NL EN FR DA

Nova College

 

Een prachtige toevoeging aan ons portfolio van duurzame gebouwen: het Nova College in Haarlem.

Paul de Ruiter Architects ontwierp voor de vestiging Nova College Haarlem een aantrekkelijke groene campus met duurzaam en energieneutraal onderwijsgebouw (Care), paviljoen (De Mug) en een nieuwe, door groen omzoomde fietsenstalling. Overal zijn natuurlijke materialen toegepast. Naast circulariteit speelde een aangenaam en gezond binnenklimaat een even grote rol bij het ontwerp van het nieuwe onderwijsgebouw. Het energieneutrale onderwijsgebouw behoort tot de Frisse Scholen (Klasse B).

In opdracht van 'Van Dorp projecten heeft Inteco in dit onderwijsgebouw 240 klimaateilanden toegepast met het unieke CounterFlow luchttoevoersysteem. Met dit gepatenteerde systeem, dat boven de klimaateilanden is aangebracht, wordt de ventilatielucht op inventieve wijze de ruimte ingeblazen. Hierdoor vindt er een goede doorspoeling van de ruimte met ventilatielucht plaats met een hoog comfort. Dit wil zeggen een heerlijk binnenklimaat zonder tochtverschijnselen en geluidsoverlast door geforceerde luchtinblaas.  

Daarnaast is rekening gehouden met de wens van het Nova College om in de toekomst de ruimtes te kunnen herindelen in kleinere vertrekken. Dit realiseerden we door de eilanden te voorzien van uitneembare onderdelen en de installatie daarop voor te bereiden. Bij Inteco noemen we dat: Comfort without Compromise! 

Fotografie: ©Ronald Tilleman

Principe CounterFlow luchttoevoersysteem

 

CounterFlow principe luchttoevoersysteem klimaatplafond

 

 

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever:
Nova College
Installatie adviseur:
VIAC Installatie Adviseurs
W-Installateur:
Van Dorp Projecten
Architect:
Paul de Ruiter Architects

Gebruikte producten

Klimaatplafond eiland

Klimaatplafond eiland

Gedeeltelijke bedekking van het bouwkundige plafond

De plafondeilanden van Inteco bestaan uit klimaatelementen geïntegreerd in plafondpanelen of klimaatelementen gecombineerd met open ...

bekijk Klimaatplafond eiland

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hierbij de lat waarlangs we meten

De plafondtoepassingen van Inteco lopen gelijk met de lifecycle van een gebouw. Dit is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar het behoudt ook de meeste economische waarde voor u als opdrachtgever. We houden daarbij nu al rekening met het leven ná gebruik.


bekijk duurzaamheid

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine