NL EN FR DA

Naturalis Biodiversity Center

 

Met een collectie van ruim 42 miljoen objecten en een schat aan kennis en data brengt Naturalis het leven op aarde in kaart en onderzoekt het de natuur om biodiversiteit te behouden. Het museum groeide de laatste jaren uit haar jasje; door toenemende bezoekersaantallen, een stijging van het aantal onderzoekers en een gebrek aan ruimte om pronkstukken zoals een T. Rex dinosaurus te tonen. Redenen voor Naturalis om uit te breiden en een toekomstbestendig museum te ontwikkelen.

Het binnenklimaat staat daarbij voor Naturalis met stip op één. In de lab-en procesruimtes zijn hoge luchtwisselingen van toepassing en is er een hoge interne warmtelast. Daardoor ontstond de technische uitdaging om het klimaatplafond maximaal te “activeren” en de luchtroosters juist te plaatsen in het klimaatplafond. Alles met als doel een perfect binnenklimaat in de ruimtes te creëren. Ook duurzaamheid was tijdens het ontwerp en de realisatie een speerpunt waardoor de keuze viel op het koperen MeandRo® klimaatplafond. Kenmerkend aan dit plafond is de hoge capaciteit afgifte, de flexibiliteit met betrekking tot aanpassingen aan het plafond en de hoge geluidsabsorptiewaarde.

Wat betreft de realisatie van de klimaatplafonds is Inteco door installatiecombinatie ULC-Kuijpers gevraagd deze te verzorgen voor de lab- en procesruimtes die gelegen zijn in het gerenoveerde gebouw naast de nieuwbouw waarin het museum dienst doet.

Wij vroegen Ron de Hoon, projectleider bij Kuijpers, hoe hij de samenwerking met Inteco heeft ervaren:

 

Kuijpers "Het was al heel snel duidelijk dat Inteco zowel op prijstechnisch als inhoudelijk niveau voorop loopt in de markt. Na de basisofferte vanuit het calculatietraject hebben we twee à drie keer rond de tafel gezeten en een verdiepingsslag gemaakt om te kijken wat we daadwerkelijk nodig hadden. Eigenlijk viel niets buiten de offerte en dat was een prettige ervaring zeker achteraf gezien dat we bijna geen meerwerk hadden in dit project."

Ook het engineerings- en montageproces verliep volgens Ron van A tot Z vlot en prettig. "De opdracht was duidelijk doordat het aan de voorkant helder was. En dat vind ik niet alleen, ook de werkvoorbereiding en uitvoering zegt: De fijnste partij om mee te werken in de bouw was Inteco. Ze signaleren risico’s, komen tot de kern en dragen oplossingen aan. Echt een positieve ervaring."

 

Gebruikte producten

Voor meer informatie over dit product verwijzen we u naar de product omschrijving onderaan deze pagina.

Relevante expertises

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

Fotografie: Merijn Koelink Fotografie - www.merijnkoelink.nl

Eigenlijk viel niets buiten de offerte en dat was een prettige ervaring zeker achteraf gezien dat we bijna geen meerwerk hadden. Inteco signaleert risico’s, komt tot de kern en draagt oplossingen aan. Echt een positieve ervaring.

Ron de Hoon - Projectleider bij Kuijpers

Specificaties partners/klanten

Installatie combinatie
ULC-Kuijpers
Aannemer
J.P. van Eesteren
Installatie adviseur
Huisman & Van Muijen

Gebruikte producten

MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Corné van Heerebeek
Corné van Heerebeek Projectbegeleider +31(0) 6 213 896 76 Meer weten over Corné