning (Fiber to the Home, FttH). Het nieuwe hoofdkantoor, dat werd ontworpen door Ritzen Architecten uit Maastricht, kent een verscheidenheid aan vormen.

Uitdaging: Een onderscheidend design met behoud van capaciteit en geluidsabsorptie.

 

In een dergelijk gebouw passen klimaatplafonds die onder architectuur zijn ontworpen. Inteco leverde daarvoor in dit project MeandRo SW klimaatplafondeilanden die volledig geïntegreerd zijn in het bijzondere ontwerp. Opvallend is de ovale vorm die aansluit bij de tot in details doorgevoerde rondingen in het gebouw. Daarnaast zijn de gebogen uitvoering van de eilanden op de tweede verdieping die de radius van de daklijn volgen opmerkelijk te noemen. De plafonds zijn uit één stuk gemaakt van geperforeerde aluminium sandwichplaten van slecht 5,5 mm dik waarvan de constructie overeenkomt met die van golfkarton. Het geheel is daardoor bijzonder strak. De afmetingen variëren van 4,50 tot 5,50 meter met een breedte van 1,25 tot 1,35 meter. Een leuk detail wordt gevormd door de opstaande rand van de eilanden op de begane grond en de eerste verdieping. Door de gegolfde plaat slechts aan één zijde te voorzien van een vlakke plaat kon een flexibele rand worden gemaakt die exact de ronde vormen van het eiland volgt. Ook de overgang naar de in het plafond verwerkte armaturen is nauwelijks zichtbaar. Hierdoor ontstaat een vlak traploos geheel tussen plaat en armatuur. Een voorbeeld van vakmanschap.

 

Oplossing
Door de opvallende vormgeving zou bijna worden vergeten dat de plafondeilanden niet uitsluitend een esthetische functie hebben. Met de aluminium sandwichpanelen in combinatie met de meandervormige koperen buizen op de rugzijde worden hoge koel- en verwarmingscapaciteiten geleverd waarmee in iedere ruimte afzonderlijk zowel in de zomer als in de winter de gewenste temperatuur kan worden geregeld. De MeandRo-SW eilanden hebben niet alleen de functie van koelen en verwarmen. De honderden perforatiegaatjes zorgen tevens voor een uitstekende geluidsabsorptie.

Gebruikte producten

  • MeandRo SW (MeandRo SW klimaatplafondeilanden)

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Design
  • Maatwerk

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
Reggefiber
W- en E-installateur
HOMIJ Technische Installaties
Architect
Ritzen Maastricht
W- en E-adviseur
Wetering Raadgevende Ingenieurs Maastricht

Gebruikte producten

MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine