NL EN FR DA

Microsoft Denemarken

 

Microsoft in Kopenhagen was voor Inteco het eerste klimaatplafond project in Denemarken en dus onze eerste kennismaking met de Deense markt. Een markt die druk in beweging is. Nieuwe bouwconcepten, nieuwe filosofieën over duurzaamheid en nieuwe partijen en werkmethodieken. Voor ons een fantastische uitdaging! Het Deense architectenbureau Henning Larsen is een bureau wat zich profileert door het ontwerpen van integrale projecten gebaseerd op gebruikersgemak en duurzaamheid. In Kopenhagen ontwierpen zij een project waarin zowel Microsoft onderdak kreeg als ook andere kantoren en studentenhuisvesting. Het Microsoft Campus beslaat het grootste deel van het project en betreft een kantoor waarin 700 medewerkers dagelijks hun werkzaamheden uitvoeren. Inteco heeft dit gebouw van klimaatplafonds voorzien.

Uitdaging: Flexibele indeling met aansluiting op het bouwkundige plafond

 

De klimaatplafonds bevinden zich aan de gevelzijde van het pand en lopen naar de binnenzijde van het pand over in akoestische mineraalplafonds. De uitdaging van dit project was de flexibele indeling met aansluiting op het bouwkundige plafond.

Oplossing

 

Er is gekozen voor een flexibele indeling met daarvoor speciaal uitgevoerde bandrasters voor de aansluiting op het bouwkundig plafond. In dit geval is gekozen voor geperforeerde tussenbandrasters. Nauwkeurig werken en een goede afstemming tussen diverse partijen zoals BGB en Inteco hebben ervoor gezorgd er een prachtig eindresultaat behaald is; een representatief Microsoft gebouw met een comfortabele werkplek voor alle medewerkers.

Gebruikte producten

  • OxzeRo®

Voor meer informatie over dit producten verwijzen we u naar de product omschrijving onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Maatwerk
  • Design

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Architect
Henning Larsen Architects
Installatie adviseur
Alectia A/S
Aannemer
Hoffmann
Afbouw
BGB A/S
W en E installateur
Grontmij

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design