NL EN FR DA

OVG Las Palmas

 

OVG Real Estate is een projectontwikkelaar uit Rotterdam en bouwde haar hoofdkantoor in de vorm van een penthouse bovenop een gerenoveerd jaren 30 kantoor. Het penthouse is onderscheidend in architectuur door onder andere de gebogen glazen kopgevels.

Uitdaging: Strekmetaal in gebogen vorm verwerken.

 

De architect, Benthem Crouwel, heeft een belangrijke rol gespeeld in dit prestigieuze project. Het ontwerp van het gebouw is uniek te noemen en bestaat uit een langgerekte glazen ovaal met twee gebogen kopgevels en veel hoogtesprongen in het ontwerp. Inteco is al vanaf het begin van dit traject betrokken geweest vanwege de wens om in de bijzondere vorm van het gebouw het klimaatplafond te ontwerpen. ‘Is het mogelijk om geactiveerd strekmetaal in gebogen vorm in een plafond te verwerken?’ Reden hiervoor was de grote hoeveelheid glas in het gebouw waardoor er een hoge koelcapaciteit gevraagd werd. Door de ruime ervaring in het realiseren van maatwerkprojecten was de keuze van de installatie adviseur en eigenaar voor Inteco een logische volgende stap.

 

Oplossing
Bouwend op de jarenlange ervaring in metalen plafonds was dit een unieke uitdaging waar het technische team van Inteco met enthousiasme aan begon. Met behulp van een speciaal ontwikkelde mal is het MeandRo® klimaatelement in de gewenste gebogen vorm gemaakt. Het koperen paneel van het Meandro element is goed buigzaam en daardoor zeer geschikt voor deze toepassing. Van de toepassing is een mock-up gemaakt en deze is door de opdrachtgever beoordeeld op esthetische wensen. Ten tijde van de montage werden de gebogen klimaatpanelen gemonteerd op het stalen frame. Een interessant detail is dat het onderste gedeelte van de kopgevel, ook bestaand uit een gebogen klimaatplafond, beloopbaar is. Het OVG Las Palmas project is een project waar we als team erg trots op zijn. Door intensieve interactie tussen het projectteam, architect en opdrachtgever, hebben we de ontwerpwens kunnen vervullen en zo de kracht van Inteco laten zien. Dit project is letterlijk het onderscheidende vermogen van Inteco. En daar was de jury van de Job Dura Prijs het ermee eens, want samen met Benthem Crouwel architecten heeft Inteco deze mooie prijs in de wacht gesleept.

Gebruikte producten

  • MeandRo® 

Voor meer informatie over deze producten verwijzen we u naar de product omschrijvingen onderaan deze pagina.

Relevante expertises

  • Design
  • Innovatie
  • Maatwerk

Voor meer informatie over deze Inteco expertises verwijzen we u naar de omschrijvingen onderaan deze pagina.

 

Specificaties partners/klanten

Opdrachtgever
OVG Real Estate
Installateur
Warmtebouw Utrecht
Architect
Benthem Crouwel

Gebruikte producten

MeandRo®

MeandRo®

Koperen klimaatsysteem voor koelen en verwarmen

  Het door Inteco ontwikkelde en gepatenteerde MeandRo® klimaatsysteem is een koperen diffusiedicht klimaatsysteem dat uniek is...

bekijk MeandRo®

Gerelateerde expertises

Maatwerk

We streven naar optimale comfortbeleving en doen hierin geen concessies.

Het credo van Inteco is: 'Comfort without Compromise'. We zetten onze creativiteit, ervaring en expertises in waardoor we een complete plafondintegratie in het gebouwconcept kunnen realiseren.


bekijk maatwerk

Innovatie

Inteco geeft richting aan marktontwikkelingen

Inteco heeft diverse patent dragende producten in de klimaatplafond en inductie unit branche. De innovaties voldoen aan alle geldende normen en richtlijnen in de markt, want Inteco staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
bekijk innovatie

Design

Comfort without Compromise

We ontwikkelen concepten die de esthetische of authentieke kenmerken van een gebouw versterken en toch de comfort- en rendement voordelen opleveren van een klimaatplafond.
bekijk design

Wij vertellen u graag meer over dit project.

Toine Vermeulen
Toine Vermeulen Tendermanager +31(0)6 533 508 23 Meer weten over Toine